Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #59705 üzenetére

Aztarohadás. 4.15, milyen frissek lettek Minték :DDD Kár, hogy szegény Cinmanó nem élhette meg az ünnepi pillanatot, hogy frissebb kernel lehet alatta. Archon most röffentettem be a 4.16-ot, igaz kézzel kellett szednem a Staging tárolóból a linux-header csomaggal együtt, tehát nem jön automatikusan, de 1-2 nap múlva a stabil tárolóba is várható. Véletlenül rászoksz te is az Archra és a frissességre, akkor neked annyi, nem fog többé kelleni Mint.

(#59709) growler: az több minden egyébtől is függ, hogy mutat-e piros mezőket. Proci típusától, a checker verziójától, hogy mennyire friss, van-e fent új mikrokód a procihoz, kernelt mivel és milyen config-gal fordították le. A checker 35. verziója nálam írogatott egy-két piros mezőt, de ezek nem azt jelentették, hogy sebezhető vagyok, mert nálam az összes létező javítás fent van és aktív, mikrokód is fent van, és a kernelkimenet szerint frissült a 2018-02-07-eire. A checker 36-os verziója valóban nem jelez piros mezőket, de csak a design-ja változott, a nem sérülékenységet jelző piros mezőket lecserélték benne narancssárgára. Kernelből a 4.15 sem volt sebezhető, 4.15.9 óta meg az összes védekezési technika bekerült (legutóbb IBRS).

Engem annyiból nem érdekel, hogy most befoltozták ezeket, de itt a BranchScope. Mire meg azt befoltozzák, lesz másik. Szerintem mindig lesz majd valami be nem foltozott procisérülékenység. Szélmalomharc lesz belőle.

• stigma

addikt

válasz ubyegon2 #59705 üzenetére

Köszi szépen. :R

Kipróbáltam 17.10.1-et VM-en, kernel 4.15.0-15 generic-re frissült.

Új hozzászólás Aktív témák