Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
igaz nem lakásba kellene, de szeretnék tenni az ereszcsatornára karácsonyi világítást, olyan 30m hosszan. Tudtok valami egyszerűbb, költséghatékonyabb megoldást, mint 2 db tescós akciós led égősor 17ezerért?
Köszi
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Vettem demónak pár 7w-os v-tac spotot, meg egy 5W-osat is.
Mostvettem észre, hogy lekapcsolás után az 5W-os még jó pár másodpercig pislákol, és csak szép lassan alszik ki.
Ilyen a 3w-osuk is? -
Cyborg
őstag
válasz macilaci78 #8932 üzenetére
Szia,
így lett megcsinálva, ahogy Te is javasoltad, meg én is arra jutottam, hogy más megoldással elég hülyén nézne ki. Most szép egyenletesen oszlanak el, viszont marha soknak tűnik
Azon filóztam, ha esetleg sok lesz ennyibe a 5, vagy 7 wattos v-tac, van valami ajánlottabb kisebb teljesítményű alternatíva? Mondjuk kiegészíteném pár 1, vagy 3W-os leddel, és csak a fontos helyekre raknék erősebbet.
Esztétikai szempontból milyen lehet egy ilyen megoldás, piszkálná a szemet az eltérő fényáram? -
Cyborg
őstag
Nekem volt olyan, hogy 2 órát bírt csak(kukorica), és egy óra után már ki-kialudt az egyik sor
Ezért szeretem jobban, hogy megveszem itt egy helyi boltba,és, ha van ilyen gond, beviszem blokkal együtt, és cserélik. Tudom, sokat fejlődött az ipar az utóbbi években, és sokkal tartósabbak a led izzók ma már, de azért az ördög nem alszik.
...az más kérdés, hogy milyen lesz majd a 3-4. találkozás a boltossal, ha esetleg annyi cuccot vissza kell vinni V-tacra 2 év gari van, uh előfordulhat, hogy a 30 spotból bedöglik pár, és vissza kell vinni. Előre látom, ahogy húzzák majd a szájukatMacilaci78: Köszi a választ!
jerry311: Olyan helyen is vannak ilyenek, ahonnan szállítanak Mo-ra, vagy vállalsz ingyen postát?
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz macilaci78 #8928 üzenetére
110 fokos a spot
265 belmagasság
Sima MR16/GU10 foglalat, ilyen
Mivel nincs meg a konkrét helye még az asztalnak,azért gondoltam spotokra a konyha/étkezőben is, a homogénabb megvilágítás miatt, meg azért is, mert csak egy áramkör megy a mennyezet fölé, a másik a kötődobozból jön ki a szekrény tetjére.Létezik valami spot/nm ökölszabály, amivel egyszerűbben lehet számolni?
Mi van, ha kevés a spot, van 7w-nál erősebb GU10 jelenleg, ami megbízható?Köszi
-
Cyborg
őstag
válasz macilaci78 #8925 üzenetére
Sziasztok,
Van egy 4,6x3,6 nappali, melyhez hozzá kapcsolódik egy 3x5-ös konyha+étkező. Spotot szeretnék rakni minket helyre, a vtac 7w-os neutrál GU10-est néztem ki. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a két helység egy L betűt formáz, a nappali az L betű szára, a konyha étkező a talpa.Mennyi spotot javasoltok? Vettem egy próbamintát, az a 1,5nm-es wc fainul bevilágította, uh arra gondoltam, hogy 2x4, vagy 2x5 mindenhova. De ugye ide több fény kell.
A konyhában lesz plusz pult világítás is, meg lehetőség van a bútor tetjére is rakni spotokat. A nappalit is szét tudnám szedni 2 körre.
-
Cyborg
őstag
válasz werszomjas #8773 üzenetére
Szerintem minél nagyobbat tegyél bele(1000+ lumen), ha nagy fényt szeretnél, mert 20nm-re egy 600-700lumenes led eléggé félhomályos körülményeket csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest