-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #77558 üzenetére
&(#77566) vadkörte
Szóval féltek a PPA-k megbízhatósága miatt, értem. Nem egy weboldal listázza a hivatalos PPA-kat, azok tuti megbízhatók, míg az AUR-ba tudtommal nem ellenőrzötten is bekerül bármi. Lényegében amit elkezdesz használni, annál úgyis összeszedsz annyi infót, hogy magabiztosan tudd használni és csomagokat felrakni rá és ez a lényeg. Mindenki megtalálja a neki testhezállót, no meg persze a géphez is passzolót és ha minden klappol, tuti meg is kedveljük azt a disztrót.
Ez az AUR bekapcs tényleg egyszerű amúgy, de volt már több ilyen kérdés kezdőktől, de PPA-s kérdés dettó.
Ezt a make izét, lánykori nevén forrásból telepítést vagy forgatást? én is igen ritkán csinálom, de mindhez van egy txt fájl, amiben leírják, mi az a pár karakteres pár parancs, amivel fordítani lehet, ha már nincs kedvem a gugli ban rászánni 3 másodpercet.
Először hangosan ordítoztam a gépemmel mert ugyen nem atomlogikusan install maka vagy mi hanem valami ./ vagy /. kell elé különben azt írja, nincs ilyen fájl. Hát bammeg ott van a könyvtárba!
Ez nagyon tetszik, bár nem túl hatékony módszer ezek szerint.
Abszolút kezdőnek nyilvánvalóan jobb egy Mint/Ubuntu, de akin érződik az affinítás, annak szoktam javasolni a Manjaro-t, nekem is mindig van fenn egy. Igaz most az 1 terás SSD-n egyetlen Mint van csak fenn, ilyen meghajtóm se volt még a 8 év alatt.
(tényleg nagyon elvették a kedvem nemrég ezek szerint)
Legutóbb nekem is nagyon integetett egy biciklis, de alig mosolygott.
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #77558 üzenetére
" Nincs ilyen fájl vagy könyvtár " a válasz. Hát ott van! Ne ezt írja vissza akkor mert ez hazugság."
Öreg róka létedre már megjegyezhetted volna hogyha simán terminált nyitsz,
akkor a felhasználó gyökerében fog megnyílni. Próbáld ki - nyiss terminált.
és írd be: ls -> enter ... mit fog kiírni ? A felhasználó gyökerében lévő könyvtárak
neveit (Letöltések, Zenék, ... stb.)
Ahhoz hogy lássa/megtalálja pl. a Letöltések könyvtárban lévő telepítő fájlt,
a Letöltések könyvtárban kell terminált nyitni.
- Vagy úgy hogy megnyitod a Letöltések könyvtárat -> jobb katt, egy üres területre ->
a legördülő menüben: "Megnyitás terminálban"
- Vagy simán nyitsz terminált:
cd Letöltések
enter
ls -> ekkor a Letöltések könyvtárban lévő fájlok/mappák neveit kell hogy kiírja.
Ha köztük van a telepítő fájl neve, akkor meg fogja találni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest