Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• r0b3r

senior tag

válasz vadkörte #73104 üzenetére

"Akkor olvass bele EBBE"
    Kemény... :D Azon is meglepődtem, hogy van pár ismerős arc a topicban... :DDD

"A Windows kicsit olyan, mint a MacOS. Készen kapsz egy működő rendszert, minimális tudással is bővítheted felhasználói programokkal az alaprendszert. Viszont csak azt használhatod amit a "rendszer enged", igaz kevésbé zárt mint az alma." A Linux pedig egy nyílt forráskódú, lényegében szabad szoftver, ami nagyobb szabadságot enged, persze csak a hozzáértőknek. Igen nagyjából ennyit tudtam róluk eddig, bár MacOS-t még nem is láttam, de nem is nagyon érdekel. :DDD
    "Miért tennénk? Való igaz, sok Windows-os program támogatja a Wine-t, de arra számíts, hogy nem feltétlenül kapod ugyanazt, mint MS-éknél. Tapasztalat! "
    Természetesen csodát nem várok, de éppen azt szeretném kipróbálni, hogy mik a korlátai. Az az egyébként viszonylag kevés program, vagy feladat esetleg játék amit használok Win alatt, mennyire helyettesíthető, vagy futtatható Linux alatt. Pl olvastam, hogy Proton használatánál teljesítménycsökkenés várható egy Win játéknál az eredeti környezetéhez képest. Na mondjuk ez esetemben mennyi. :U
    "Semmi, a netinstall egy minimál telepítő és a futása közben TE állítod, szedegeted össze a telepítendő csomagokat." Ezt menet közben valóban fel is ajánlotta, az alapértelmezett csomagokon kívül csak a Cinnamon felületet jelöltem ki... de sztem nem is volt sok más lehetőség, csak az egyéb felületek, mint KDE, Gnome, stb maradtak pipa nélkül. :U

Új hozzászólás Aktív témák