- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple MacBook
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 1,5 éves A536 telcsim törött kijelzővel, tud valaki itt Bp.-n olyan szervizt amelyik elfogadható áron megjavítja? Sokat nem szánok rá, mert van egy A7000 telcsim is, de ha 5.000 - max. 7.000 Ft közt megjavítják, akkor 2. telefonnak még jó.
-
Adrian0711
csendes tag
Sziasztok !
Kellene a segitsegetek !
Eddig ezt a telót használtam RR 5.7.3. Rommal , de továbbállok egy másik twlefonra .Lenne egy vevőm rá , de ő csak akkor veszi meg ha visszarakom a gyári romot, abból a legújabbal, és törlöm a root jogusultságot. ()
Nah, tehát visszaszeretném tenni a gyárit . Csak az a baj hogy nem vagyok/leszek gép közelben , így az SP flash tool-lal nem tudom ezt megcsinálni .
Ezt feltettem mert ezt lehet recoveryben ( sikerült ) : http://www.needrom.com/download/lenovo-a536-row-s175-multilanguage/ . Csak ügye ez S175 és nekem S186 kell . Lehet rendszerfrissíteni ,de érzékeli hogy már volt rootolva.Alül lesz róla kép ) A kérdésem az , hogy megmerjem - e így csinálni ?
Vagy ha valaki tud egy S186-os gyári romot linkelni nekem ami TWRP-vel felmegy . Vagy egy Backup is jó.
PLS segítsetek , előrs is köszöm!! -
taptaq
aktív tag
Nálam a MIUI8 a befutó, rendszeres update OTA-n keresztül.
Gps, mobilnet, kamera tökéletesen működik.
Beállítások garmadája áll rendelkezésre, nincs magyar nyelv benne, de nem is hiányolom igazán. -
rin33
senior tag
Kingroot app-al rootold be majd letöltöd a Twrp 3.0.2-t, ezt a Rashr Tool app-al telepíted. Ezután a twrp-ben csinálj teljes backupot sd kártyára. Ha kész akkor csinálsz factory resetet + formázod az internal storage-t és mehet a telepítés. A Rom és a backup legyen külsô sd kártyán.
-
libus
őstag
Üdv!
Egyik ismerősömnek van egy ilyen telója, s szeretne rá valami más szoftvert, mert a gyári belassulgat neki.
Melyiket ajánljátok? -
kissreal
újonc
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy a lenovo a536 készülékem próbáltam szoftverfrissíteni a beállításokban, kiírt valamit, hogy lehet volt már rootolva a készülék, biztos folytatom e. na igen, folytattam, és azóta nem kapcsol be a telefon, csak ugye a kis android figurát hozza ki, és a választási lehetőségeket, próbáltam csinálni úgy ahogy youtuben csinálják, minden törléssel, de úgy sem sikerült, sd kártyára másoltam fel ROM-ot, de úgy sem sikerül feltelepíteni, mert kiírja, hogy installation aborted. elkezdi telepíteni, de a negyedénél abbahagyja. valaki eltudná részletesen mondani, hogy mit kellene csinálnom? Mit töltsek le, stb? Előre is köszönöm!
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92 #1685 üzenetére
Portoltam a [Chroma] ROMot is, bug: hotspot. (mint a Paranoidban)
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92 #1683 üzenetére
Melyik RR? Nem tudom, ez valszeg nem portolási bug... kitkat kernelen sosem lesz tökéletes 6.0 rom... Amúgy egyik 5.1 és 6.0.1 ROMnál sem indul el a Real Racing 3 nem tudom miért. A rossz akku kijelzésről meg annyit, hogy ma egy újraindításnál 86%-ról 26%-ra ,,ugrott". Ez rekord.
-
rin33
senior tag
Portoltam az Oct M 6.0.1 egy nagy hibája, hogy nem csatolta fel rendesen a belső és külső tárolókat, így kénytelen voltam az sd kártyát alapértelmezettre állítani, ezt a belső tárhely letiltásával lehet elérni. (módosított fstab file). A kamera bezáródása itt nem jön elő, stabilabb.
link: http://www.needrom.com/download/oct-os-m/
-
válasz
Gyurinho92 #1678 üzenetére
Gondolom, hogy ez lehetett, bár a töltőcsatlakozó csere indítás nélkül is ellenőrizhető lenne.
