- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
Aktív témák
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Ren Hoek #14188 üzenetére
Pendriveról illetve Allshareről próbáltam (saját gépem routeren keresztül) és mindkettőnél megvolt az adott probléma, több filmet, klippet is próbáltam...
Így hogy 100Hz nem nagyon találtam menüben, mi lehet esetleg a neve? Mert annyi minden van hogy még nem tudtam mindent végigtesztelni -
Sandormaster
aktív tag
Valaki tudna esetleg egy ötletet adni, hogy Samsung 40D6500 esetén a lejátszott avi, mkv és mindenféle formátum esetén néha miért gyorsul be a kép? Olyan mintha váltakozna az FPS szám, nagyon zavaró, légyszi aki tudja mitől van, írja már meg
-
Sandormaster
aktív tag
Na megjött a Samsungom...40D6100SW lett végül.........ÉS ROSSZ hahahaha
Elkezdtem a kezdő beállításokat, második menünél még a csatornakeresés előtt a kép a közepétől mintha lefolyt volna, azóta sincs semmi, háttérvilágítást változik ha a power gombbal játszok, de se menü, se semmilyen piktogramm nem jön elő
Samsung ügyfélszolgálatot hívtam elsőnek.....ha nem most vettem volna egy majd 200k-s tvt le is feküdtem volna az ügyfélszolgálatos csajjal látatlanba olyan kedves volt, biztatott hogy ne csüggedjek
Aztán boltot hívtam, ők is mondták hogy OK, akkor csere.......asszem nekem megy egy sör estére -
Sandormaster
aktív tag
válasz #75912448 #13650 üzenetére
Fogyasztást minden tévénél ugyanabban a módban (megközelítőleg) néztem meg, tehát végignyomogattuk a menüt, melyik miben van és aszerint mértem.
Nem a legtakarékosabb módban, meg legkisebb háttérfénnyel lettek mérve az tény, viszont ahogy toltuk lefelé a fényerőt, úgy csökkent a kijelzőn a fogyasztás, így is megközelítő képet kaptam róla, hogy melyik a legtakarékosabb...a finomhangolás, meg majd otthon lesz elvégezve -
Sandormaster
aktív tag
válasz Ren Hoek #13645 üzenetére
Egy kis adalék, hogy értsd a "miértet": a TV-t szüleim használják majd nagy részben, előző tévéjük egy 1986-ban akkor 70.000Ft(!) -ért vásárolt 70cm-es Videoton tv, megélt 2 villámcsapást, pár képcsőcserét is, de a héten már nem akart bekapcsolni....hosszú távra terveznek(bár a mai készülékek messze nem olyan strapabíróak) és ahogy írtam is, volt pl a Philips tévéje ami 130W szemben a majd 70W-os Samsunggal az azért már nagyobb különbség, nyilván mi sem 1-2W-on skótoskodunk...csak ez is szempont
-
Sandormaster
aktív tag
Na megvolt a nagy teszt túra...fárasztó volt az tuti
Első megjegyzés: amit nézni akartam az tuti nem volt
Samsung 40D5500-al kezdtem, a képe nem győzött meg, bár nyilván egyik kiállított darab sem volt kalibrálva, fogyasztása ~75-80W volt.
Aztán az autóvásárláshoz hasonlóan megláttam a felsőbb kategóriát
Egy sorral fentebb egy LG 42LW5590 volt, képre sokkal nem volt jobb a Samunál, sőőőt!
Fogyasztása ~100W (azonos filmek futottak minden)...ééésss aztán ott volt egy
Philips 40PFL8505H....naLOL, geci szép képe volt, bár közelről néztem őket, ami egyébként hétköznap nem valósul meg, sokkal folyamatosabb és jobb, színhűbb volt mint bármelyik...fogyasztása viszont ~130W
Ezután boltváltás, és jött a Samu hatos széria...sajnos csak egy UE46D6000-t találtam, képe már nagyon tetszetős volt, fogyasztás 77W... az azért derék egy ekkora tévétől!
Összességében rohadt nagy különbségeket láttam a tv-k közt és viszonylag minden boltban (Euronics és társai) segítőkészek voltak (de még az Auchanba is betértem kis fogyimérővel és hogy lecsekkeljek egy két vasat )
Végülis D6000 lesz és netről rendelek, mert sokkal olcsóbb mint máshol, de van egy két érdekes dolog: van ahol 40D6000 van 176K-ért, Samsung oldalán meg 40D6000TW a jelölés és neten azzal a jelöléssel már csak 192k-ért találtam...kérdésem, hogy ugyanaz a két modell, vagy tényleges eltérés van köztük/ ha igen, akkor mi? -
Sandormaster
aktív tag
Értem, nézegetem ezerrel a youtubeos teszteket is amíg saját szememmel meg nem tudom tekinteni (remélhetőleg holnap), addig legalább ez is jó...
Ahogy látom LG-nél van teljes értékű böngésző, meg tetszik a távirányító pointerként való használata.
Samu 6-os széria lenne akkor valójában az LG ellenfele?!...viszont árban felette van egy 15-20-al, ahogy nézem....meg az már 3D....az fogyasztásban dob rajta ugye?
UE40D6000-et 176k-ért kapni ahogy látom...
Kezdek félni hogy ez olyan lesz mint a kocsivétel...először: "áááá jó lesz nekem a 800k-s b5-ös passat"....a végére meg 1,5 misis b5.5 lett -
Sandormaster
aktív tag
válasz #75912448 #13616 üzenetére
Hát őszintén megmondva, nem gondoltam volna hogy valaha LG tv vásárlásán töröm a fejem, de most eléggé afelé hajlok
Samu D5500-nál ez a nagy "100Hz valójában csak 50Hz" dolog picit elbizonytalanított...
De összességében rengeteg tényezőt kell vizsgálni és ezért nehéz, főleg mert mindenevő lesz a TV, az SD adástól a FullHD tartalmakig, de lehet még a Smart funkciójuk is be lesz vetve -
Sandormaster
aktív tag
Üdv a szakiknak, lenne egy házi versenyem
Játékban résztvevő versenyzők:
LG 42LV5500
Samsung UE40D5500
Elvárások:
alacsony fogyasztás
minél jobb, szebb, gyorsabb stb stb kép
Tehát ki lesz a győztes, aki a nappalimban lesz hétvégén? -
Sandormaster
aktív tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne a szakavatott kollégákhoz, akinek van tapasztalata légyszi ossza meg velem!
Ősöknek kell új tv, ki is néztem egy Samsung ue40d5500-et ~200k...olvastam viszont hogy nem teljes értékű benne a böngésző, érdekelne hogy pontosan mely samsung termékeknél elérhető ez a funkció, illetve aki tud erről a tv-ről infót/véleményt az is jól jön!
Nem ragaszkodom ehhez a tv-hez, ha esetleg hasonló árban valami más van ami jobb akkor érdekelne az is, szempontok:
- 100 centi feletti képátló
- alacsony fogyasztás(ez egyik legfőbb szempont!)
- internet böngészés lehetőség (legalább nem kell külön laptopot venni)
Szóval aki tud valamit az ne tartsa magában!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest