Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
UHU-Linux 2.0 alá érdekelne egy jó CD/DVD író progi. Tud valaki egy jót?
[Szerkesztve] -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő linuxos vagyok, felraktam az UHU-Linux 2.0-át. Egy kis segítség kellene.
1. Leszedtem a Firefox 2.0-át. Ez egy törmörített fájl volt, kicsomagoltam egy könyvtárba, de nem tudom mit kell ezzel kezdeni. Ezt is valahogy fel kell telepíteni, mint Windows-ban vagy ez már nem telepítő és csak el kéne indítanom valamivel?
2. Inno3D 6600 256MB AGP-s videókártyám van és NVIDIA drivert szeretnék telepíteni hozzá. Az NVIDIA honlapján van olyan, hogy Latest Version: 1.0-9629 és Latest Legacy GPU version: 1.0-7184. Nekem melyiket kell leszednem és hogyan tudom feltelepíteni?
Lépésről lépésre kérnék mindent leírni, nehogy elakadjak valami apróságon, mert mint említettem abszolút kezdő vagyok!! Nagyon köszi előre is a segítséget!!!!! -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
UHU-Linux 2.0 DVD-t szeretnék telepíteni. Van a gépemben egy Maxtor 250GB SATA1-es winchester, amin a Windows XP van és egy Maxtor 250GB SATA2-es merevlemez, amire az UHU-Linuxot tenném (ez utóbbi teljesen üres). Az UHU-Linux telepítőjének megadtam, hogy a SATA2-es winyóra települjön, viszont a GRUB-ot hova kell telepítenem, szintén a SATA2-esre vagy a SATA1-esre, ahol a WinXP van? Működőképes indítómenüt szeretnék, hogy tudjak választani melyik rendszer induljon éppen. (Abszolút kezdő linuxos vagyok) Előre is köszönöm a segítséget!!!!! -
hektor24
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy felraktam az UHU-Linux 2.0 DVD-t, viszont ez kinyírta az XP és a Vista bootolását. Van 3 winyóm: egy 250GB SATA150-es, amin az XP-m volt, egy 250GB SATA300-as, amin a Vista-m volt és egy 160GB SATA150-es, amire az UHU-Linuxot tettem fel. A Linux telepítő megkérdezte, hogy hova tegye a GRUB-ot, először a 160-asra tettem, amin a Linux is van, de így a vista-s indítómenü jött be, aminél csak a 2 Win közül lehet választani, hogy melyik induljon. Aztán gondoltam, hogy akkor biztos az XP-s winyómra kellene tenni a GRUB-ot, így meg is csinálta az indítómenüt, a Linux simán futott, viszont csak 1 Windows-t látott, ami szerintem az XP lett volna, ha elindult volna. Rányomtam, hogy a Win induljon és csak nagy fekete képernyő fogadott, bal felül villogó kurzorral, Ctrl+Alt+Del-lel újra tudtam indítani a gépet. Ha tudja valaki, hogy mit rontottam el, kérem írja meg! Most visszaraktam csak az XP-t, a vista-s winyómat leformáztam, az most full üres és a 3. SATA winyón még rajta van az UHU-Linux, de indításkor csak az XP jön be, mert a telepítő felülírta a MBR-t. A Vista-t már nem szeretném visszatenni, viszont szeretnék az XP-m mellé egy működő UHU-Linuxot. Hogyan telepítsem az XP-m mellé és ezt a GRUB-ot hova kell tenni, hogy működjön rendesen az az indítómenü? Előre is köszönök minden segítséget!!!!! -
hektor24
aktív tag
Üdv!
Ismét lenne kérdésem.(-: 3 winyó van a gépemben: Maxtor DiamondMax10 250GB SATA150, Maxtor DiamondMax10 250GB SATA300, Maxtor DiamondMax9 160GB SATA150. Az első 2-n az XP és a Vista RC2 van, ez utóbbira szeretném felrakni a Linuxot. Nem lesz gond az UHU-nál (1.2, illetve 2.0) vagy az Ubuntunál (6.10) a SATA merevlemezek felismerésével a telepítésnél? -
hektor24
aktív tag
Ha az Ubuntut szeretném letölteni, akkor melyiket kell választanom az alábbi oldalon?
http://ubuntu.hu/index.php?title=Let%C3%B6lt%C3%A9s -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Még sose használtam Linuxot és úgy döntöttem felrakom a Windows XP-m mellé egy másik winyóra. Melyik Linuxot ajánljátok, ami ingyenesen letölthető? 1-2 jótanácsot is elfogadok a telepítéssel kapcsolatban, hogy mire kell figyelnem! Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!!! Kellemes napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest