Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D®. GeNy@

aktív tag

válasz Major Major #8608 üzenetére

Sziasztok!

Sikerült, végre el tudom érni a vinyókat, írni-olvasni! :C
    A netmegosztás viszont sajnos nem működik, hiába örültem, mivel újra kellett indítani a Linuxot és az összes beállítás alapértékre visszaállítódott. Ezt becumiztam rendesen... :F
    Így most azon ügyködök, amikor szabadidőm engedi, h. egy olyan graf felületű progit találjak, amivel megoldhatom ezt a netmegosztást végérvényesen. Firestarter nem jó, mert vagy az eth0 vagy az eth1 nem áll készen, csak akkor megy a tűzfal, ha fix ip-t állítok be vmelyik eszközre, de ekkor meg a Linuxon sincs net, szóval ördögi kör.

Szerk.: Kipróbáltam a Kiwi Linuxot is, mivel mondták, h. ott nagyon egyszerű a netmegosztás és nem kell parancssorozni, uccu neki lássuk...
    Szép, sok progi van benne, de vhogy sehogy sem ismerte fel a ppp0 kapcsolatot, mindig azt írta ki, h. a hálózat nem működik, kábel nincs bedugva??? :F
    "sudo pppoeconf" paranccsal minden beállítva, "ifconfig ppp0" parancsnál láttam a szolgáltatótól kapott ip-t, de net nem volt a Linuxon és nem is sikerült megosztani sem, így vissza az Ubi és most stagnálok. Netem van, de a megosztás nem megy.

Új hozzászólás Aktív témák