Reggel rákérdezek, hogy sikerrel járt-e a művelet.
Én mintha arra emlékeznék, hogy nem volt bekapcsolva, amikor átvettük...sajna most távol vagyok a telótól (is).Köszi a segítséget!
-
válasz
Gyurinho92 #1676 üzenetére
Szia!
Nem tudom, reggel megkérdem a barátnőmet. Olvastam pár helyen, hogy elég a reboot, de nem minden készüléknél!
-
Sziasztok!
Szervizelés után (töltő csatlakozó csere) a telefon alul kiírja, hogy 'biztonsági üzemmód' egy szürke átlátszó vékony sávban. Hogyan lehetne ezt inaktiválni? Nem engedi törtölni az adatokat így.
előre is köszi a segítséget
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92 #1671 üzenetére
Sehogy. Nekem még egyik 6.0.1 ROMnál sem sikerült, ez másoknál, más mt6582-es telefonnál sem működik. Ez nem portolási bug, remélem Ajit-ék javítják..
-
rin33
senior tag
válasz
csaba bacsi #1669 üzenetére
igen, működik a gps (sikerült javítani, a boot.img-ben volt a ,,hiba"...)
-
rin33
senior tag
Feltöltöltöttem az RR Remix 5.7.3 ROMot. Sd kártya alapértelmezett, nem bug, hogy nem jelenik meg sehol a belső tárhely (internal storage/emulated).
-
rin33
senior tag
válasz
Adrian1234 #1664 üzenetére
hibák (minden 6.0 ROMnál): kamera bezáródása egy idő után, a mobilnet nem tökéletes de jó, nem lehet 2g-re állítani egyik sim-et sem..
-
Adrian1234
újonc
Akkor kipróbálom
Valami bugot tapasztaltál ? -
rin33
senior tag
válasz
Adrian1234 #1662 üzenetére
Mindegy, hogy a system-et formázod-e, általában telepítésnél formázza. Amúgy annál a cm13-nál már stabilabb, újabb ROMok vannak pl az rr5.7.1 needrom-on, ez már r52-es build.
-
Adrian1234
újonc
Sziasztok!
Az 1526-os hozzászólásban bluegenius által említett ROMot, hogy kell telepíteni ?
Csak a dalvik cache , data , cache partíciókat kell törölni ?
Vagy a system-et is ? Előre is kőszönöm -
DooM86
csendes tag
szóval senki ?
Smart Phone Flash Tool-lal hogy lehet romot rakni nekem valahogy nem jön összeA kép baloldalán egy videóban 4 sor van ahol megkell adni valamit az enyémbe csak 2 (hogy adjam meg a rom elérését ?
A gyári boot menüben van Beckup és restore is amit sd-re il sd-ről elvileg lehetne használni,de valamiért nem látja az sdt ? ötlet ?
A segítséget előre is köszönöm
-
Shiva02
újonc
Sziasztok, vásároltunk napokban egy Lenovo 536-ot. Szolgáltató küldte az internetbeállításhoz szükséges sms-t, de amint megnyitjuk...írja be a pin kódot. Többször cseréltem már készüléket, soha nem kért pint ilyen művelethez, szolgáltató is megerősített ebben, gyári beállítás visszaállítást követően is ugyanez a probléma.
Valakinek tapasztalat, vagy segítség..kihez forduljak.
Köszönöm -
rin33
senior tag
Csinálj factory resetet (ilyenkor MINDEN törlődik!)
-
DooM86
csendes tag
Sziasztok
SOS-ben kellene segítségValamilyen köcsög vírus került fel a telóra sikerűlt azt kitörölni ,DE sajnos azóta csak folyamatosan újraindul a telefon
Valaki tud rá megoldást esetleg ? vagy dobjam a kukába a telefont?
A segítséget előre is köszönöm -
robogo81
senior tag
Az autófókusz tényleg nem valami nagy szám,de ha a kijelzőn odakoppintasz ahová akarsz fókuszálni,akkor korrekten oda fókuszál(még videó alatt is tudja ezt).
azt hogy felűről eltűnjön a hiányzó sim ikon azt nem tudom,de a notificationsoff app képes eltüntetni azt hogy az értesítések közül eltűnjön(állandóan kiírja hogy hiányzó sim1). -
Kolty
aktív tag
No tegnap meg is jött a készülék.
Így elsőre minden ok. kettő dolgot leszámítva.
Be lehet valahogy állítani, h a második simet ne hiányolja (ne jelezze ki fent, h az üres)?
Illetve kamerája tényleg nem készíti a legtisztább, legszebb képet ezt valahogy lehet élesíteni?
Akár programmal vagy beállítással. Sok beállítási lehetőség van,de nem tapasztalok különösebb változást. -
zorzy4
addikt
Persze hogy jobb. Lte jobb kijelző, korszerűbb processzor, erősebb akku, fényérzékelő (ebben a telefonban csak manuálisan lehet állítani a fényerőt). A megbízhatósásg meg minimum utoléri. Persze ez csak egy példa volt. Meg nem is vitatkozni akartam, csak jót, hogy ne vedd ezt az kategóriájában elavult, és gyenge telefont.
-
Kolty
aktív tag
Mem. kártyát ezt rendeltem meg:
[link] -
zorzy4
addikt
[link] Példa a jobb telefonra ennyiért.
-
-
Kolty
aktív tag
Az tuti fix, h a 640.es jó választás, csak tudod épp az a pár darab program nem működik rajta ami nekem kéne. Jaa és ha jól megnézed, h mennyi kettő év gyári garanciával akkor már lehet, h nem is annyira jó választás. A ti telefonotok lehet gyári hibás ha tényleg ennyi nyüg van vele.
Sajnos lehet el kell fogadni, hogy olcsó húsnak híg a leveRáadásul némelyiknek még az íze is rossz.
Akiknek megfelelően működik a telefon, kérdezném, h nagyon ajánlott-e bele memóriakártya és ha igen milye?
Sebességre van-e valami elvárás...?
Illetve ha kezembe veszem kell-e valamire figyelnem. pl. h ha kínál frissítéseket azokat mindig letöltsem-e. -
zorzy4
addikt
Hát ez teló se stabil, gyenge az akku, rossz a beszéd hangminőség, gyenge wifi, a kijelzőnek rossz az érzékelése, gyenge gps sbt. Én is nagyon örültem anno amikor megvettem az asszonynak, de alig várja, hogy le legyen cserélve. Apropó igen, lumia. Egy 640 még mindig jó választás, főleg ha a telefonálás fontos.
-
Kolty
aktív tag
SIma x5 van a feleségemnek. Katasztrófa. Pont beszélgetni a leggyengébb amire ő használná inkább.
X5 pro.nak roszabb az értékelése árukeresőn mint az 536.nek. Vernee thor? Van róla 4 db. vélemény. Kérdeztem olyanokat akik eladták, h miért háááát....
Persze a mai világba csak az a lénye, h hirtelen csillogjon, villogjon pár hónapig pörögjön aztán majd eszek száraz kenyeret, de lecserélem....Én már közel egy hónapja ezen kattogok, h mi is jönne ki 35.000.ft. alatt ami stabil, jól teszi a dolgát alapfunkciókra. Amennyire én látom vagy egy jó állapotu használt 4s iphone. Vagy egy lumia..
Aztán ha tudsz valami okosat nyugodtan írd meg. Visszamondom a rendelésem! -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Szemezek a készülékkel.
Ismerősömnek ilyen van. Panaszkodik, hogy pár hete van meg eléggé belassult, valamint hamar merül a telefon.
Véleményetek?
Kibír két napot ha csak simán be van kapcsolva? -
törölt tag
válasz
csaba bacsi #1628 üzenetére
nem tudom mért nincs 3g. hálózat típusa edge és nem lehet átállítani. hálózat beállításnál a preferált hálózatok kivan szurkulve
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudna Valaki adni nekem adni egy a536 1simes gyári romot?
kipróbáltam a 2simest de a visszaállitást nem akarja megcsinálni.azota a backup fájl is behalt, ugyhogy csak csak az ujrahuzás segitene.
vagy ha tudtok sim managemetet hogy a 2. simen is menjen a 3g ugy is jó.
most a Lenovo_A536_S186_150813_ROW van fent. -
taptaq
aktív tag
Vásároltam a telefonhoz az ebayről, pár száz forintért egy bluetooth távirányítót (selfie).Persze nem olvastam végig figyelmesen az apró betűs részt, hogy csak iPhone, LG, Samsung kompatibilis a cucc. Gondolom nem is kell nektek mondani, még csak párosítani sem lehet a Lenovo A536-al.
Utolsó ötlettől vezérelve feltettem egy android 4.4.4 alapokon nyugvó custom romot http://www.needrom.com/download/samsung-galaxy-4/.
Mivel KitKat, nincs bug, a "selfie" távirányítót simán felismeri és a megfelelő programmal a Camera360-al együtt is dolgoznak. Próbáltam az originál romban a system/build.prop fájlt szerkeszteni, átirkáltam a a Lenovo neveket Samsungra, hiba ezután sem volt, de ezzel a kis kütyüvel továbbra sem tudtam párosítani, csak akkor miután feltettem ezt a samu custom romot.
Lehetséges lenne, ezt az RR romot úgy módosítani, hogy pl. Samsung Galaxy A7 legyen a neve és persze ez a kis "selfie" távirányító is működjön vele?Lőttem pár fotót ezzel a rommal és nem kicsit leesett az állam a minőség miatt.
Hozzám képest sikerültek a fotók szerintem túlságosan is jól. -
rin33
senior tag
Vegulis sikerult portolnom az rr remix 5.7.0-t a 4pda.ru-rol, ennel mar mukodik a gps, Gps Tester talal muholdat. Meg nem volt idom ,,rendesen" tesztelni. Ez az elso 6.0.1 rom aminel mar van gps. [link]
urutaq: en a Gps Testerrel szoktam megallapitani, hogy mukodik-e a gps, hogy hasznalat kozben milyen azt nem en fogom megmondani mert nagyon ritkan hasznalom. Bocs ha felreertettelek.
Tudtommal az 1 sim-es verzional csak a gyari Rom-mal mukodik. -
taptaq
aktív tag
5.1.1 romoknál is csak pontos üzemódban mehet a gps, csak a készülék használatakor, nem működik.Márpedig mélyen bent az erdőben 0 térerő melett .......
Az általad linkelt RR rom-nál sem megy, mindegyik (5x-6x) romnál ki van írva GPS-Partially.De nem akarok ezzel vitát elindítani nekem és a kollégámnak is ez a készülékünk van, és mindkettő ezeket a hibákat produkálja.
-
IGG
csendes tag
Hát, ha mást nem, akkor megpróbálom teljesen újrarakni a telefon OP rendszerét. Ehhez valaki egy megbízható linket tud adni?
-
IGG
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a telefon mobilinternet beállításához.
A telekomnál van most ez az ingyen havi 3GB net akiknek jelenleg felsőoktatásban tanulnak. Ma elvileg aktiválták is a csomagot, de sehogy sem sikerül elérni a netet a telefonnal. A telefon beállításokban is 1000féleképpen próbáltam beállítani a "Hozzáférési pontokat" --> semmi. Beszéltem az Telekom ügyfélszolgálatával is, amiben ők tudtak segíteni, abban segítettek, de nem jutottam előrébb sokkal. Gyári reset is volt, úgy is próbáltam... Próbáltam mind a 2 SIM-helyre betenni a kártyát, szintén semmi. (Jelenleg a SIM1-en van).
Mit lehet még tenni? Szerintem már mindent megpróbáltam.
Aki használ mobilnetet, és a telekomnál van, leírná, hogy a beállításokban neki hogy van beállítva a jelenleg aktív "hozzáférési pont" ?
A Wifi-s nettel semmi baj egyébként. A telefon root-olt, de semmit nem állítottam el vele, töröltem volna stb. -
taptaq
aktív tag
Szívesen váltanék a gyári rom-ról, de a Gps egyik custom romban sem működik normálisan.
Hiába próbálom 5.1.1 vagy 6.0.1 romokat mindegyikben halott a gps, a wifi drop és a bluetooth hibákról nem is beszélve.Sokat túrázom és gps-re feltétlen szükségem van.Teszek fel néhány fotót amit a gyári rom, gyári fényképező alkalmazásával készítettem, ezek a mostani túráim alatt készültek. Én maximum ilyen képeket tudok ezzel a masinával kattintani.
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy volt-e már kérdés, illetve próbálkozás, kíváncsi vagyok mi a véleményetek, ha egy 536-os romot rárakunk egy 606-os télóra. Vajon levélnehezéket csinálok belőle? Hardverileg ugyan az a két teló, 4g-t, és kamerát leszámítva.
-
Amanimani
újonc
Sziasztok!
Én a napokban vásároltam Lenovo A536 telefont és a dual SIM miatt választottam ezt a készüléket. Sajnos SMS-nél nem tudom beállítani, hogy melyik SIM-ről küldjem az SMS-t, így a céges üzeneteimet kénytelen vagyok a saját kontómra elküldeni. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet kiválasztani üzenetküldés előtt a SIM-et? -
Sziasztok! Nincs nálam a telefon, de akivel gyakran beszélek ilyet használ és elég nehézkesen kezel pár dolgot, például a proximity sensor szerintem nem működik nála és állandóan azt mondja, hogy elindult a hangfelvétel. Lehet valami használható kézikönyvet letölteni ehhez a készülékhez? Még csak azt sem tudom így a távolból megmondani, hol keresse a fájlkezelőt és hogyan törölje a felvételeket.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
A needromon található google explay romot próbálta már valaki.
Nem akarom elkiabálni,de eddíg igen jónak tűnik.
11 napja van a telefonon és nem tapasztalok akku kijelzés fagyást.
fényképezni éppen lehet vele,bár nem a legjobb a szoftver szerintem.És az akku idő is elég baráti.
Minimális netezéssel napi 1-2 óra telefonálással 2 nap 16 órát ment akkuról amikor 20%-on volt és nem fagyott be a kijelzés...szerintem ez elég jó. -
törölt tag
Üdv.! Tegnap vásároltam Balognál
ezt a készüléket 29 ropiér. Szerintem a kijelzője vállalható, nincs nálam gond a TFT-vel sem. A hardver pöpec, simán játszom rajta a GTA Vice City játékot.
A kamerájával nem teljesen vagyok megelégedve egy Xperia SP után, de a videózási képesség tűrhető. A GPS is rendben működik. Remélem nem fog fagyni 1 év után sem.
-
rin33
senior tag
Portoltam az Aicp11 ROM-ot: [link]
eredeti oldal, a Gapps innen tölthető le: http://www.mtkroms.com/2016/05/stable-marshmallow-aicp-11-for-mt6582.html
Credits :
Ferhung - The man behind CM13 for MT6582
Fire855 - Another legend
Hyperion70
Diparth Shah
www.mtkroms.com
Ajit Guraya - Compiled AICP 11 for MT6582 from source and fixed camera !
Minh Quoc and Karim Gahgah - For video recording fix
Aniruddha Adhikary - For his amazing USSD Fix
Team Roger That - Ajit Guraya, Diparth Shah, Pawan Diyal, Ashutosh Dubey, Waseem Maya, Ankit Bhatangar, Rohan Taneja, Vipul Jha, Pranav Reddy
AICP Devs/Team - http://aicp-rom.com/
Required blobs (Really huge thanks) :
nofearnohappy, Varun Chitre, Ariafan, Vald.masti, Fire855, AlexNekem úgy tűnik, hogy ez a leggyorsabb és legstabilabb 6.0.1 ROM. (a BrokenOS-t még nem próbáltam)
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Letört a sim kártya legbentebb lévő egyik réz érintkezője. Javítható vajon? Mennyibe kerülhet ha igen?
Üdv: Fishor
-
Benya6
újonc
Köszönöm a hasznos infókat,amit küldtetek és bevált..Minden rendben működik,nagyon köszönöm Nektek!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest