Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz lev258 #54372 üzenetére

Huh... azér megnyugodtam, hogy nem kavarodtam el.

Azt viszont nem értem, miért kellene ragaszkodni a régi Grub-hoz. Másrészt akkor már a telepítésnél ki kell "erőszakolni" ezt valahogy.
    Hát én ilyen őskövület vagyok, szeretem a fapados/egyszerű dolgokat.
    Amikor megérkezett az új grub valamelyik disztribúcióval, akkor csak lestem mint a luki nyúl, nem értettem, hogy miért nem tudom indítgatni saját szájíz szerint a különböző partíciókról a linuxokat, meg módosítani a menu.lst-t... aztán visszaraktam a régi grub1-et, és megkönnyebbültem. Mivel csak júzer vagyok, néhány dolgot meg tudok oldani, de a grub2 megértése a torkomon akadt. Szimplán ennyi. Esetleg még az időhiányt tudnám felemlegetni, de az már kifogás lenne. ;)
    Hétvégén qrva meleg lesz, nem nagyon akarok majd kimenni a hűvös házból, és akkor majd nekilátok.

Másrészt akkor már a telepítésnél ki kell "erőszakolni" ezt valahogy
    Elméletileg nem, legalábbis régebben simán telepítettem a grub2, amivel jött a distr., majd csináltam egy komplett frissítést, hogy minél inkább aktuális legyen, és utána raktam fel a grub1-et. A menu.lst-t meg régről lementettem, így csak be kell másolni a megfelelő helyre, és átírni olyanra, amilyenre akarom.

Más:
    Ha jól néztem, akkor mindkét LTS-ben a supertuxkart 9.x van. :D Ez fontos azért , mert kölkeim nagyon szeretik.

Új hozzászólás Aktív témák