- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz
mefistofeles #42 üzenetére
Áááá....gázos az egész...kíváncsi vagyok a végkifejletre, bár már borítékolni merném előre...
-
-
GP-Sz
senior tag
válasz
mefistofeles #42 üzenetére
Bármit ki lehet húzni bárhonnan, csak elég nagy erő kell hozzá
Itt szúrták el: ahol ilyen apró dolgok vannak, ott semmihez nem kell nagy erőt kifejteni, mert valahol hiba van. Meg is lett az eredménye.
-
Te Csokika!
Ha úgy történt minden ahogy leírtad akkor a proci foglalat is szar!!!!
Egy lezárt foglalatból nehogymá ki tudd húzni a procit!!!!!
(etyépként még így sem értem. A foglalatból csak a proci síkjára merőlegesen tudod kivenni a procit, a lábak egyforma hosszúak, hogy a rákba törik le két láb?már megbocs de nagy b****szság kell hozzá!) -
V.ki
aktív tag
Azt a procit b@szhatod!Pittyereghetsz utána...
V.ki (#41) válasza Esmein (#5) üzenetére:Na és a sztatikus villany???Kinyírod vele a procit!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Ja.
Nézz utána: aluminiumhuzalos bondolás, flip-chip technológia (na így csinálják a chipeket az alaplapra rája), hullámforrasztás.
Én meg ilyesmikkel foglakozom a cégnél. Úgyhogy tudok ezt-azt a forrasztásról. Meg az alkatrészbeültetésről. Meg ilyesmiről.
De mindegy. Te bizosan jobban tudod. -
Esmein
nagyúr
Én drótoztam már athlon xp-t szorzó fesz és fsb állítás céljából és majdnemhogy vakon megcsinálnám akár megint. Szal ott majdnem minden 2. láb vagy gnd vagy Vcore. Ezeken veszi a teljesítményt. Az hogy nem 100 csak 98-99 lábon veszi fel az 50w-ot nagyságrendileg mindegy. Ha gondolod előveszek egy láblistát palominohoz és leszigetelek egy lábat. vagy 2-t. Menni fog. Csak jót kell kilőni
-
Csokika
tag
Nos voltam egy órásnál.
Holnap estére kész lesz! Kíváncsi leszek az eredményre.
Amúgy szerintem nem az ő hibája, hanem azé aki ragasztót használt a borda feltételére.
Tudniillik, ő mindent úgy csinált ahogyan kell.
Borda két füle kiakaszt, majd (elvileg borda leemel), proci rögzítő kar fel, és kinnt is van a proci.
Arról ő nem tehet, hogy a borda levételéve együtt kijött az egész proci, kicsi procirögzítőkar felengedése nélkül! persze látta hogy jön az egész, de mit csináljon? nyomja vissza oda, ahová nem lehet, mert a rögzítőkar nem engedi? vagy mit?
amúgy nekem is tök forróra kellett melegítenem a bordát hogy le tudjam venni! -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, sztem megpróbálni meg lehet, max nem sikerül... de rosszabb már nem lesz.
-
zLegolas
őstag
Különben azért törte le, mert valami a boltban ahol anno vette, valami állatt rózsaszín ragaccsal ragasztotta rá a hűtőt... (na az meg ragadt rendsesen
Na nemán, hogy a lábakra volt téve a hűtő meg a ragacs... volt ott erőltetés meg balf.ság bőven!
Egy jo pakaval meg lehet szepen forrasztani. Ha csak az a baja
Marhára kétlem, hogy lágyforrasztással (ón) a kb 1/4 négyzetmilliméteren (de inkább kevesebben) akárki is ilyent tudna csinálni, már csak a mechanikai szilárdság miatt sem. Nap mint nap ilyesmit csinálok, spéci páka, mikroszkóp, ilyesmi, van tapasztalatom, ezért mondom. Lehet vitatkozni.
Keményforrasztás meg ugye lánggal...áááá
Szal felejtős -> gajdesz!
Mindenesetre ez tanulópénz a ''haver''-nak -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
p a s s e r #25 üzenetére
Ja, és akkor meg LGA-kompatibilis lesz
Egyébként szerintem is meg kéne hogy lehessen forrasztani. -
p a s s e r
őstag
Az egységesség megôrzése érdekében javaslom a többi láb eltávolítását.
-
Csokika
tag
Szóval hogy melyik láb:
ha a procit a lábak felöli oldalon szemügyre vesszük, akkor a négy sarka közül 2 derékszöget, 2 pedig egy derékszög metszését zárja be!
Bővebben: link
Nos az ábrát segítségül véve és a procit tanulmányozva, megállapítható hogy a jobb alsó sarok (metszett derékszög) 3 tüskéje közül a szélső kettő tört le! -
Esmein
nagyúr
-
Il Padrone
senior tag
Egy jo pakaval meg lehet szepen forrasztani.
Ha csak az a baja... -
Csokika
tag
Akkor délután elvisezm, hátha lesz csoda!
-
Csokika
tag
Különben azért törte le, mert valami a boltban ahol anno vette, valami állatt rózsaszín ragaccsal ragasztotta rá a hűtőt... (na az meg ragadt rendsesen)
-
DukeFX
tag
ez tényleg sz@r ügy.
-
bogingrol
aktív tag
kiprobaltad mar hogy mukodik e?tom nagyon brutalisan hangzik, de kisteso gepebe egy olyan amd volt (gyuron) aminek egy kicsi a srkaval es egy labbal egyutt tort ki.poenbol kiborobaltam hogy jo e meg valamire,mert igy kaptam ingert.oszt ment.mondjuk ez rulez es hiszi aki akarja.en sem hinnem ha nem lattam volna, de nem igazan szokasom mellebeszelni...
-
Csokika
tag
Na és meg lehet forrasztani?
-
Csokika
tag
Sziasztok!
haberom letörte Tualatin cerkájának két lábát. Először elferdítette, majd ki akarta egyenesíteni, na ekkor letörlt.
A két láb megvan, vissza lehet-e forrasztani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest