Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
lizakattila #1849 üzenetére
Na közben meg is oldottam.
Sikerült a scart-ból a megfelelő 3 szálat kibogozni. -
lizakattila
senior tag
42LD565 tv-ből ki lehet valahogy csikarni "analóg" audio jelet?
Mert bemenetet találtam 10 félét, de audio kimenetet??!!
Tehát én sima rca csatlakozót szeretnék használni, ez a lényeg. -
rolland88
tag
Üdv.
Nekem egy LG LH5000 es 37colos LCD-m van, 2009 októberében vettem.
Ma olyan problémám lett hogy ps3 ról zenét halgattam, így a tv-n energiatakarékos módba állítottam, ami kikapcsolta a képernyőt, mikor ki akartam kapcsolni a ps-t megnyomtam egy gombot a tv távirányítóján hogy visszajöljön rajta a kép, visszajött majd rögtön nagyon sötét lett középen egy elég nagy csík, és pár másodperc mulva kikapcsolt a tv.
Most mikor bekapcsolom, akkor kb 10 másodpercig kéken ég a led, hogy be van kapcsolva, aztán rögtön kikapcsol. Ha a rövid idő alatt betudom kapcsolni az energiatakarékos módot hogy kikapcsolja a képernyőt, akkor viszont nemkapcsol ki a tv.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Mi lehet a megoldás? -
kengyel
nagyúr
Oké megvan csak én néztem el. Annyit mondjatok meg hogy a pendrive-ot NTFS vagy Fat 32-be kell formázni a tévéhez ?
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Ma vettem egy LG 32LK 450-es LCD tévét. Minden oké vele kivéve nem értem milyen pendrive megy bele mert az én kingston 2GB-os pendrive-om vastag bele . Honnan lehet valami vékonyabb 2.0-ás kivitelt venni ami jó a tv-be ? És mi a pontos neve a vékonyabb kivitelnek ? Segítségeteket előre is köszönöm.
Szerintetek ez a pendrive bele megy ? KÉP
-
Zirowe
nagyúr
Annyi, hogy ha bekapcsolod a thx-et és a thx wizardot (a második nevében nem vagyok biztos), akkor a sima mozi mód átalakul thx mozi módra, és még lesz thx bright room mód is.
Ezek mindenhol elérhetőek, kivéve az usb lejátszásnál.
Na, akkor nekem adott ingyen egy wifi sticket.
-
chros
őstag
Errol a thx szinmod-rol tudsz adni valami linket?
Szerintem wifi stick nem jar hozza. Az opcionalis. Hacsak nem igy akciozzak ...
(#1841) GulyasDavid:
Majd a tobbi ld420-as tulaj kijavit, ha nincs igazam, de valszeg a tv hardvere keves hozza ...
Egyebkent mit ertesz alatta, hogy nem jatsza le? El sem indul? (hibauzenet?) -
GulyasDavid
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Lg 37ld420 tv-m. Megbuheráltam, hogy külső adathordozóról lejátsszon filmeket, ami a mai napig nagyon jól működik. Mkv-t is viszi, de a full hd mkv-t már nem. Próbáltam firmware frissítéssel, de semmi. Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm!
Dávid -
Zirowe
nagyúr
Az ld750hez alapból jár a wifi stick?
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Frissítettem a 32ld550-et a 3.3.34-es fw-re, és szeretnék belépni a beállítás menübe, hogy aktiváljam a thx-et, mert amikor az usb lejátszást engedélyeztem ezt elfelejtettem megtenni.
Beszereztem a fully8-ast, és a múltkor is használt leírás alapján próbáltam csinálni, viszont nem sikerül a tv és a fully8-as párosítása, a tv nem reagál a fully8-ra.
Mi lehet a probléma?
-
Zirowe
nagyúr
Köszi.
lancerboy: az ld750es elsődlegesen pc-ről fogja kapni a filmeket, mert a jelenlegi 5.1-nek csak egy optikai bemenete van, és egyelőre a tv-n akarom hagyni.
Az ld550-es az, ami egy darabig (amíg nem veszek mellé egy nettopot) csak az usb-s lejátszási képességeket fogja használni.
Nyáron a nyaralóba a 32ld550-et használtuk, akkor kb mindent megevett (bár most a 720p-s mp4-ekbe nem lehetett beletekerni), viszont akkor nem nagyon néztem a 24p beállítását, ez érdekelne most. -
törölt tag
Nekem LD750-en nagyon nem jött be az mkv-lejátszás, 10-ből jó, ha 3 ment, s nem a DTS miatt. A haladó beállításoknál "Valósághű mozi"-nak hívják a 24p-s lejátszást, egyébként mint TV-adásnál. mint fájl-lejátszásnál az OK gomb megnyomásával nézheted meg a bemeneti jelet.
-
chros
őstag
Hat ezt nem tudom, en laptoprol jatszom le a hd tartalmakat (meseket pedig dlna-rol, ennel meg mindegy).
De ugy emlekszem, a halado beallitasoknal van valami erre utalo beallitas (nem emlekszem mi a neve): Real cinema (vagy valami hasonlo), gondolom ez lesz az, es a True Motion-t nyilvan ki kell kapcsolni. De hogy hogyan lehet ellenorizni, hogy mennyi az annyi ... ???? -
Zirowe
nagyúr
Nem találtam üvegpolcosat.
Amúgy, most teszteltem a 32ld550-et, lejátssza szépen az m2ts állományokat ts-re átnevezve, viszont az lenne a kérdésem, hogy ha usb/hdd-ről kapja az mkv vagy ts 1080p/720p anyagokat, akkor azokat 24p-vel fogja lejátszani, vagy ahhoz mindenképpen pc/mediaplayer kell?
-
chros
őstag
Hat, akkor sok kedves elmenyt a NAGY tv-hez!!!
Most a legnagyobb problémám, hogy nem találok megfelelő tv asztalt az ikeanál, ami elbírná a 60ld550-est.
40kg és 144cm széles ugyebár.
Nekem 2db ugyanolyan allvanyom van az ikeatol, szurke fedoreteggel, szerintem mdf, 2 uvegpolccal, s kerulhetett anno kb. 13000 korul (nem emlekszem).
Az egyiken a 37"-os lg, a masikon az LG 55LD650 van: ez utobbi jocskan tullog rajta, de a sujat siman birja, s a talpa korul is van jelentosen hely ...
Ha talalsz hasonlot a neten az ikeanal, dobj egy kepet role, megnezem, hogy az van-e, ha ez segitseg ... -
Zirowe
nagyúr
Annyira nem vagyok oda a dlna-ért.
Mobilt próbáltam összelőni pár napja dlna-val, de a végeredmény vegyes volt: vagy kell a routerre kötni egy merevlemezt és azt ott tartani állandóan, vagy a többi gépről csak a publikus mappában lévőket látta, de nem a teljes merevlemezt.
Ennyi erővel sokkal praktikusabb számomra ha a merevlemezt/pendriveot egyenesen a tv-re kötöm, később meg lesz úgyis mellette gép is, szóval mindenképp a +5" nyert, pénteken hozzák is
Kisgyerek meg még messze van.
Szombaton meg jön egy 47ld750, ami édesanyám 4éves 42lg5500-ét cseréli le.
Most a legnagyobb problémám, hogy nem találok megfelelő tv asztalt az ikeanál, ami elbírná a 60ld550-est.
40kg és 144cm széles ugyebár. -
chros
őstag
Hat igen, nehez a dontes ...
A LAN-nak egyetlenegy elonye van: a dlna . De igazabol ez is csak akkor (hiszen dts tamogatas nincs), ha van pici gyerek (vagy a kozeljovoben lesz), s neki meseket, zeneket innen jatszani le. Erre viszont potolhatatlan!
Ha viszont erre nincs, nem lesz szukseg, akkor egyertelmuen a 60LD550.Egyebkent a honlapukon mar egyik termek sincs fent.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
drake001 #1821 üzenetére
Eddig 3.3.26 volt rajta, ma frissítettem fel 3.3.34-re, ezzel már elvileg jól fog menni.
Igazából ezen a 32ld550-en csak nyáron szoktunk filmeket nézni a nyaralóban, év közben csak kábel.
Viszont én meg ma rendeltem egy 60ld550-et, és kíváncsi lettem volna, hogy mik a tapasztalatok az új fw-vel.Azt nem tudjátok, hogy az ld750-en van-e vagy lehet-e aktiválni a pvr/dvr funkciót?
Mert egy másik tv-t is lecserélünk, egy 42lg5500-est (gondolom erre hiába is keresek frissítést, pedig van rajta usb bemenet, csak frissítésekre fenntartva, de sosem lett használva) egy 47ld750-re. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ld550-re melyik a legújabb elérhető fw és honnan tudom letölteni?
Usb lejátszás ugye nem fog eltűnni frissítés után?
Nyár elején frissítettem, akkor megmaradt.
Ami igazán zavaró, hogy a nem hd anyagok lejátszásánál egy idő után elkezd csúszni a hang a képhez viszonyítva.
Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy ezzel a modellel sehogy sem lehet megoldani, hogy hálózatból játssza le vhogy az anyagokat?
Előre is köszi.
-
kovi831
aktív tag
Srácok, van egy LG(42LV3400-ZG) led tévém, szeretnék rajta szoftvert frissíteni.
Az a gondom vele, hogy a 1080p-s filmeket szaggatva viszi, egyébként ezen kívül mindent normálisan lejátszik, sőt még a dvdripeket sem kockázza ki, nem úgy mint vaterom samsung(720p) tévéje.
Honnan tudom letölteni a firmware-t? -
oak
tag
Meg tudnátok mondani, hogy kb. mennyit fogyaszt a 32LK530? Az LG oldalain eltérő adatok vannak.
-
Szerintem az LK450 és az LK530 között akkora különbség van a képmegjelenítési technikában, hogy nem alkalmazhatók nagyon rá ugyanazok beállítások.
Rögtön itt a fekete szint, mert az LK530-nál mindenhol a magas-ra állítást javasolják.
Ha nem tudod állítani, akkor lehet nem a "haladó2" menüt állítgatod. Ott lehet mindent beállítani.
-
RpPRO
őstag
Találtam egy beírást, amiben részletesen leírja Xy, hogy ő hogyan kalibrálta be az LG LK450-esét (műszerrel, szoftverrel). Azt kell, hogy mondjam, jóval természetesebbek a színek, semmi harsányság.
Íme a comment:
"Purchased a 42LK450 a few days ago from Best Buy. It was the CUSY (S-IPS) model.I just spent the last 4 hours calibrating this TV for near-perfect HDTV - REC 709 standard. I used a Spyder2 and Colorimetre HCFR software.
For those you who want to learn to do this yourself, this is the guide I used.
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457I've attached my Colorimetre HCFR file for your reference.
Near-Perfect LG 42LK450 calibration settings and profile.chc.zip (http://www.avsforum.com/avs-vb/attachment.php?attachmentid=211577&d=1305180263)My goal was to achieve the following
=======================
Accurate luminance curve
Accurate Color Gamut
Gamma: 2.2
Color Temp: 6500K
White Level: 125 cd/m2
1:1 Pixel MappingHere's how close I got after calibrating
========================
Very good luminance curve
Very good color gamut
Gamma: 2.16
Color Temp: 6500 +/- 150 from IRE 20 and up
White Level: 125.61 cd/m2
1:1 Pixel Mapping with Just ScanOf course, none of this means anything unless I share with you the settings I used to achieve this. Before I do so, let me just tell you, movies look amazing after calibration.
Make: LG
Model: 42LK450
Product Code: 42LK450-UB.CUSY-LH
Panel Type: S-IPSSettings
=======Input Label: Use anything other than PC
- NOTE: Using PC as the input label locks out the Color Management System menu under expert controls, which we need to correct the color gamut.
- NOTE2: You can definitely still connect a PC via HDMI to this TV. Just don't use the "PC" input label if you care for these settings.Picture
-----------
Aspect Ratio: Just Scan (NOTE: Just Scan achieves 1:1 pixel mapping. If you need other aspect ratio, feel free to do so, but my H and V Sharpness settings are for 1:1 Pixel Mapping)
Energy Saving: Off
Picture Mode: isf Expert 1 or 2
Backlight: 35
Contrast: 70
Brightness: 75
H Sharpness: 28 (NOTE: Only applicable if you use Just Scan aspect ratio)
V Sharpness: 53 (NOTE: Only applicable if you use Just Scan aspect ratio)
Color: 50
Tint: 0Expert Controls
------------------------
Dynamic Contrast: Off
Noise Reduction: Off
Digital Noise Reduction: Off
Black Level: Low
Real Cinema: Off (60Hz)
Color Gamut: SMPTE
Edge Enhancer: Off
xvYCC: Auto
Expert Pattern: Off
Color Filter: Off
Color Temperature: Warm
Gamma: 2.4 (NOTE: LG's default 2.2 is off with other settings. I'm using 2.4 to compensate for those other settings. Final result is a gamma of 2.16)
Method: 2 Points
Pattern: Outer
Red Contrast: 2
Green Contrast: -1
Blue Contrast: 6
Red Brightness: 0
Green Brightness: 0
Blue Brightness: 3Color Management System
------------------------------------------
Red Color: -9
Red Tint: 0
Green Color: -10
Green Tint: 0
Blue Color: 0
Blue Tint: 0
Yellow Color: -10
Yellow Tint: 0
Cyan Color: 0
Cyan Tint: 2
Magenta ColorTint: -1"Én egyedül a fekete szintet nem tudom állítani, mert szürke. Mi lehet ennek az oka? 32LK530-am van.
-
chros
őstag
válasz
#40935168 #1808 üzenetére
En az alacsonyarak.hu-n mertem megvenni, de a felteleidnek ez a bolt nem felel meg ...
Kiallitott darab volt, s ott az osszes ilyen, kisebb nagyobb hibakkal... (ezen en nem lattam semmmit, az 52LD550 eleg csunyan nezett ki).Hat, latom 270.000 az ara ... Ez valoban kicsit sok. Kb 1 eve 250.000-ert volt a legolcsobb helyen, s a Euronics-ban pedig brutto 200.000-ert adtak tavaly nyaron.
Azt azert tudni kell errol a tv-rol, hogy nincs hivatalos LG Magyarorszagi garija (ok nem forgalmazzak itthon ezt a meretet, de hogy miert nem, azt csak ok tudjak).
Igy minden gari ido, amit latsz a neten, kizarolag bolti garancia !!! -
-
chros
őstag
válasz
#40935168 #1803 üzenetére
Olcsobb megoldas? Mihez kepest?!
Nem irtal arat ...
Mennyi lenne?
Nekem pont ez van (55LD650) !
En tavaly szeptemberben 171.000-ert vettem outlet-ben fel ev garival, s nem a hozza valo taviranyitoval, de azt utana beszereztem, kb 7000-ert ...
En nagyon megszerettem!
Az elozo egy LG 37LC2R volt (kb 5 evet szolgalt). Hat a ketto egymashoz kepest eg es fold, es csak a kepminosegrol beszelek, a plusz dolgokrol nem is!Ami ez alatt van:
- 52LD550 : nincs semmi extra, csak 100Hz, (USB-s lejatszas utolag bekapcsolhato), sarkos matt fekete kava (650-nel fenyes kerekitett, gyonyoru), es nyilvan a panel is mas benne. Anno akkor ezt is lattam, 152.000-ert adtak, igy a 19000 Ft kulonbseg miatt dontottem a 650 mellett (+3", egyeb funkciok, sokkal szebben nez ki).
- ez alatt a LD450 es tarsai vannak, 50Hz-el ...
- e folott pedig az LD750 volt, de ott csak 47"-es meretben lattam, ez azt tudja, mint a 650, csak 200Hz (nyilvan mas a panel is), s sokkal dragabb volt
- es vannak az ujabb sorozatok (ezeket mar ilyen pontosan nem ismerem), de azokban nincs netcast, es nincs ethernet csatlakozo sem (ha jol emlekszem (dlna-hoz) ).A 650 szolgaltatasai:
- usb-s lejatszas (nem hasznaltam egyszer sem, csak tesztre)
- netcast (par internetes alkalmazas): azt hittem, hogy ez milyen jo funkcio lesz, de csak egyszer ketszer neztuk meg az accuweather-en az idojarast
- dlna: anno azt hittem erre nincs szuksegem, de mint kiderult ez az egyik legjobb funkcioja atv-nek: a picikemnek rengeteg meset, zenet masoltam fel egy helyre (ez nalam a router-re kotott hdd, de lehet sima pc,laptop is), es a taviranyitoval rem egyszeruen lehettt neki adagolni az anyagot.
- hdmi bemenet: laptop van rakotve, tud 23,24,25,30,60 Hz-et kezelniA fogyasztasa szerintem eleg jo egy ekkora monstrumhoz kepest:
- minimalis fenyeron kb 75W
- egyel nagyobban kb 100W
- es az alapertelmezetten: kb 200WSzamomra ez a tokeletes (!!!!) TV, ma 2012-ben!
(Azt hiszem, ilyet meg egy muszaki termekre sem tudtam mondani, amit vasaroltam az elmult evekben. Mindig kompromisszumot kellett kotnom ...)Remelem tudtam segiteni ...
-
törölt tag
Sziasztok, lövök egy ilyenre: 55LD650
Jó ?
Ennyi érdekel csak (egyszerű kérdés).Tudnia többet tud máris, mint ami nekem kell, tekintettel a külső lejátszóra, tehát még a tunerjét sem fogom használni, nemhogy az internetet rajta.. inkább a kép érdekel.
Aktív témák
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest