Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Multifunkciós segédkijelzőt villantott a Lian Li
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
Véreshurka #76578 üzenetére
Az x11vnc nem nyit új X sessiont, hanem a jelenlegire húzza rá a VNC-t, így ugyanazt látod a képernyőn mint a VNC-n. A belövése nem feltétlenül triviális, én LightDM+Xfce alatt így használtam:
x11vnc -display :1 -auth /var/run/lightdm/root/:1 -forever -rfbport 5901
x11vnc -display :0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -forever -rfbport 5901
A LightDM az :1-es displayen futott, az Xfce pedig az :0-n, és amikor bejelentkeztem LightDM-ben, ott a session megszűnt, és átdobott az :1-re. -
urandom0
senior tag
Hol nem találsz konzolt, Ubuntu live-ban? Bal felső sarokban ott a menü, beírod hogy terminál, ott kell annak lennie.
SSH-val mit szeretnél? Honnan akarsz hova SSH-zni? Ubuntu live-ban nem fut SSH szerver, oda nem tudsz belépni.Létezik esetleg valami oldschool network boot
Egy legalább 4k x 2k desktop méret, ami fölött húzhatom a tényleges 1920x1080-as nézetemet (laptop felbontása).
Az FVWM pagere volt ilyen, szerintem neked az rémlik. Egy hatalmas nagy X*Y méretű virtuális desktop, amin a fizikai desktop csak egy szelet. Manapság a workspace-ek használjuk (amit láttál az Xfce-s videón, az is az), de azok is beállíthatók így egyes ablakkezelőkben (pl. Xfwm).
-
urandom0
senior tag
Az lehet. Nem nagyon mentem bele a dologba, csak láttam, hogy van ilyen lehetőség, bekapcsoltam, majd a hibák láttán ki is kapcsoltam
-
urandom0
senior tag
válasz
Frawly #67795 üzenetére
A registry hack szvsz ugyanolyan valid megoldás, mint bármely más parancs.
PS-ből is működik egyébként:Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" -Name HiberbootEnabled -Value 0
És igazából nem sok olyan beállítás van (ha van egyáltalán), amit ne tudnál parancssorból módosítani. Végső soron mindenre ott a registry hack, de sok beállításra már van kulturáltabb módszer, amire nincs, arra pedig folyamatosan készül. Windows Server Core és IoT core esetén komplett szervereket és kiszolgálókat üzemeltetnek úgy, hogy nincs GUI.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Silent Hill f teszt
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3504
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest