- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #25814 üzenetére
Most már ott tartok, hogy sima tv vagy hdmi forrás esetén is random módon kikapcsol, majd vissza.
Van, hogy sokáig megy, van, hogy 10-15 perc után, van hogy folyton egymás után.Service menüben már mindent letiltottam, amit csak lehetett, usb eszköz sincs csatlakoztatva.
Megpróbáltam más konnektorral és letakart távirányítóval is, de semmi.
Holnap szerzek másik tápkábelt és távirányítót, de nem hiszem, hogy segítene.Mi lehet a baja?
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Peat76
őstag
válasz Zirowe #25901 üzenetére
Öcsémnél ugyanilyen hibajelenségek jöttek elő 55" Philips-nél!
Mivel már nem volt garis ,zsebbenyúlós volt a javitás
Táppanel csere megoldotta a problémát, de a tiédnek más baja is lehet, bár
egyértelműnek tűnik.Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Peat76 #25902 üzenetére
És ez kb mennyibe kerül, illetve Bp-n hová tudnám vinni?
Amúgy a táppanel mitől megy tönkre?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ZaXXoN
tag
Használ valaki ilyen falra szerelő tartót? Van alternatív cucc, vagy LG-hez csak ilyen jó?
-
Yogibear974
senior tag
Szevasztok!
Az alábbi kérdésem lenne!
M1 csatorna. A színek néha monokróm vagy fakó pár mp ig. (vibrál) Szerintetek vétli probléma, kontakt, egyéb?Analóg, vagyis kábeles szolgáltatás. (LM620S) Mondjuk kontaktra gondolok, mert pár csatorna
csíkozódik horizontálisan. Némelyik szemcsés, ugyan régi tv nem volt érzékeny ilyenre.
Próbártam már zavarszűrőt, de nem jött be. Bejövő splitternél az egyik f-csatit nem tudom jól meghúzni, mert szakadt a menete, csak q nehéz kicserélni, mert a koax kábel nagyon paszentos és nem lehet már vágni belőle :-o. Vagy kéne egy jó digit médiakártyás csomag.Üdv: -=Yogibear=-
-
huncutka1029
addikt
válasz Yogibear974 #25906 üzenetére
Szia
Ha kontakt hibád van akkor a digitális csomag is hibás lesz.
első lépésként mindenképpen cseréld ki a hibás csatlakozást, vagy a vezetéket.
És egy földhurok szűrő sem árthat.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Land
veterán
Srácok Universal Media Server-rel és Nero Media Home-mal próbáltam feliratos filmet nézni, de a feliratot az istenért sem jeleníti meg a TV. Ugyanarra van átnevezve, mint a film. Próbáltam a kódolást Unicode-ra rakni, de semmi. Van valamilyen trükkje?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
huncutka1029
addikt
ne legyen semmi extra karakter a felirat nevében (* - _ & #)
próbáld betenni egy mappába a filmet, és a feliratot is, és adj neki egy egyszerű nevet, pl.:
video, és így próbáldA videolejátszásnál meg legyen bekapcsolva a felirat.
(gyorsmenü, video beállítások, felirat)Üdv
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
gaben88
őstag
Aki szokott jatszani 3D-s jatekkal LG TV-n, az irja mar le, hogy ezt milyen beallitasokkal szokta. Nekem a LM670S-em a jatek karaktere korul mosodik es pexelesedik... Pl: Uncharted 3, ICO, stb. Koszonom!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Ravenloft
tag
válasz gaben88 #25913 üzenetére
Én kimondottan a DP-hez kerestem beállítást (LA660S) és ezt a youtube videót találtam.
http://www.youtube.com/watch?v=zKv0gkZoa7Y&list=FLEWw53RTvFh-uGgn76uGE6g&index=2
Azóta ezen bállítások mellett használom a PS3-at. Amúgy szerintem DP alatt valóban dob rajta. Sokkal jobb mint a gyári "játék" beállítás. Ha gondolod próbáld ki, lehet nálad is bejön. Amúgy én szintúgy próbáltam már az ICO-t 3D-ben, és én nem tapasztaltam azt, amit te mondasz.
-
gyorgy1961
csendes tag
Lg la620s tévén routeren keresztül nézném a 3D filmeket,de akadozik,újratölt,a routerem Tp link TL-wr 1043nd 8db antennával.Avi formátumban nézem.kérdésem:mi a megoldás,más formátum vagy vezetékes megoldás? laikus vagyok e témában.elöre is köszönöm.
-
kmarci25
veterán
válasz gyorgy1961 #25915 üzenetére
Először is állíts le minden más hálózati kommunikációt (pl. torrent, vagy bármilyen letöltés). Ha szerencséd van (nálam sikerült), akkor megoldódik a problémád. Ha ez nem segít, akkor pendrive-ról nézheted a tv saját lejátszóján. Nekem elvitte hétvégén a Hobbit bd50-es verzióját 3d-ben (úgy, hogy 100 kb-t hagytam a le-/feltöltésnek, addig szaggatott). mondjuk én médialejátszóról küldtem a jelet a tv-re. Médialejátszó dróton a routerbe, másik dróton meg a NAS.
Btw: 3d-s film avi-ban??? Nem mkv az véletlenül?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Optika01
tag
Sziasztok
Privát segítséget szeretnék privát üzenetben.
Honnan lehet 3D-s filmeket "kölcsönözni", hogy a LA 660S készülék tulajdonságait ki tudjam próbálni?
üdv:Optika
-
Zjunior
veterán
Lg 47 LM 660S érdemes lecserélni egy 55LA640S-re ?
Nagyobb kellene, csak ha nem a méretet nézem megéri-e?Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
BloodRay
veterán
válasz stilo18 #25852 üzenetére
LM620S-nél hogy adna szebb képet, egy LN5400?? Kb két kategóriával gyengébb modell utóbbi.
Kategóriájában nem rossz az LN5400 képe, de az LM620S szintjéhez köze nincs.(#25860) kazmerr -> 2 éves belépő smart modellt(LV375S) miért kell ajánlani?
(#25864) stilo18 -> LA6130 az LM615S idei kiadása kb. Képminőségre is hasonlóak, talán kicsit egyenletesebb a 6130-as háttérvilágítása.
(#25873) Papesz01 -> ISO-t semmilyen tv márka nem játszik le. Hangsávváltáshoz meg próbálkozz a q. menu-vel.
(#25877) kazmerr -> VGA-ról nem vagyok biztos, hogy megy rajtuk a 3D. A +1 szemüveg az LM660S-nél a szemüvegre csíptethetőt jelöli. Mindemellett az LM660S-nek jóval jobb és gyorsabb a netes része már.
(#25886) Ace Ventura -> Akkor most állítsd be a képet, mert lehet hogy változtak az alapbeállítások a korábbiakhoz képest.
(#25888) szemtelen -> Ez nem torrentkliens. Én arra használom amire való és arra megfelel egyelőre. Ez pedig annyit jelent, ha alkalmanként csinálok egy-egy képet a telefonnal azt az otthoniaknak egyből meg is nézhetik(ha még nem is vagyok otthon).
Mellesleg tegnap kipróbáltam az 55"-os OLED-es LG-t, nem volt rossz első blikkre. Nagyon várom már, hogy elkezdjen terjedni és kiforrja magát.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
berbatov2
senior tag
Tegnap megjött a 47la691s.
Állati jó és szép, majdnem elsírtam magam az üzembe helyezés közben
Esetleg valakinek van ilyene tudna képbeállítást mondani, bár nekem szépnek tűnnek az alapbeállítás színei is.
A gari papír nincs kitöltve, mi a teendő? -
BloodRay
veterán
válasz berbatov2 #25921 üzenetére
Tölttesd ki.
Ami a képbeállításokat illeti a Normál-ból, vagy a valamelyik haladó profilból indulj ki.
Háttérfény kezdésnek bőven visszavehető, ezután a színhőmérsékletet lődd be középre kb. Ezután jöhet a dinamikus kontraszt és szín, majd a zajcsökkentések(kivéve ha analóg jelet is ráengednél szerencsétlenre) kikapcsolása. Végül valósághű mozi kikapcsolása tv nézős profil esetén, majd a Tru Motion személyre szabása."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, egy rokonomnak van egy LW5590-es tv-je, melyhez szeretne külsű HDD vásárolni film lejátszás céljából, melyik típust ajánljátok, amivel biztos működik? 500 GB vagy 1 TB szeretnének. USB 2.0-ás vagy 3.0-ás 2,5" vagy 3,5" legyen?
-
BloodRay
veterán
Lehetőleg 2,5"-os(általában kisebb fogyasztásúak), minél nagyobb HDD-t nézzetek. USB 3.0 a tv szempontjából felesleges, csak akkor vegyetek, ha hosszú távra terveztek a HDD-vel és van vagy lesz USB 3.0 a számítógépeteken.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
KGabesz07
csendes tag
Sziasztok
A gép egy LGLM47669S harmadszor keresnék a youtube-on egy kis zenét és kiírja nincs elég memória!
Újraakarja indítani a webböngészőt? kérdezi
próbáltam újra egy csomószor de nem müködik!
Mi lehet a gond?
Soha nem vettem fel semmit, csak tévézésre használtam.A képhez van valakinek valami beállítási értéke?
annyi minden van, sehogysem tudom eltalállni melyik lenne jobb!További szép napot mindenkinek,
Gábor -
sz.z.csicsi
tag
válasz Ravenloft #25914 üzenetére
Ez a video megvilágítást adott a dual play-hez. Nem nyúlgák az emberek ..és a tv teljes szélességében van a kép. Hogyan is nem vettem észre ezt a beállítást?
köszi ez hasznos volt....de gondolom ez játék függő is.Mármint amelyik játék támogatja is a 3D-t,mivel a Black Off 2 menüjén fel dobja a dual play választási lehetőséget. Vagy rosszul gondolom? -
OldMike
őstag
válasz KGabesz07 #25926 üzenetére
Szia!
Ha a böngésző alatt használod a YT-t, akkor hamar elfogyhat a memória. A böngészőben jobbra fent a beállításokban van lehetőség törölni az előzményeket, akkor egy darabig újra jó lehet. Jobb megoldás a Prémiumban lévő YT-t használni, ott ez nem, vagy csak sokára jön elő. Viszont ott elég kilépni és visszalépni az alkalmazásba. A kezelése kissé nehézkesebb, de meg lehet szokni.Nekem 42LM660S van, ezen a CNET LW5600 tesztjében leírt beállításokat használom, kevés változtatással (meglepő, de ez sokkal jobban bejött, mint a mi tévénkhez sokkal közelebb álló típusok; ahol a tévémen van beállítható paraméter, de a tesztben nincs, ott nulla vagy ki beállítást csináltam)
http://forums.cnet.com/7723-19410_102-530317/lg-47lw5600-picture-settings/?tag=contentBody;threadListing
A módosítások: backlight=70, sharpness=25 (nálam 50 a max), color gamut=SMPTE.
A mozi és a TrueMotion közül csak az egyik legyen bekapcsolva (nálam az utóbbi van, mert általában tv műsort nézek).
Ez a beállítás a "mozi" alapbeállításra emlékeztet, de annál kontrasztosabb és élénkebb színű. Ha a kékesebb színvilágot szereted, akkor ne ezt válaszd, mert ez melegebb színvilágú. Egy kicsit az általam látott Panasonic plazmákra emlékeztet.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Barett 50cal
senior tag
hali!
több filmem is van, ami csak egy fájl (.mkv), de 2 hangsávval. Az első ált mindig az angol, és azt rakja be. Betudom állitani, hogy legyen default nyelv a magyar esetleg?
Amugy van, hogy az angol film mellé rakok .srt feliratot, és úgy se látja a TV, a nevük megegyezik.. miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
gycs02
tag
Na mit találtam:
[link]
Igaz nincs vele gondom, a CRT után az LA620 gyönyörű, de azért egy próbát megér.Köszönet érte OldMike-nak.
-
berbatov2
senior tag
Az HBO Go regisztrációnál mi az a promo kód?
-
kmarci25
veterán
válasz berbatov2 #25932 üzenetére
Promó kód? Gondolom vannak promóciós időszakok, amikor korlátozott ideig/tartalommal használható ingyen. Egyébként az HBO Go-hoz aktív előfizetőnek kell lenned. Ha az vagy, akkor kapsz egy kódot, amivel használhatod tv-n vagy pc-n a Go-t, ami az HBO on demand szolgáltatása.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
OldMike
őstag
válasz gycs02 #25931 üzenetére
Nincs mit.
Ajánlom mindenkinek a cnet tv-tesztjeit, meglehetősen részletesek. Kicsit más a tévék típusszáma, mint nálunk, de azért általában összevethető a nálunk forgalmazottal.
Persze jók a hazai tesztek is, csak elég kevés van. A képbeállítások leírása nem annyira részletes, de lehet hogy csak ennyit állítanak a kalibrálásnál. Próbáltam azokat a beállításokat is, de nekem nem jött be.
De mielőtt keresztre feszítenének: a legjobb az, amikor (pénzért, nem tudom mennyiért) műszerrel kalibráltatjuk be, mivel nemcsak a típusok, hanem az egyes készülékekbe kerülő panelek is eltérnek egymástól.
Ui: aztán még az tér el igazán, hogy kinek milyen színvilág tetszik42LM660S
-
gahor72
aktív tag
válasz Barett 50cal #25930 üzenetére
MKV Tool nix progival meg tudod csinálni,hogy más legyen az elsődleges nyelv.
Ha nem kell a két nyelv,ki kell venni a fölöst.
Berakod az feliratot az MKV-ba.
Veszel egy médiaplayert,és elfelejted a tv lejátszóját,evvel együtt megoldódnak a DLNA-probéláid is(hangváltás,DTS,stb)
üdv
[ Szerkesztve ]
-
joco52
tag
válasz Barett 50cal #25930 üzenetére
Szia! Mikor már megy a film,a beállításokban a hang sávokat is szépen lehet kapcsolgatni,volt olyan mkv-és filmem amiben 4-nyelvű hang volt,és bármelyik nyelven tudtam hallgatni a filmet+a feliratokat is lehet állítani,az srt-ket simán elfogadja.De ott csak egyet-egyet fogad csak el ! (LM620S)
[ Szerkesztve ]
-
berbatov2
senior tag
Visszaolvastam és a keresőt is használtam szóval fejemet nem leharapni.
Amiről eddig csak olvastam, azt most megtapasztaltam: Néztem ezt az obviliont és hát ez a szappanopera hatás ez tényleg látható, Tom Cruise tigris bukfence olyan hiteltelen volt, mint egy ZS kategóriás kaszkadőré.Ha jól értelmezem a leírtakat akkor ha nem akarom látni akkor a truemotiont kell kikapcsolni ugye?
A valósághű mozi az micsoda, az a 24p lenne vagy mi a szösz? Ezt milyen formátumú filmnél érdemes bekapcsolva hagyni?
A helyi sötétítés=local dimming? Az mire jó?
Bocsi már nem hiszem hogy túl sok hülye kérdésem lesz -
Barett 50cal
senior tag
válasz joco52 #25936 üzenetére
Egy NAS-ról tolom a videókat, tehát nem pendriveról, viszont van ahol megy a felirat, van ahol ott van az mkv fájl mellett, de nem is engedi beállitani. Ezt a mediaplayer valamit kihagynám, a NAS is nagyon jó, de ezek a dolgok nagyon idegesitőek, nem értem miért működik hiányosan...
azért köszi a válaszokat!
-
KrasyJ
csendes tag
Sziasztok! LG TV vásárlás előtt állok. Eddig monitor/tv-t kerestem, de rájöttem, jobban járok, ha TV-t veszek, és azt használom néha monitorként is. Emiatt nekem a smart funkció felesleges, úgy érzem. Szeretném, hogy a 3D-t tudja, illetve fontos a képminőség, és 32" a kívánt méret. Ezekből az infókból kiindulva mit ajánlanátok? Az LM620S nekem bejön, ha jól tudom a 660-hoz képest lényegi kül. a WIFI hiánya (előkészítése) és a magicm. irányító hiánya. Nekem Egyik sem fontos, ezért szimpatikus a 620. Viszont ez SMART...ami nekem nem lenne fontos, de ugyanilyen TV-t, csak SMART nélkül nem találtam. Lehet én vagyok béna. Van tippetek esetleg?
szerk.: az LA6130 ha jól látom nem tudja a SMART-ot, de árban hasonló a 620s-hez. Van valami lényegi különbség köztük?
[ Szerkesztve ]
-
joco52
tag
válasz Barett 50cal #25938 üzenetére
A NAS-ról jól működik,nem akadnak a filmek? Lehet hogy kipróbálom. Én HDD-ről,és a PLEX-ről nézem a filmeket.Eddig minden filmem jól működött,akadás mentessen.A PLEX-nél az a baj,hogy állandóan menni kell a gépnek.(a NAS-nál is menni kell a gépnek?) Most olvasgatom hogy a NAS az külső lejátszó? Még nem is hallottam erről.
[ Szerkesztve ]
-
LSL1337
őstag
Újabb kérdés. A DNLA player tud 24p-ben lejátszani? (LA széria)
-
SBali
csendes tag
válasz sbalu1 #25822 üzenetére
Üdv!
Én is az 42LA620S megvásárlásán agyalok, csak itt néhány hozzászólás elbizonytalanít.
Alapvetően 32-es HD-ről váltanék, elsősorban a méret és a FullHD miatt, de ez a készülék a Smart és a 3D funkció miatt jött képbe.
Namost én tényleg szeretném használni a Smart funkciót, elsősorban böngészésre, és youtube nézegetésre. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e normálisan használni ezekre a készüléket, vagy ahogy többen is írják, ezek a smart funciók "halottak"?UGyanis ha ennyire használhatatlanok ezek a Smart és 3D dolgok, akkor csak egy sima FullHD LED lesz, és kész...
Köszi!
-
Laca0
addikt
3D szempontjából javaslom, hogy 47"-ban gondolkodj! Nem fogod megbánni! Nincs az a smart funkció, ami kompenzálná a méretbeli különbséget! Már 42"-nál is élvezhető, de hihetetlenül jobb 47"nál!
Ha mégis kellenek a smart funkciók, akkor egy android box-al többre mész és olcsóbban is megúszod![ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Barett 50cal
senior tag
válasz joco52 #25940 üzenetére
A NAS egy külső hálózatra kötött HDD, semmilyen gépnek nem kell mennie, a filmeket természetesen gépről kell felmásolni onnantól kezdve látja a tv is végig. Nem akadnak, sőt!, a 30gigást is viszi simán. Van, hogy kiirja a fájl érvénytelen, erre még nemjöttem rá de 30ból 1x ha kiirja.
-
joco52
tag
válasz Barett 50cal #25946 üzenetére
Köszi,ha a NAS-ot szeretnék kb mennyi lenne az ára? Az ISO-BD filmeket viszi.A TV lejátszója játssza le a filmeket?
[ Szerkesztve ]
-
joco52
tag
válasz Barett 50cal #25946 üzenetére
Bocsi a sok kérdésekért,de ez úgy működik mintha DNLA lenne?
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz joco52 #25948 üzenetére
Igen, DLNA...
iPON-os árak, kb. 20 ezertől a csillagos égig. Ha 1 db HDD fiókos elég, nem túl drágán meg lehet úszni, de kb. 40 - 50 ezret érdemes rádobni. A NAS-ok "Mercedes-e" pedig a Synology.
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest