- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini-ITX
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Smooth Motion képgenerálást hozott az új GeForce driver
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
válasz nightshadow #20965 üzenetére
Az a baj, hogy érdekel a 3D, hiszen hamár veszek új TV-t akkor legyen már 3D-s. Szeretem a 3D filmeket.
Amúgy most már a plazmán is gondolkozom, mert ismerősömnek az van Samsungban, persze az még nem 3D-s és a fekete színnel mindig is bajom volt az LCD-nél, valahogy nem igazán fekete. A plazmán meg tényleg rendes fekete a fekete, igaz a képernyő nem annyira világos, mint az LCD-nél.Nehéz választani most TV-t :S
-
Octopus21
aktív tag
Elfelejtettem leírni, hogy a Samsung TV amit néztem az Plazma volt :S Szóval akkor semmit nem ért így az összehasonlításom?
MOst egy Samsng meg egy Sony Led 3D Tv-t hasonlítanék össze.
A Sony drágább, és ahoz szemüveg sincs. A Samsung ad 2 szemüveget pl ehez:http://www.avplanet.hu/samsung-ue46es6800-full-hd-400hz-3d-led-lcd-smart-televizio-46-116-cm.html
Sony vagy Samsung? A Samsungnál a szemüveg olyan, hogy oldalt nem zár, gondolom, tudjátok miről beszélek. Bár néztem, hogy a Sony legdrágább szemüvege is olyan. Nem jobb az ha oldalt vana szemüvegen ilyen kis fénylezáró rész?
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült megnéznem két TV-t, de sajnos Sony egyáltalán nem volt
Egy LG TV-t néztem meg és egy Samsung aktívot.
Hát nagyon észre lehetett venni a felbontás felezést az LG-n :S Nem volt olyan szép a kép 3D-ben, mint a Samsungé. Én vibrálást nem vettem észre az aktívon, pedig direkt azt figyeltem.
Most már biztos, hogy aktív TV kell, és Sony felé hajlok, de még nem tudtam megnézni egy én kategóriámat belőle
http://www.sony.hu/product/tv-117-46-lcd/kdl-46hx750
Erről van valakinek tapasztalata esetleg?
-
Octopus21
aktív tag
Értem, látom már. Kábelben High Speed van Ethernet-el, úgy értem ez a max.
Találtam is egy jó minőségűt:
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/audioquest.b.5/audioquest.b.5/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/hdmi_kabel.c.111?start=40
Ebből az 5m-esből kéne venni két darabot, hogy legyen tartalék is
Megpróbálok egy Sony TV-t megnézni valahol. Addig nem veszek TV-t amíg nem láttam saját szememmel.
-
Octopus21
aktív tag
Értem köszi.
Akkor mi a jelentősége szerinted az 1.4 HDMI-nek? Mert én nem értem. Miért szükséges akkor, hogy képes legyen 2160p-t átvinni. Várj belinkelem amit olvastam:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1862
Eszerint a teljes 3D HD jelhez kell az 1.4
A lejátszó, hogy okozhat képremegést? Melyik lejátszó okozhat ilyet pl.? Van konkrét példád?
Nekem egy LG BD670-em van, de az 1.4 miatt gondolkozom, hogy lecserélem egy újabbra.
A mostani TV-m úgyis szüleimé lesz, és a BD670-et is hozzá dobnám. -
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Lassan aktuális lesz a TV vásárlás, de még mindig nem tudok dönteni.
Azóta sem jutottam el egy személyes visit-re, ma megyek egy boltba, de kétlem, hogy nagy választék lenne és össze tudom hasonlítani a kiszemelt TV-ket.Egy kérdésben még minidg nem látok tisztán. AKtív vagy passzív?
Melyiknél jön ki jobban a 3D? Én olyan 3D-t szeretnék, ahol a tér nem befelé megy hanem kinyúlik a kard vagy egy kéz felém. Jó azt már tudom, hogy a filmnek is valós 3D-nek kell lennie, de ha az megvan, akkor melyik lenne jobb választás?
Van valakinek újabb Sony 3D Tv-je? Azok is vibrálnak még?Másik dolog:
Azt olvastam, hogy az 1.4 HDMI a 3D filmekhez kell, mert 2160p felbontást is képes átvinni ami 2X1080p.
Tehát 3D filmeknél 2 fullhd kép megy a kijelzőre egyszerre?
És mi van a passzív TV-kel? Úgy tudom azok pont felezik a felbontást.Valaki tegyen tisztába
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
válasz Watt25 #20387 üzenetére
Huu, hát mindig tanulok valamit
Nem gondoltam volna, hogy ennyire régen is foglalkoztak ilyennel.
Még nem döntöttem TV ügyben, de el akarok menni egy személyes tesztre.
Képminőségben, ha nem is 3D-t nézek akkor Sony nyer nálam :S
De nem tudom, hogy 3D tekintetében az aktív szemüveg jobb e, mert vibrál, de én Sony-nál csak nagyon drága tv-t láttam 3Dben és az nem vibrált De kinek van arra pénze?
Meg én hiszek a Sony-ban, mindig is hittem, mert képben nálam ők viszik a pálmát, és valamiért ők az aktívban hisznek és plazma TV-ket sem gyártanak. Tanácstalan vagyok:S
Kell a személyes teszt. -
Octopus21
aktív tag
válasz Jégtörő #20333 üzenetére
Köszi. Olvasgatom itt a hsz-eket közben és nagyon eltérőek a vélemények. Nem is értem:S
Mondjuk azt tudom, hogy mindenki azt isteníti ami neki éppen van. El fogok menni egy media markt-ba és személyesen beállok az összes tv elé. Bár nem biztos pl hogy az általad említett típus lesz is ott. Egyszer láttam egy brutál nagy sony-tv-t Pesten és ki is próbáltam szemüveggel. Na azon nem volt vibrálás, de az ára miatt nem hiszem hiogy sok embernek lenne belőle Nem emlékszem a típusára. Viszont láttam már LG tv-t is passzívban és volt ami nagyon tetszett, pl amikor a Demo filmek mentek rajta, asszem Baseballoztak rajt, de amikor filmet néztem rajt akkor nem jött ki nagyon a 3D:SMin múlik az, hogy egyszer úgy jön ki a 3D, hogy az orrom hegyén érzek mondjuk egy baseball labdát, meg szinte elrántom a fejem nehogy nekem jöjjön, másszor meg hátrafelé megy a térhatás, tehát nem jön ki a tvből felém, hanem van egy tér a TV-től nézve hátrafelé.
Természetesen nekem az tetszik amikor az orrom előtt történik minden. Ha voltatok már IMAX 3D teremben dokumentumfilmet nézni, akkor tudjátok miről beszélek.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
3D LCD Tv-t szeretnék venni, mivel szüleim át szeretnék venni a jelenlegi Sony sima LCD 102 centis tv-met. Majdnem teljesen elégedett voltam a Sony képminőségével, kivéve a mozgásokat. Mozgásnál olyan érzetem van mintha nem esne jól a szememnek, így vibrál egy kicsit meg elmosódik ha pl a kamerát húzza gyorsan oldalra az operatőr
50Hz-es TV. Sony KDL40U4000.Most ehez képest szeretnék olyan TV-t, aminek ugyanilyen gyönyörű a képe és a mozgás is teljesen jó, valamint a 3D hatás jól kijön.
Jelenleg az LG TV-ket nézegetem, de nem sok tapasztalatom van A Sony-t is nézegettem, de valahogy az ára nekem brutál :S, meg egyszer néztem 3D Sony Tv-t élőben és nem volt nagyon szimpi az aktív szemüveg. Ja és nem is jár a TV-hez egy darab sem és kb 20e Ft darabja. Ehez képest az LG 4et ad az árban.Milyen Tv-ket javasoltok max 220e Ft-ig?
Köszi.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini-ITX
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Smooth Motion képgenerálást hozott az új GeForce driver
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest