Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz tordaitibi #77558 üzenetére

&(#77566) vadkörte

Szóval féltek a PPA-k megbízhatósága miatt, értem. Nem egy weboldal listázza a hivatalos PPA-kat, azok tuti megbízhatók, míg az AUR-ba tudtommal nem ellenőrzötten is bekerül bármi. Lényegében amit elkezdesz használni, annál úgyis összeszedsz annyi infót, hogy magabiztosan tudd használni és csomagokat felrakni rá és ez a lényeg. Mindenki megtalálja a neki testhezállót, no meg persze a géphez is passzolót és ha minden klappol, tuti meg is kedveljük azt a disztrót.

Ez az AUR bekapcs tényleg egyszerű amúgy, de volt már több ilyen kérdés kezdőktől, de PPA-s kérdés dettó.

Ezt a make izét, lánykori nevén forrásból telepítést vagy forgatást? én is igen ritkán csinálom, de mindhez van egy txt fájl, amiben leírják, mi az a pár karakteres pár parancs, amivel fordítani lehet, ha már nincs kedvem a gugli ban rászánni 3 másodpercet. ;]

Először hangosan ordítoztam a gépemmel mert ugyen nem atomlogikusan install maka vagy mi hanem valami ./ vagy /. kell elé különben azt írja, nincs ilyen fájl. Hát bammeg ott van a könyvtárba!

Ez nagyon tetszik, bár nem túl hatékony módszer ezek szerint. :DDD

Abszolút kezdőnek nyilvánvalóan jobb egy Mint/Ubuntu, de akin érződik az affinítás, annak szoktam javasolni a Manjaro-t, nekem is mindig van fenn egy. Igaz most az 1 terás SSD-n egyetlen Mint van csak fenn, ilyen meghajtóm se volt még a 8 év alatt. :N (tényleg nagyon elvették a kedvem nemrég ezek szerint)

Legutóbb nekem is nagyon integetett egy biciklis, de alig mosolygott. :D

• growler

őstag

válasz tordaitibi #77558 üzenetére

" Nincs ilyen fájl vagy könyvtár " a válasz. Hát ott van! Ne ezt írja vissza akkor mert ez hazugság."
    Öreg róka létedre már megjegyezhetted volna hogyha simán terminált nyitsz,
    akkor a felhasználó gyökerében fog megnyílni. Próbáld ki - nyiss terminált.
    és írd be: ls -> enter ... mit fog kiírni ? A felhasználó gyökerében lévő könyvtárak
    neveit (Letöltések, Zenék, ... stb.)
    Ahhoz hogy lássa/megtalálja pl. a Letöltések könyvtárban lévő telepítő fájlt,
    a Letöltések könyvtárban kell terminált nyitni.
    - Vagy úgy hogy megnyitod a Letöltések könyvtárat -> jobb katt, egy üres területre ->
    a legördülő menüben: "Megnyitás terminálban"
    - Vagy simán nyitsz terminált:
    cd Letöltések
    enter
    ls -> ekkor a Letöltések könyvtárban lévő fájlok/mappák neveit kell hogy kiírja.
    Ha köztük van a telepítő fájl neve, akkor meg fogja találni.

Új hozzászólás Aktív témák