- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Dinter #66319 üzenetére
Ahogy az idézetben is szerepel majdnem 9 MB-os, ill. közel 8 MB
Az egész pedig azért lesz kevesebb mint 10MB, mert ez csak a rendelkezésre álló kapacitás. A fájlrendszer létrehozásakor azért csökken "valamennyit" a hely, mivel magának a fájlrendszernek is kell tárolnia kell valahol, hogy melyik fájlt hol tárolja, mi a neve, mik a jogosultságai, stb...
Ha megformázol egy merevlemezt, pendrive-ot, ott sem a fizikai eszköz kapacitását kapod meg, hanem valamivel kevesebbet. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #66297 üzenetére
Nem rossz példa a Puppy,mert annyi remake-je (pupplet)van mint csillag az égen, lásd skami oldalát. A csillám...pónis, a puli 7.0 kiadás sem official ha jól sejtem, mégis Puppy-ként hivatkozunk rájuk.
Azt a bizonyos passzust beidéznéd?! Nem találom a topik gazdák kézikönyvét.
-
cigam
titán
válasz
s1999xx #66291 üzenetére
Valahol a kettő között
Ma már megváltozott a mese, vannak olyan distro-k, ahol next next finish a telepítés, alapból megy a legtöbb HW, eleve magyarul szól hozzá, stb... Megismerkedik vele a maga szintjén, és vagy továbblép a mélyebb ismereteke felé (miért, és hogyan működik), vagy csak egyszerüen használja.
Nem sok olyan kezdő van aki nekiáll az Arch telepítésének. Legalábbis el nem tudom képzelni, hogy első, vagy második linux-nak az Arch-al tegye próbára magát.
Aki csak használja a számítógépet, internet office, stb... eszébe nem jut a kulcsrakész rendszeren kívül mást használni, ugyanakkor ők is belefuthatnak rengeteg hibába. A fájlmegosztástól kezdve az jogosultsági rendszer(ek)ig. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #66287 üzenetére
Külön elnézést kérek a Tg-től, hogy elvettem a munkáját, neki kéne a szaktopikot tisztogatni a nem hivatalos készítményektől!
Miért lenne ez a dolga. Nem olvastam a topikgazdák feladatkörét, de meg lennék lepve, ha az (is) lenne a dolguk, hogy a nem topiklakók által összerakott scriptek disztribúciókat tűzzel vassal irtsák. Ellenben Te önkéntes mérvadóként lefikkantod, de nem szakmai alapon. Igazad van, bármi lehet benne, de ez előfordulhat bármelyik PH!-s tag programjával, remakejével. Akár szándékosan, akár véletlenül.
-
cigam
titán
Ha egy script megcsinálja helyetted, abból nem tanulsz semmit. Amennyit küzdöttél a különféle boot-olási megoldásokkal, 1 óra alatt végigcsinálod a wiki alapján.
1szer én is kipróbáltam kíváncsiságból, de nem tetszett. Annyi apró biszbaszt kell módosítani konfigurálni. És a végén kapok egy alap manjaro, chakra, stb, linux-ot. -
cigam
titán
válasz
togvau #66230 üzenetére
Mert így találta ki a készítője. Lehet ellene ágálni, de felesleges. Vagy megtanulod, vagy továbbmész, és olyan rendszert telepítesz ami kedvedre való nem systemd init rendszert használ.
Amúgy crontab -e és beleírod mit szeretnél futtatni:
@reboot /a/szkripted/erési/utvoala.shsystemd-vel sem nagy dolog. készítesz egy fájlt pl. /etc/systemd/system/programom.service, aminek a tartalma
[Unit]
Description=Ez futtatja a programomat[Service]
ExecStart=/program/mappa/szkriptem.sh
Type=oneshot
RemainAfterExit=yes#Ez a futási szint 2,3,4-nek felel meg
[Install]
WantedBy=multi-user.targetKiadsz még két parancsot, amivel újraolvasod a szervizek listáját, a másikkal meg enegdélyezed.
sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl enable programom.service -
cigam
titán
válasz
togvau #66218 üzenetére
bugbian, bugbuntu,...
Mielőtt ilyen viccesnek tartott (nem az!) neveket adsz nekik, mi lenne ha magadban (a tudásodban) keresnéd a hibát?! Miért nem írod le, hogy pontosan melyik verzió fut nálad, és mit szeretnél automatikusan indítani?
miazmá
Voltak rajt fontos adatok? Nem azzal kezdted a költözést, hogy mentesz?
Windows telepítő lemez/pendrive megvan? Indítsd arról a gépet(nem kell telepíteni), és onnan már vissza tudod szerezni az adatokat. Esetleg egy mentő rendszer is segíthet. -
cigam
titán
Bár mindég összezavar a konfigja (nem csinálom napi szinten, és elfelejtem
), látok 1-2 furcsaságot.
local_umask=770
Ezzel a tulajdonostól, és a csoporttól elveszed a hozzáférés lehetőségét, mindenki más csinálhat bármit.
secure_chroot_dir=/samba/public/oszt
Ez egy üres könyvtárra kéne mutasson, nem oda, ahova beléptetnéd az user-t.
chroot_local_user=YES
Bitros hogy jó dolog, ha kiengeded engeded barangolni?
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
Legyen egy listád azokról akik ezt megtehetik.Ha azt akarod, hogy a /samba/public/oszt könyvtárba dobja az adott user-t, írd átt a "home" könyvtárát:
usermod -m -d /samba/public/oszt ftpuseredneveHogyan tiltottad le a bejelentkezést? Ha újra engedélyezed akkor be tudsz lépni ftp-vel?
-
cigam
titán
válasz
togvau #66127 üzenetére
Milyen jogosultságok vannak azon a mappán?
Az SFU a Windows Services for Unix rövidítése. Nem kell W10 pro-hoz Gonolom Pro verziód van és telepítetted az NFS támogatást. Esetleg néz meg ezt Talán megoldás egy kis registry turkálás. W10 topikból irányítottak ide?ontheground
Ez is Windows only kártevő -
cigam
titán
válasz
Frawly #66125 üzenetére
Amikor egy br lemez mérete ekkora, nem hiszem hogy olyan nagy gond lenne a tárhely. Meddig tart napi1 alkalommal vagy 12 óránként összeszedni a változásokat. Inkább az elavult fájlok törlése lenne problémás, de biztos lehetne erre is módot találni.
Pedig de. Pont ma tapasztaltam. Telepítéskor 3 tükröt rakott be, és a listából csak az elsőt használta. Ez a szerver nem frissült, de valamiért el tudta hitetni a csomagkezelővel, hogy bizony ennél frissebb nincs, ezért nem is kukkantott bele a másik két tükörbe. Amint kikommenteltem a hibás mirror címét, rengeteg csomag frissült, és csak így lett naprakész a rendszer. -
cigam
titán
válasz
Frawly #66123 üzenetére
csak azt kell nézni, hogy rendszeresen sync-elve legyen, és akkor az garancia, hogy ott van minden csomag legújabb verziója.
Na pont egy ilyen régen szinkronizált, de még működő tükörrel gyűjt meg a bajom. Aztán jött az ötlet, hogyan lehetne kiküszöbölni. Nem csomagonként lenne készítve egy új torrentfájl, hanem az egész distro-t egy torrent fájlba kell beleszőni, és amikor frissül, azt automatice frissítse a többi kliens is. Ez gyakorlatilag is megoldott, hiszen rengeteg torrent fel van készítve az RSS-en keresztüli frissítésre. Akinek meg a régebbi csomagok kellenének valamiért, azok megtalálnák a szokásos https szervereken.
A csomagkezelő pedig csak a telepítésre frissítésre kijelölteket töltené le. -
cigam
titán
A tükörszerverek miért http/ftp protkollokat használnak? Miért nem lehet bittorent alapú?
-
cigam
titán
válasz
togvau #66107 üzenetére
A paraméterek közé vedd fel az insecure-t is.
/share/cucc 192.168.0.0/24(rw,async,no_subtree_check, insecure)
Aztán sudo exportfs -a olvastasd újra a beállításokat.
Nálam gondot okozott a fájlnevekben szereplő speciális karakterek (pl.magyar ékezetes betűk), viszont az tetszett, hogy mutatta a megosztás telítettségét, mintha tényleg egy helyi lemez lett volna.
Az is gond, hogy csak a W10 Pro-tól felfelé tartalmazza gyárilag az NFS támogatást. A home verzióhoz külső fél programja kell.
Szerintem a különböző protokollok között minimális difi lehet, sokkal inkább a praktikum, a használhatóság döntsön. Pl. hiába gyorsabb 10%-al webdav, ha a kliensek nem ismerik ezt a protkollt.
-
cigam
titán
válasz
kmisi99 #65724 üzenetére
Na és hogyan néz ki a samba konfigod? Kinek a nevében ügyködsz? Hálózati megosztások esetén két rétegen kell átvergődni magadat.
- a samba azonosít téged, és hogy mihez van jogod.
- a fájlrendszer jogosultságai mégis meggátolhatják (felülírhatják) a samba konfigban kiosztott jogosultságokat.A samba-hoz kmisi94 van hozzáadva? Ki van kötve milyen user/csoport nevében dolgozik a samba?
pl.
path=/megosztott/mappa
browseable=Yes
writeable=Yes
read only=No
public=no
create mask=0775
directory mask=0775
valid users=@users
force group=users -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #65547 üzenetére
Ő nem a programot/csomagot keresi(nem mellesleg van még transmission-daemon), hanem hogy kinek a nevében fut a daemon. Ez pedig jellemzően a transmission-daemon csomag telepítésekor létrehozott debian-transmission. (Legalábbis én eddig csak ezzel a névvel találkoztam, igaz debian alapú distro-k esetén)
kmisi:
Most akkor van írás joga az users-nek? Mert ugye a fotó alapján még nincs. -
cigam
titán
válasz
kmisi99 #65506 üzenetére
Az users csoport legyen a tulajdonos, és a debian-transmission(vagy éppen ahogy a rendszeredben hívják) user-t add hozzá az users csoporthoz. Vagy meg is fordíthatod. A torrent mappának a debian-transmission user a tulajdonosa, és az users csoport. Feltéve hogy kmisi94 tagja az users csoportnak, és a csoportnak is megvan a megfelelő (rwx) joga.
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65465 üzenetére
Dehogyisnem. Pont a nyílt forráskódot hozzák fel egyik példának a biztonság zálogaként. "A nyíltnál belenézhetsz a kódba ha akarsz, mások is belenézhetnek, akár javasolhatsz is változtatásokat a fejlesztőknek" vagy pl "minél szélesebb kör számára hozzáférhető a forráskód nyilvános tesztelés, vizsgálat vagy kísérletezés céljából, annál gyorsabban fogják felfedezni a benne rejlő hibákat."
Aztán "gyakran olvasni, hogy a béna MS nem képes pár nap alatt fixálni a hibákat, bezzeg az opensource projektek akár még aznap".
Ha eddig kibírták(35év), mit számít az a pár hónap? -
cigam
titán
válasz
I02S3F #65458 üzenetére
A katedrális és a bazár Ugyanakkor megkérdőjelezi a dolgot, hogy gyakran 20, 30 éves hibák felfedezéséről olvas az ember. pl.
35 éves hiba, amit a felfedezése után 3 hónappal később javítottak. -
cigam
titán
válasz
NekoChan #65404 üzenetére
Nyitsz egy teminált, és beírod dmesg (+ENTER-t nyomsz a végén) A listában meg a hibára utaló hibára utaló bejegyzéseket kell keresni.
De egy pendrive-ra felrakott live rendszerrel egyből lesz összehasonlítási alap(sebesség). Esetleg a Lemezek alkalmazásban kukkantsd meg a SMART adatokat.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #65243 üzenetére
Nem fog, mert magamból indulok ki
Amúgy meg csak félig volt kötekedés, mert pl. az LVM-es kirándulásom után tudtam meg, hogy létezik a kezelésére Gnome-os program. Ebből kiindulva lehet NFS-re is van valami okosság.
Feltéve hogy előtte telepítettem az nfs-common(nfs-client) csomagot. Amit (szinte?) egyik disztribúció sem tesz fel alapból.
Na, közben találtam valami hasonlót: NFS GUI
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65186 üzenetére
Ott van az első fotón amit küldött. Ha némítva lenne, akkor nem menne a ribizlisor, pedig a fotón jól látszik hogy működik, és írta is hogy látszik ahogy beszél. Vagyis nincs némítva a bemenet.
Tim82
Nem a verziószámot hajkurászom, csak ha nem röffen be alapból(vagy nem működnek funkciók)... Ezt a leírást követve pl. spéci(?) libusb modult is forgatnom kellett. Elképzelhető hogy nem volt rá szükség, de a gyárilag kínált csomagokkal nem akart működni. -
cigam
titán
Egyrészt nem egyszerű zöld ágra vergődni vele, másrészt ennek ellenére egyszerűbb másoknál. pl. az SDR rádió beüzemelése egy konfig fájl szerkesztés, és a program telepítése. Ubuntu alatt ez sokkal trükkösebb. Tipikus melyik ujjamat harapjam meg probléma. Az egyik ebben jó a másik abban, nekem meg egy "szumma" kellene belőle.
Nem ragaszkodom a Fedora-hoz, de nem találtam még egy olyan disztrót sem, amiben gyárilag benne van minden úgy ahogy én szeretem. Csak rákattintok és működik. Egy hete az XFCE (hiánya), most meg ez a codec dolog akasztott ki. Distro hopperkedés meg már fárasztó. pillanatak alatt találok olyan hibákat hogy a fal adja a másikat. -
cigam
titán
válasz
lev258 #65175 üzenetére
Persze, de Gnome már csak ilyen. Nem sok beleszólása van földi halandónak (ahogy a systemd-t is le kell nyelni mint azt a bizonyos békát). Amúgy tényleg igaza lehet Torvaldsnak, hogy miért nem jó desktop rendszernek a linux.
Hiába választ másik rendszert, előbb utóbb belefut egy olyan programba, ami az adott beállításokkal nem fog működni. Sőt! Most a Fedora 29 Gnome-os kiadásán hiába telepítem az RPMFusion-ból a gstreamer-non-free, és libav csomagokat, nem játssza le azokat a videókat amiket 26 alatt még nevetve megcsinált a fenti két csomag telepítése után. Most meg csak vakarom a fejem, hogy mi hiányozhat még.
-
cigam
titán
válasz
lev258 #65172 üzenetére
PL. minek? A Gnome az mindég ilyen "egyszerű" felülettel rendelkezik, függetlenül attól, hogy mint, ubuntu, vagy éppen fedora alatt fut.
Horbli
Állítólag ragaszkodni kell a default device-hoz skype alatt. Egy próbakört talán megér, ha futtatod az alsamixer-t, és ott a kamerát állítod be alapértelmezett forrásnak a felvételekhez. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #65150 üzenetére
Hát ez valóban nem túl bőbeszédű. Csak egy tippem van: A programok automatikus frissítése, és maga a Szoftver áruház, is zárol bizonyos fájlokat (milyen csomagok vannak telepítve, mik elérhetők stb...) amiket a Synaptic is használna. Ez okozhat ütközést/problémát, de ennél bőbeszédűbb szokott lenni.
Próbál meg kicsit később, ill. Terminálban a dmesg paranccsal megnézni hátha naplózott valami hibát, ill. a terminálban indítsd a synaptic-ot, hátha oda ír valami részletesebbet is. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #65148 üzenetére
Nm. Viszont a valami hibát dobott, ... csak 1 error-t ír. nem túl konkrét dolgok. Nem tudni melyik program pontosan minek a hatására, és mit írt.
Tudom, neked egyértelmű, mert te láttad, te kattintottál, de mi ezt nem tudjuk lekövetni, így nem tudunk tippet adni, hogyan tovább.
-
-
cigam
titán
válasz
jackal79 #65123 üzenetére
Akkor neked kell forgatnod egy, a kerneledhez illeszkedő "driver"t.
/usr/lib/virtualbox/vboxdrv.sh setup
Ehhez valószínű fel kell tenni pár plusz csomagot:
dnf install binutils gcc make patch libgomp glibc-headers glibc-devel kernel-headers kernel-devel dkms
... bővebben: [link]Vagy!
Eltávolítod a letöltött csomagból telepített virtualbox-ot, és felteszed rpmfusion-ból, ahonnan az aktuális kernelhez való modul is települ/frissül(kmod-VirtualBox). Merthogy ezt minden kernelfrissítés után újra le kell fordítani.
-
cigam
titán
válasz
stigma #65108 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy a NAS-könyvtár csoportját lecserélném az users-re.
sudo chown dietpi:users /mnt/NAS
A csoport tagjainak is teljes elérést adok.
sudo chmod 775 /mnt/NAS
Ezután az users csoprthoz hozzáadom a www-data usert, hogy ezen keresztül legyen ítás olvasás joga a NAS-hoz.
sudo useradd -m -G users www-dataEzek után már a www-data is írhat az /mnt/NAS könyvtárba. Mountoláskor lehet érdemes megadni az user/grup azonosítót. pl uid=dietpi,gid=users,rw
-
cigam
titán
válasz
stigma #65106 üzenetére
A hálózati megosztásnak nincs fájlrendszere, vagyis hálózati meghajtóként csatold fel.
Add ki az ls -lh /mnt/ parancsot. Így meglátjuk, hogy kinek milyen joga van a NAS mappához, amibe felcsatolod a NAS-t. Ezt kell úgy beállítani, hogy a www-data is hozzáférjen. Praktikusan atulajdonos csoporthoz kell hozzáadni a www-data-t, így elérhetővé(írhatóvá válik számára is a NAS mappa. -
cigam
titán
Van itt mentés optimalizáló topik? Gondolok itt arra, hogy évi 1-2TB-ot (ill. 6-800GB-ot)mivel lehetne könnyen gyorsan költséghatékonyan, de hosszútávon is megbízhatóan menteni? Van esetleg ezzel foglalkozó oldal? Ami pl. az adatmennyiség alapján, tippet ad, hogy melyik módszer/technológia a célravezető.
- A merevlemezre sokminden ráfér, de egy hiba esetén minden elveszik
- a DVD nem túl szapora, és 10évente(?) érdemes újraírni/lemásolni.
- BlueRay-el nincs tapasztalatom, de ha nem sikerül egy lemezt megírni az nem filléres tétel, és ezt is duplikálni(menteni) kell n+1 év után (bár olvastam a "nem rothadó" lemezekről is)
- LTO egy vagyon, és szerintem ott sem garantált, hogy nem eszi meg a szalagot (magát a meghajtót is rendszeresen karban kell tartani szakember által tisztítani, átvizsgálni?)
- mi van még? -
cigam
titán
válasz
Frawly #64888 üzenetére
Igaz, de azért írtam külső forrást, mert - ahogy írta is - a Fedora tárolójában nem találta ezeket a programokat. (Igaz, én sem néztem utána)
lugosi
Napi szinten használom az ElCapitan-t egy Early2008-as iMac-en, köszöni szépen semmi baja, és eszembe nem jutna linux-ot telepíteni rá. -
cigam
titán
válasz
jackal79 #64862 üzenetére
- Pcloud-ot le lehet tölteni a WEBoldalukról
- Viber szintén zenész, van Fedora-hoz készített csomag is.(Biztos kell ez Fedorához? Nem elég a titkosított LVM?)
- Veracrypt WEBoldala is tartalmaz linux-os csomagot
- CD íróból is annyi van mint csillag az égen. gnomebaker, SimpleBurn,..
- VirtualBox-ot is megtalálod a WEBoldalán, ahol van Fedora29-hez való csomag, de az RPMfuion-ban is megtalálhatod -
cigam
titán
NFS megosztással van tapasztalata valakinek? Linux kliensen stabil kapcsolat, néha elfelejti a könyvtár frissítését, de eldöcög. Windows 10-en fel tudtam csatolni, működik, bár itt is mintha lassú lenne a frissítés. Viszont az OS X-et nem szereti. Kapcsolódik, de nagyon lassú. Sokáig tart egy mappa kilistázása, és képes egy könyvtár készítésébe is belehalni. A kernel naplóban pedig sorra gyűlik a rá vonatkozó hiba:
lockd: cannot monitor Szekeres-iMac.lan -
cigam
titán
Ezt az upnproxy sebezhetőséget ki tudom tesztelni a saját rendszeremen?
-
cigam
titán
12 egy tucat. Mindenki a kedvencét fogja ajánlani, meg amit használ, ismer, és neki bevált. Debian, Fedora, Ubuntu LTS, Mint, ... Ahogy az ablakkezelőknél is egyéni ficamok kérdése, kinek mi jön be. Gnome, KDE, XFCE, LXDE,...
Pontosan milyen HW? A 16GB RAM-ból arra tippelek, hogy a többi komponensében is van kraft, szóval nem lesz korlát egyik sem. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #64331 üzenetére
Nem a YouTube reklámra gondoltam, hanem maga a srác reklámoz valami dobozos italt. Értem én hogy minden a pénzről szól, és 1,5M feliratkozóval akár meg is lehet élni(?) belőle, de akkor is. Most egy családi limonádét csinál, ahol a stáblista 2/3-át a támogatók listája teszi ki, vagy egy szakmai szösszenetet. Tudom a kettő nem zárja ki egymást, csak nekem ez nem fekszik. Savanyú a szőlő
-
cigam
titán
Találkozott valaki ezzel a Wlinux-al? Mi ez pontosan? Miben különbözik a többi WSL-től?
-
cigam
titán
HW-es megoldás is lehetséges, pl. Yubico. Igaz Windows-ra létezik az USB raptor, ami egy mezei pendrive-ból készít "kulcsot", de tuti van linux-os megfelelője is. Vagy a proximity. Igaz egy ideje nem fejlesztik, de képes rá hogy ha az adott bluetooth eszköz a közelben van, végrehajtson bizonyos parancsokat, ill., ha eltűnik futtasson mást. Ezzel megoldható a titkosítás automatikus feloldása, ha a telefonod a közelben van.
-
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #64124 üzenetére
Réges rége, még az óperációs rendszeren is túl...
Az a lényege, hogy vagy van root, és akkor az első felhasználó _se_ kap jogot a sudo-zni, vagy nincs root(van csak disabled), és akkor van sudo az elsőnek létrehozott felhasználónak. Ami logikus is hiszen ha a root le van tiltva, csak kell legyen aki emelt szinten adhat ki parancsot.
Amúgy meg vihar a biliben, mert pár parancsal engedélyezhető a root, vagy adott user hozzácsapható a sudozni tudók táborához.
Na tessék beelőztek...
-
cigam
titán
válasz
Shyciii #64056 üzenetére
Az, hogy visszakapcsolható, vagy eleve ki sem kapcsolták, nem ok arra hogy ne legyen egy már működő alternatívája.
Miért ne? Az komoly hogy akárkitől elfogad IP címet?(sőt akár a dns beállításokat is) És ha elfogadta tőle, miért ne mutatkozhatna be?
Amúgy a dhcp(vagy valami más?) tudhat haonlót, hiszen a DHCP listában van gépnév mező is. Ezt honnan szedi?
-
cigam
titán
válasz
Shyciii #64049 üzenetére
Pedig engem meglep. Mitől portscan? Eddig úgy tudtam broadcast, master browser,...
Nem tegnap vezették ki az smb1-et, miért nem implementálták a ws-discovery-t, vagy más hasonló (multiplatform) alkalmatosságot?Nem mellesleg a DHCP-t miért nem ruházzák fel tallózást segítő funkciókkal? Hiszen adott a rácuppant gép mac címe, ip címe. Meddig tartana megkérdezni, hogy és mi a neved? Aztán ezt bejegyzi a dns-be, ha nincs, akkor a saját listájába. Ezt pedig csak le kell kérdezni és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest