- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
carrilboy
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #62698 üzenetére
18.3 elindult.
Köszönöm mindenkinek!Most a partíciókkal vagyok gondban.
2 partíciót akarok a Linuxnak,egy rootot meg egy swapot. Meg is csináltam őket.
De a win10-nek eleve van 4 partíciója (wtf?)
És asszem van vmi olyan hogy max 4 elsődleges partíció lehet. Ilyenkor mi van?Bocs,életemben most először telepítek Linuxot.
Alább a kép.A rootnak szánom az 48.83 gigás partíciót, a swapnak a 7.79 gigásat.
Lemez0-ról beszélünk. -
carrilboy
csendes tag
válasz
darkhorse #62696 üzenetére
Egér alapból nincs csatlakoztatva, de már próbáltam egérrel is. Touchpad letiltva illetve nem letiltva verzióval.
A parancssoros bootolás se megy. Amint a grub menüt elhagyom vagy így vagy úgy és a rendszernek vagy a telepítőnek indulnia kéne,meghal. Se integrity check, se compatibility mode, se oem install, se semmi.
Hyperthreading off se segített. -
carrilboy
csendes tag
Spectre és Meltdown gond nincs.
A grub menü bejön, tudok benne mászkálni, parancsorba menni, szerkeszteni meg minden.
De amint kiválasztok vmit, vége.
Iso-t leszedtem 2x, az asztalin ugye működik a Live a pendriveról, még a checksum-ot is megcsináltam, az képfile kifogástalan.
-
carrilboy
csendes tag
Üdv,
Most kezdem feladni.
Linux Mint Cinnamon 19 64 bit
Rufussal kiírva pendrive-ra.
Bebootolok róla, be is jön a grub menü, de onnantól akármit választok, sötét képernyő,csak hard resettel tudok újraindulni.Próbáltam mindenféle kombinációt már.
GPT/MBR az iso kiírásnál
UEFI mód/Legacy mód a BiosbanEzeket mindenféle kombinációban. Mindig ugyanaz.
Fastboot kikapcsolva, Secure boot kikapcsolva.
nomodeset-es megoldás se megyÉs a legviccesebb az, hogy ugyanez a pendrive ugyanezzel a tartalommal pár napja még elindult,a Live verziót nézegettem,minden ment. Most fel akarom installálni, és ez van. Sem a pendriveon nem változott semmi, sem a gépen nem lett átállítva semmi (be se volt azóta kapcsolva).
5let?
Ha ez számít, egy HP Probook 450 laptopról beszélünk. Amin 2 napja még simán elindult ugyanez a pendrive...
-
carrilboy
csendes tag
Üdv,
Nagyon láma kérdést teszek fel, de mivel ez egy Linux kezdőknek fórum, így nyugodt szívvel teszem.
Általános kérdéseim lennének,amiket tuti ezerszer megválaszoltak már máshol,én full kezdő Linuxos vagyok (olyannyira hogy sosem volt és még most sincs Linuxom).Adott egy laptop, amire Linuxot tennék. Mint-et ajánlottak, de most nem is ez a legfontosabb (bár ha van tipp,jöhet). A vas egy HP Probook 450 G5, jelenleg Windows 10 van rajta. Igazából nem akarok 2 oprendszert, szóval egy teljesen Linuxos rendszerben gondolkodom. Van a gépben egy 256-os SSD meg 1 terás vinyó, nyilván a Linux az SSD-re kerülne.
Namost. Felmerültek bennem kérdések.
1. A HP oldalán nemigazán találtam drivereket például Linuxhoz, csak Win támogatás van.
Hogyan lesz minden hardverem ellátva a megfelelő driverrel?
2. Használok olyan szoftvereket, amiknek legjobb tudomásom szerint csak Windows-os verziója létezik.Az egyik az a VirtualDJ8, a másik egy feliratkészítő program, EZTitles a neve. Tudom, hogy létezik windows emuláció Linux alá és akkor azon keresztül tudok bármilyen windows-os alkalmazást futtatni. De nincs valami natív módszer erre?Mert a wine-os megoldás esetén hallottam, hogy gondok lehetnek driverekkel, fel nem ismert hardverekkel, hogy pl. maga a szoftver fut,csak nem látja a hangkártyát,stbstb.
3. Melyik lenne az a disztribúció, ami nekem megfelelne? Laptopra, általános felhasználás mellett, full kezdőként.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- E-roller topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest