Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #56558 üzenetére

Azt azért ne feledjük, hogy a folyamatos trim csak az fstab-ban beállított partíciókon működik, a periodikus pedig az összes csatolt partíción és eszközön lefut a beállított rendszerességgel. Egyébként szerintem ugyanazt csinálják, ha odaengedik őket. A hatása a folyamatosnak lehet akár hátrányos is. Lényegében az Ubuntu alapúak alapból tartalmazzák az fstrim heti beállítását, ez jól elvan a folyamatos trim mellett, felesleges kikapcsolni. Átlag usernál így a legjobb, ha nem blacklist-en lévő SSD-t használ. szerintem
    A nem Debian/Ubuntu alapú rendszerek általában discard-dal települnek alapból, már nem emlékszem a cron rendszerességére ott.

(#56559) Frawly

Minden SSD típus más adatokat szolgáltat, ez jól le van írva a linkelt írásban is. A disks-re utaltam, hogy baromságokat ír, de ugyanezekkel az adatokkal tud dolgozni a smartmontools is.

ilyen GMR fej amplitúdót még nem is láttam SSD-nél.

Én is most láttam először ezt a Toshiba laptopban lévő Fury 120GB-nál, azt még nem nézegettem eddig, az Intel 520 teljesen más smart adatokat ad. A linkelt cikk említi is, hogy elég slendriánul állnak az SSD-k a smart adatok szolgáltatásához.
    Amiatt is említettem, hogy jobb nem is nézegetni, mert csak a frászt hozza az emberre egynémely fals érték! :Y

(#56555) Sonja

Ezt a HDS egyébként 2011-ben írta, azóta ő is továbbképezte magát. ;]

A kolléga egyébként nem a nullás értékek miatt kérdezett, hanem a sor végén rejtőző 31602 érték miatt. ;)

Új hozzászólás Aktív témák