- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Ches7er.
csendes tag
Hát egy kicsit mostmár igen, mivel elmentem bótba, és vettem egy RedHat/Fedora teljes referencia leiras, eligazito 1200 oldalas csodat, amihez persze van ''eredeti'' dvd telepito is.
Ezzel mar hibatlanul bootol, bejon a telepito, mukodik, csakhat nehogymar mukodjon, hda-nak a dvd-rw-t ismeri fel es azt irja hogy nincs merevlemez a gepbe, gondolom az lehet a baj hogy csak egy ata port van az alaplapon(ezen van a dvd-rw), a hdd pedig sata2-es..
A telepites elejen kiirja es megkerdezi hogy be akarom-e kezzel konfiguralni, megneztem ez mit is takarna, hat eleg ijeszto dolgok tarultak elem, ugyhogy inkabb hagytam.
Kiprobaltam, hogy kivettem egyik vga-at semmi nem valtozott, szerintem az mindegy. Viszont miutan elkezdtem a linux telepitest es elekadtam, utana a windows csak 5x-re alt fel, lefagyott, meg fekete kepernyozott..
Erosen kezdek elbizonytalanodni meger-e ennyit nekem a linux
De azert meg nem adom fel, hatha van valami megoldas(es tudja is esetleg valaki, es lesz olyan szives megosztani velem)
Amit nagyon megkoszonnek.
Atmehetunk masik topikba tolem, ha itt mar off, csak majd ird ide hogy melyik-be. köszi -
.Ches7er.
csendes tag
Koszi, megvan letoltottem, kiirtam, be is bootol rola, be is jon az a kepernyo amit linkeltel par hsz.-el feljebb, azzal a kulonbseggel, hogy nem ezek a menupontok vannak, hanem ''Boot from image'', ''Boot from image in ram'', ''Veryifiy and boot from image'' (nem biztos, hogy pont ezek voltak, de nagyvonalakban, erre emlekszem).
Mind1, ranyomtam az elsore, elkezdett bootolni apci*-nál elakad ugyanugy mint ezelott.
Ok, akkor utana jott amit mondtam, boot menu, megnyomom tab-ot, igen be is jott egy konzol vagy parancssor, beirtam a vegere hogy apci=off, elindult a bootolas, de gyorsan talat is mas hibat maganak. Meghozza hogy nincsen root konyvtar es hogy hozzam letre velemi dev/root vagy valami ilyesmi, de ez mar meghaladta a kepesegeimet.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Apci-t azert csillagoztam meg, mivel egyszer egyik helyen ACPI, utana mashol APCI, meg ACIP... Es mivel ez nekem kulonosebben nem mond semmit, ezert nem is tudok kulonbseget tenni koztuk, ezert lehet ''ossze-vissza'' irom, ezert elnezest, ha nem jo javitsatok ki..
Es koszi a sok segitseget -
.Ches7er.
csendes tag
Probaltam valamit kezdeni ezzel az emulatorral,de sajna nemsokra jutottam vele.
Semmi nem jelenik meg, semmi nem torenik, akarhogy nyomkodom a tab-ot.
Mi kozul valasszak? Ott nincs semmi csak a Fedora kepe meg alatta hogy BOOT: es villog a kurzor(meg az elso 5 funkciobillentyure bejonnek valami sugoszerusegek, vegigolvastam mindet, dehat nemlettem okosabb).
Az ACPI, csak rosszul irtam eloszor, bocs. -
.Ches7er.
csendes tag
Igen a kék ''fedora''-s boot képernyőig eljut, ott nyomok enter-t utána kilistázza a hardvereket, meg valami rendszerfájlokat(gondolom), utána ennél a hibánál megáll:
Kernel Panic - not syncing: IO-APIC+timer doesen't work! utána még jópár számkód, itt megáll és csak reset..
Nyomtam tab-ot(a boot kepernyon) de nemcsinalt semmit. noacpit meg beriom parancsnak, azt irja ertelmetlen parancs. acpi=off-nal pedig nemtudok egyenlosegjelet irni, azt nem probaltam.
Hát orulnek ha mar ott tartanek, hogy vegre menne normalisan es fellelegezhetnek -
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3130 üzenetére
Nekem igazából mindegy melyik, semmi tapasztalatom nincs benne, csak abszúlút lámaként is tudjak valamit kezdeni vele és majd fokozatosan ráhangolni magam
Letöltöttem, kiirtam és nem bootol róla.. simán átlép rajta és tölti az XP-t.
Lehet csak én vagyok ennyire láma, de nemigazan akar ez működni
Megpróbálok letölteni valami más ''verziót'' hátha az jó lesz. Vagy ha megkérnélek tudnál adni pontos linket(pl. arról amit Te is használsz és müködik neked)? Köszönöm
[Szerkesztve] -
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3128 üzenetére
Hát amit olvastam róla, elvileg már minden támogatja a 64 bitet vagy ha nem, akkor figyelmenkívül 32bit-esként kezeli.
Köszi a linket már töltöm SUSE-t(mivel ezt sikerült magyarul megtalálnom) innen:
ftp://ftp.novell.hu/pub/mirrors/ftp.opensuse.org/opensuse/distribution/10.2/iso/cd/openSUSE-10.2-GM-Addon-Lang-x86_64.iso
Remélem jót töltök(ha nem, javíts ki lécci) és aztis hogy mostmár működni fog.
Köszi a segítséget -
.Ches7er.
csendes tag
válasz
DeusHun #3125 üzenetére
AMD X2 3800+ 64bit, 2x512 L2
ASUS M2N-SLI DELUXE
2x512 DDR2800 SAMSUNG
2DB 7600GS SLI-ben
SAMSUNG 160GB SATA2-es HDD
PIONEER DVD-RW+/- (gondolom ez is fontos lehet)
Mást is kerestem, például Mandrake-et, meg SuSe-t(azt láttam, hogy ajánlják még itt kezdőknek), de sehol nem találtam linket hozzá(juk). -
.Ches7er.
csendes tag
-
.Ches7er.
csendes tag
Hello! Teljesen kezdőként vágnék bele a linuxba, mivel elegem lett a windowsbol, és érdekelnek az új(számomra) dolgok.. Utánaolvastam neten, többek között ittis, hogy mit-hogy kéne elsőként. El is kezdtem rögtön, letöltöttem uhulinux.hu-ról a 2.0as uhulinux dvd.iso változatát, kiirtam dvd-re, csak miutan bejön a legelső linux ablak a boot után és rámegyek hogy telepítés, tölt egy kicsit, majd a bal felső sarokban megjelenik ''egy Linux felirat, egy sorozatszám és alatta egy számsor'', és ennyi, innen nemcsinál semmit(vartam vele vagy 2 órát, de semmi).
Ha valaki tudna valami segítséget adni ez ügyben, esetleg mire kell odafigyelni teljesen kezdőként, mi az ami fontos lehet, azt nagyon megköszöném.
(Kicsit elkeserít, hogy így kezdek bele már rögtön a legelején, de nemadom fel(remélem))
Üdv: András
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest