Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daninet

veterán

válasz tusi_ #98921 üzenetére

első körben ne gondolkozz dual boot-ban, hanem tedd fel a mint-et és nézd meg mit tudsz WINE-al futtatni ami nem létezik linuxra. Egyrészt elég sok szoftvernek van linux alternatívája, másrészt pedig elég sok szoftver elindul wine segítségével.
    Én mikor linuxra váltottam a CAD programok kivételével mindent le tudtam váltani meglepő könnyedséggel.

• csixy

addikt

válasz tusi_ #98921 üzenetére

A Te verziódban nyilván UEFI rendszert feltételezve én azt csinálnám, hogy a gépben lévő meghajtót linux telepítővel GPT-re inicializálnám és a lemez elején hagynék annyi szabad helyet amennyi majd a windowsnak kell. A többi részre két partíciót csinálnék, egy NTFS-t a közös adattárnak és egy Ext4-est a linux / -nek. Bedugnék egy pendrájvot is - az is lehet GPT, erre csinálnék egy legalább 600 megabájtos FAT32 partíciót (de lehet akár 1 Gigabájtos is a később előkerülhető ötletelések, linux distro váltások, esetleges Grub boot-ról Systemd bootra váltás esetére) és ezt most /boot/efi csatolnám és feltelepíteném a kedvenc Linux Mint Cinnamonomat. .... Amikor ezzel megvagyok, akkor a rendszert leállítván eltávolítanám a telepített linuxomat bootoló pendrájvomat. Most jöhet a windows telepítés és a szabad helyet megmutatnám a windows telepítőnek "ide tessék parancsolni települni" jeligére. ... Kész. Ezután ha simán indítod a gépet akkor a windows indul, ha pedig bedugod előre a pendrájvodat és arról bootolsz, akkor a linux fog beröffenni. ... Ez egy ilyen CsIxy - féle megoldás. Ennyit kibír egy pendrájv, mondhatni pont erre való. ... Hajrá ! :)

Új hozzászólás Aktív témák