- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Egy élő példa, tavaly nyáron találtak egy malware-t, ami Minecraft modokba rejtettek el. A malware a ~/.config/systemd/user vagy /etc/systemd/system/, és a ~/.config/.data mappákba rakta a fájlait. Ha a Minecraftot olyan launcherrel futattad, amit csomagkezelővel töltöttél le vagy a netről szedtél le, akkor meg tudta fertőzni a rendszered, be tudta írni magát a ~/.configba és a saját service-ét a ~/.config/systemd/user-be.
Ha viszont flatpakos launcherrel futtattad, akkor viszont nem tudta beírni magát ezekre a helyekre, mert nem volt hozzá jogosultsága. Most végignéztem az összes launchert flathubon, amiket a 'minecraft' szóra kidobott, egyetlen egyet találtam, aminek filesystem=home jogosultsága van, a többi viszont nem tud írni a ~/.config-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest