Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz katt777 #9922 üzenetére

Nekem is picit zavarosnak tűnt, biztos a felindultság volt az oka :)

Hosszútávon egyébként érdemes lehet általános dvb-t kérdésben a mindigtv topicban beszélgetni [link], mintha másnál is lenne olyan panasz a napokban, hogy rosszabb a vétele a C muxnak. A félhivatalos fórumon is volt némi panasz azt hiszem. [link]

Az erősítős szobaantenna szerintem csak vidéken, ritkábban lakott helyen és nem árnyékoló fallal tud valamennyire jó lenni. Anyukámnál, mikor otthon vagyok, akkor egy stick-kel, notin tévézek. Régebben a klasszikus szobaantennát használtam, de a falban lévő háló miatt az ablakba kellett tenni két lexikon tetejére. Ráadásul a wifi / 3g forgalom is zavarta, láthatóan leszabályozott a tuner belső erősítője, akkor netforgalom volt mellette. A smartdvb jelerősségjelzője alapján láttam. Később leesett, hogy az ablakkal szemben még drótkerítés is van, szóval egyáltalán nem volt ideális. Később inkább vittem haza egy kis lepkét, azzal olyan a jel, mint ahogyan legszerencsésebb esetben sikerült a szobaantennával. Ez kb 40km-re szentestől van, falu szélén, síkságon.

Szeged belvárosban se a 12cm-es bot, se a szobaantenna, se a sokelemes 3 ágú sem volt elég jó. Valószínűleg a közelben lévő más adók* zavarják, vagy leültetik a tunert. Egy barkácsolt antenna lett végül egy reflektorral feltéve a radiátorcsőre, ez az idő 99%- ában jó. 8as antenna osztón át is hasonló a jel, mint simán bedugva, pedig az sokat vesz le a jelből. Szóval néha nem a jel kevés, hanem a közelben van valami zavarforrás. Egy állítható sávszűrő kb 7eft, de végül nem vettem meg, mert most elfogadható minőségű lett.

* adók: helyi körzeti tv adása, a rendőrség antennaerdője, az egyik kábelszolgáltató antennaerdője is néhány háztömbre van.

Új hozzászólás Aktív témák