- RAM topik
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- UHD filmek lejátszása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #98449 üzenetére
Aztán eltelt két nap és meg is oldották a protontricks problémát, mostanra minden disztrón.
-
válasz
A Mintet 1 ember fejleszti.
-
totron
addikt
válasz
+1
-
urandom0
senior tag
válasz
Ez nem Linuxos probléma, ez egy általános tendencia, hogy a fejlesztő cégek vagy kirakják a félkész szoftvert nyílt forráskódba, hogy a többit majd tegye hozzá a közösség, és onnantól fogva a fejlesztő cég csak annyi felelősséget vállal, hogy befogad-e egy adott commitot vagy sem. És bumm, így születnek a szar szoftverek.
Ez persze baromi jó a cégnek, mert nagyon alacsony erőforrásokkal tudja fejleszteni és tesztelni a szoftverét, mert ezt meg teszi helyette a közösség. Csak hát amíg a munkahelyen kivágnak, ha nem dolgozol, addig egy nyílt forráskódú fejlesztőt semmilyen retorzió nem ér, ha hetekre vagy hónapokra eltűnik.
Én írtam mobilappot Fluterrel és Darttal, ott ugyanez ment. Nincs semmilyen csomag a bluetooth kezelésére? Majd a közösség megoldja... meg hát, csak ha az egyik fejlesztő elmegy nyaralni 2 hétre, és bug van a csomagban, te meg nem tudod lefordítani az appod, az nagyon jó érzés.
-
válasz
Én életemben először jeleztem hibára a Mintbe lévő Onboard totális csődjét (remélem jól csináltam a hibajelentést).
Semmi baja Linux Minten az Onboard-nak, ami nálad főleg Xubuntun nem működött. A Mint csapat rengeteg fejlesztőből áll amúgy, talán két fő, de ők is a saját fejlesztésekkel foglalkoznak. Írhatsz hibajelentést nyilván olyan programról is, amit nem ők fejlesztenek, gondolom továbbküldik az illetékesnek. Onboard esetén ez lehet:
Debian+Ubuntu MATE Packaging Team <debian-mate@lists.debian.org>
<ubuntu-devel-discuss@lists.ubuntu.com>
A közösség meg ugye hát...
Ezt nem tudom kikre érted, de magának a közösségnek mi köze a csomagok fejlesztéséhez?
Linux Mint 22 onboard verziója:
onboard_1.4.1+mint4+wilma_amd64.deb 2024-Jul-19
Szerintem kár volt most erre a témára rácsapnod, mint gyöngytyúk...
Itt nézegetheted a bugreportokat:
Neked amúgy valami python nyűgjeid is szoktak lenni, így a függőségei nézve a programnak...
Depends: gir1.2-gdkpixbuf-2.0, gir1.2-glib-2.0, gir1.2-gtk-3.0, gir1.2-pango-1.0 (>= 1.29.3), iso-codes, librsvg2-common, onboard-common (<< 1.4.1-5build5.1), onboard-common (>= 1.4.1-5build5), python3-cairo, python3-dbus, python3-gi-cairo, dconf-gsettings-backend | gsettings-backend, python3 (<< 3.11), python3 (>= 3.10~), python3:any, libc6 (>= 2.29), libcairo2 (>= 1.10.0), libcanberra0 (>= 0.2), libdconf1 (>= 0.14.0), libgcc-s1 (>= 3.0), libglib2.0-0 (>= 2.31.8), libgtk-3-0 (>= 3.9.10), libhunspell-1.7-0, libstdc++6 (>= 11), libudev1 (>= 183), libx11-6, libxi6 (>= 2:1.2.99.4), libxkbfile1 (>= 1:1.1.0), libxtst6
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ez most más helyzet, ez python. Az platformfüggetlen, Windows alatt is pont ilyen trágya.
Sajnos munkában időnként dolgozok ilyen python dolgokkal mindkét platformon
de ekkora rakás trágyát mint a python környezetek, még nem láttam.Amúgy a folyamat elindult, hogy átvegyék a csomagot.
-
válasz
A Windows 10-ben is vannak még mindig bugok, pedig közel 10 éves rendszer és fejlesztők ezrei dolgoznak rajta. Nem kell ilyen apróságokon kiakadni.
Ott a szintén közel 10 éves Ubuntud, akkor használd azt.
Az biztosan jobb, mint egy friss Mint.
-
I02S3F
addikt
válasz
"de egy ilyen kaliberű disztró hogyan jöhet ki apphibával?
És ott is láttam hogy előttem már sokan jelezték a hibát." - Úgy, hogy a Mint-et is emberek készítik, véges erőforrásokból!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- RAM topik
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest