Hirdetés

Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Unbaised-Ben #8840 üzenetére

    "azt tudom, hogy a LED TV kevesebbet fogyaszt, de drágább is."
    Drágább, de nem fogyaszt sokkal kevesebbet. 40"-ban kimértük, 81W helyett 73W-ot fogyaszt a Samu tévé. Az elenyésző különbség, kisebb méretben méginkább nem mérhető. Pl. lekapcsolt kijelzővel, amikor szinte csak az elektronika megy, akkor is fogyaszt 40-45W-ot a tévé. Számold ki, mikor jönne be a LED árkülönbözete, ha 8-10W-al fogyaszt kevesebbet. Soha. Drágább, de szarabb is a képe. Legalábbis az alsó árkategóriában. Millás tévékénél már lehet, hogy mást mondanék, de 100-150-200eFt-os árkategóriában még sokszor gond az egyenletes megvilágítás hiánya, az úgynevezett felhősödés. Mármint a LED-es tévéknél, mert a nem LED-es esetében már nagyjából megoldották. Legalábbis sokkal jobban.
    És végül. LED, vagy nem LED, mindkettő LCD. Csak az egyiknél fénycső világít hátulról, a másiknál pedig LED, általában oldalt (ezért vékony), de néhány készüléknél, mint pl. 1-2 Phillips itt is hátsó megvilágítás van.
    Ja, és mér nem Samsung? Nekem 40C650 van, és szerintem jobb, mint az LG. Legalábbis a MM-ban hasonlítgattam, és inkább Samut vettem. A képminőség szubjektív, de pl. a médialejátszója többet tud.

Aktív témák