Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlackV

őstag

válasz ubyegon2 #91222 üzenetére

Amelyik legalább kettőben szerepel, az tuti jó lesz.

Úgy már nem volt sok lehetőség, mert további feltétel volt számomra, hogy valamilyen high gain antennás cucc legyen és minimum 300mbps és, hogy lehessen kapni. Így vettem egy Archer T4u-t a linux alá ajánlott listáról, de csak az egyiken szerepelt.
    Mint fel sem ismerte, linux installation guide-ot szépen követtem, de sudo make-nél ledobta kernelfájással. Eos indításkor felismerte, adott is alá valami drivert, de sávszélességben fele annyira teljesített mint win10-en, cd-ről telepítés után. Aztán nézegettem még a régi sticket is, bár szerintem halódik, de az is jobban teljesít sávszélességben winen, pedig az aztán egy most popular széria.
    A teszthez a https://fiber.google.com/speedtest/ -et használtam egyforma hosttal. Referenciának pedig az androidos telómat használtam, hálózati túlterheltség stb kizárása érdekében. (Egyébként a teló jó 20%kal még a wines kombónál is jobban teljesít a mért pontokon.)

ebbe a Windowsos sztereotípiába sokan belecsúsznak, ha Windowson valami nem jól működik, szar a hardver, ha Linuxon valami nem jól működik, szar a Linux!

Szarnak nem szar, csak szenvedős. (Nem a terminálozós rész, azt imádom rpi-n is, hanem az állandó zsákutcák.) Biztos össze tudnám valahogy varázsolni kellő kitartással, de aztán retteghetek, ha kernelt kell frissíteni, hogy vajon jó lesz-e, vagy megint agybaj. Szóval szerintem lassan kiszállok. :)
    Amúgy csodálkoznék, ha wifi sávszélesség téren a laptoposoknál is minden mindig patent lenne linuxon. Szerintem kva kényes a driverezésre ezen a téren és folyamatos bizonytalanság, driverek spájzolgatása, próbálgatása.

Új hozzászólás Aktív témák