Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz AligatorHun #1 üzenetére

Szvsz a majdani Pentium5 kedvéért NE vegyl LGA775-ös alaplapot.... PC esetében a mának élj, arra nem szabad alapozni, hogy majd... szerintem is S939 kéne neked. És akkor jutna pénz még 512Mb memóriára is. Ugyanis ha játszol, a Gf6800-at vissza fogja a kevés RAM. Mert ugye hiába a jó gyors VGA, ha összevissza swappol...

Gabeszku: Emlékeztek a P4es procikra amik celeronok? még 2éve? ugyan az az ócska cerka maradt csak áttették egy másik külsejű ''fémtokba'' és máris P4 es lett..... Ezt a mondatot nem értem. Mi volt 2 éve? Milyen P4 ami Celeron?:F Vagy P4, vagy Celeron. P4 Celeron NINCS. Ha a Tualatin magos Celeronokra, az utolsó P3 társaira gondolsz, akkor megint csak ki kell javítsalak. A Tualatin magos Celeron ugyanis minden volt, csak nem ócska. Kb 2Ghz-ig alacsonyabb órajelen is megverték a Willamette és Northwood magos Celeronokat.

[Szerkesztve]

• Gabeszku

senior tag

válasz AligatorHun #1 üzenetére

Hali!
    Szerintem még korai volna átállnod LGA775-re.

1- A Procik hozzá semmivel sem ütősebbek. Ugyan az a mag csak más tokozásban. Emlékeztek a P4es procikra amik celeronok? még 2éve? ugyan az az ócska cerka maradt csak áttették egy másik külsejű ''fémtokba'' és máris P4 es lett. Persze az LGA-ra a prescott kerül(t) át ami még a legnagyobb (AMD-s) rosszindulattal :) sem mondható gagyinak.

2- Technológiai újjításokkal sincs éppen túlhalmozva, értem ezalatt a memória kezelést, FSB-t.... DDR2-RAM? az elérhető árú DDR2es 533mhz-s ramok időzítése iszonyat 3-3-3-8 vagy mégrosszabb és a teljesítményük igen csak elmarad az egyszerű halandók elképzeléseitől. Persze kaphatsz überjó GEIL Ultra memóriákat 70e+áfa körül.

3- PCI Express? Úgy veszem észre, hogy igazából az ATI és az Nvidia is a csúcs illetve a legfelsőbb kategóriás kártyáit viszi át PCI express-re. Ha VGA mániás vagy, vegyél AGP-s karit (PL X800XT) akkor nem kell kidobnod 2kilót alaplapra procira, ram-ra. Teljesítmény szempontjából a PCIe- karik nem mossák le a pályáról hasonló AGP-s karikat. Amik meg mégis lemossák pl:dual GPU-s őrület kártyák azoknak meg horror ára van. Nem tudom hogy vagy a kérdéssel de én nem adok ki 200.000 ft-ot egy VGA-karira

Ne érts férre én is gondolkodóba estem, és örülök hogy fejlődik a technológia de szerintem még ''gyerekcipőben jár'' ez az LGA, ha szabad ezt a kifejezést használnom.
    Minden esetre jobb várni egy kicsit, addigra jelennek meg újjítások, és az árak is lejjebb mennek.
    Ja jut eszembe, a mostani komoly VGA karikon nem DDR-2 es hanem DDR-III-as ramok vannak.. még régebben olvastam egy cikket, hogy a vga gyártók átállnak ddr2-ről mert nem tudják a sávszélességet följebbnyomni, hiábba a nagyobb órajel a memórián, nem érnek el vele áttörő sikereket.( Ha nem egészen ez volt a cikk leírása, akkor bocs a nálam többet, és odafigyelőbben olvasóktól.) Ha jól emléxem nem tartott egy évig sem a DDR-2 vel szerelt VGA karik korszaka.

Valószínűleg ez az LGA a jövő, de na kapkodjuk el az átállást, mert akkor nagyon sok pénzt kivesznek a zsebünkből. Persze ha valaki fanatikus, vegye csak meg, és számoljon be az eredményekről, hisz a több infótól csak okosabbak lehetünk nem pedig butábbak.
    Üdvözlet

• ByB

addikt

válasz AligatorHun #7 üzenetére

[L]link[/L] Így tudsz linket létrehozni! Én mondtam, hogy ez így nem nyerő. Várj egy kicsit és cserélj kártyát is! Vagy ami jobb megoldás, cserélj AMD-re: én most szermányoltam az említett Asus lapba (AGP-s kiadása: A8V Deluxe) egy S939 3500+ procit 1 giga Corsair Twinx550MHz-es ramot... Csak ajánlani tudom!!!

• AligatorHun

csendes tag

válasz AligatorHun #6 üzenetére

http://uk.asus.com/products/mb/socket775/p5p800/overview.htm itt a link.

• ByB

addikt

válasz AligatorHun #4 üzenetére

Akkor meg S939 Asus A8V Deluxe, agp-s és jó is! De én még mindig azt mondom, hogy most nem érdemes ilyen félcserét csinálni... LGA775-ből a PCI-E jó, meg az új chipset szolgáltatásai. Ami rossz, az a DDRII... A proci pedig se jobb, se rosszabb...

Bővebben: link Asus
    Bővebben: link Abit
    itt megtalálod őket

üdv
    BBence

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés