Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

válasz CactuS #29332 üzenetére

Közben megoldottam, hogy copyztam a sima kiírást, majd nano-val létrehoztam a file-t. Így is megy, azt nem értem, hogy egybe miért nem sikerült.

Találtam egy másik scriptet is, ami így néz most ki:

#! /bin/sh
    # /etc/init.d/btsync
    #

# Start or Stop BT Sync
    case "$1" in
    start)
    /Hdd/btsync/./btsync --config /Hdd/btsync/sync.conf
    ;;
    stop)
    pkill btsync
    ;;
    *)
    echo "Usage: /etc/init.d/btsync {start|stop}"
    exit 1
    ;;
    esac

exit 0

Annyi volt, hogy az update-rc.d btsync defaults parancsnál, hogy "insserv: warning: script 'btsync' missing LSB tags and overrides". Ezt írták is, hogy kiírhatja, ez probléma lehet? (reboot után viszont egyből indult is a BtSync, ez a része megy)

• CactuS

Arcképgyáros

válasz Vladi #29331 üzenetére

Létrehoztam az én változatomat, de elindítani nem akarja, plus az update-rc.d btsync defaults-re az alábbi hibát adja:

cubie@Cubian:/Hdd/btsync$ update-rc.d btsync defaults
    update-rc.d: using dependency based boot sequencing
    insserv: Service network has to be enabled to start service btsync_server
    insserv: Service local_fs has to be enabled to start service btsync_server
    insserv: exiting now!
    update-rc.d: error: insserv rejected the script header

A file így néz ki:
    GNU nano 2.2.6 File: /etc/init.d/btsync

#! /bin/sh
    # /etc/init.d/btsync
    ### BEGIN INIT INFO
    # Provides: btsync_server
    # Required-Start: $ network $ local_fs
    # Required-Stop: $ network $ local_fs
    # Default-Start: 2 3 4 5
    # Default-Stop: 0 1 6
    # Short-Description: BTSync
    # Description: Server BtSync
    ### END INIT INFO
    #

# Start or Stop BT Sync
    case "$1" in
    begin)
    /Hdd/btsync/./btsync
    ;;
    stop)
    pkill btsync
    ;;
    *)
    echo "Usage: /etc/init.d/btsync {start | stop}"
    exit 1
    ;;
    esac

exit 0

A másik problémám, hogy a dump config file kiírás file-ba miért nem műküdhet?:B

[M](C)cubie@Cubian:/Hdd/btsync$ ./btsync --dump-sample-config > sync.conf
    -bash: sync.conf: Permission denied
    (/C)[/M]

cubie@Cubian:/Hdd/btsync$ sudo ./btsync --dump-sample-config > sync.conf
    -bash: sync.conf: Permission denied

• CactuS

Arcképgyáros

No ha minden igaz, akkor sikerült ext4re formázni a HDDt és felmountolni. Letöltöttem a HDDre a BtSyncet és már fut is. Első körben már csak 1 dolgot szeretnék:

A Cubieboard indulásakor induljon el a btsync is. (egy szünetmentesre van kötve a NASsal együtt, így nem valószínű, hogy gyakran kéne újraindítani, de ha igen, akkor nem biztos, hogy ott leszek, hogy pötyögjek PUTTYban)

Az első próbálkozásom ez volt:

sudo mkdir /home/cubie/.config/autostart
    sudo nano /home/cubie/.config/autostart/syncstart.desktop

Abba ezt írtam:

[Desktop Entry]
    Type=Application
    Exec=/Hdd/btsync/btsync

Viszont így nem indul el. Gondolom elrontottam vagy ez csak a GUIs változatot indítaná el? :B

• CactuS

Arcképgyáros

válasz Vladi #29298 üzenetére

Aha, így belegondolva, lehet annyira sokkot kaptam anno Kami óráitól, hogy mindent mélyen eltemettem a tudatalattimban. :B

Idáig sikerült:

Ez így jó?

A BtSync első körben sz*pás volt, letöltöttem, kitömörítette, de utána nem sikerült elindítani. Még megy a próbálkozás

• CactuS

Arcképgyáros

válasz Vladi #29296 üzenetére

Igazából úgy fogalmaznék akkor, hogy használni szeretném a HDD-t, jelenleg mindössze egy dologra: a btSync oda mentene. Hogy erre mi is lenne a legjobb megoldás (ha több is van) azt nem tudom. :B Ha jól emlékszem, akkor alapból nem ismeri fel így a rendszer, hanem rá kell segíteni, ugye?

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A következő problémát szeretném megoldani: van egy épített Xpenology-s NAS és van egy újonnan beszerzett Cubieboard, amin Cubian fut (GUI nélkül). Annak idején a főiskolán Hadarics Tanár Úr elég mély nyomokat hagyott bennem a linuxos előadásaival/gyakorlattal, sok év után azonban mégis a homályba veszett a tudásom. :B

Előre is elnézést, hogy félig csak részben kapcsolódik a kérdésem a Linuxhoz.

1. A frissen összerakott Cubieboardhoz (jelenleg SD kártyáról fut, de tervezem, hogy átteszem az integrált NANDra) szeretnék egy 2.5" HDDt felmountolni (1TB WD RED). Jelenleg a HDD üres, NTFSre van formázva, de azt mondták, hogy ext3 vagy ext4 jobb lenne a kis ARMos rendszerhez. Telepítettem Webmint, hogyha azon keresztül esetleg egyszerűbb.

2. Szeretnék mindkettőre BtSync-et telepíteni. Synology lévén csomagkezelőből sikerül is, azonban van valami jogosultság gondja (don't have the permission to write in selected folder).

Ha jól értem, akkor az, hogy a csomagkezelő alapból a default user grouppal telepíti az alkalmazásokat, azonban annak nincsen írási joga mindenhova. Írtak rá megoldást itt és hasonló alkalmazás gondról itt.

I created a group "apps" in the DSM - pipa, eddig eljutottam.
    Then I edit / etc / group and / etc / passwd to place any third-party users (couch, sick, headphones, NZBGet, sand ...) in this groups (change the id of the group in / etc / passwd and adding user to / etc / group
    I then allowed the group apps in folders corresponding with the appropriate permissions (eg full access to / volume / download but can not delete in / vol / video and no access to photo)
    After each adapting it based on these records
    This way my users group remains the default for users

Na ez a rész már nem megy, illetve nem akarok elrontani semmi.

3. Ssh-n keresztül szeretném telepíteni a Bittorrent Synccet a kis Cubietruckra. Azt tudom, hogy ARMes, és ezért kell, viszont több guide-ot is találtam (1,2 és 3) de nem igazán egyformák, így nem tudom, hogy melyik lenne a jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés