- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Pittt7777
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, ez nem szervízes fórum, de egy tanácsot szeretnék kérni.
Hozzá jutottam egy Samsung LE40B650-es tv-hez. Mainboard nem volt benne, de a srác adott vele egy 37-eshez való maint. Ugye ezzel a geometria el volt csúszva... nem fontos.
Arra jó volt, hogy a kijelzőt megnézzem, hogy működőképes -e.
A hívatalos Samsung szervízből szereztem ehhez a tipushoz való Mainboardot, betettem,
és indul is a TV,minden tuti, csak épp vagy 2-5 perc elteltével a tv lekapcsol... :-/
a háttérvilágítás megy akkor is, csak a kép nem.
Állítólag a pontos típus, és gyári szám alapján rendelték meg hozzá a Mainboardot. de valami akkor sem stimmel...
a pontos tipus:
LE40B650 T2P
LE40B650 T2PXZG
Made in Slovakia.Az első bekapcsoláskor felül egy piros színnel villogott a következő felirat:
"T-CHLCIPDEUS - 2006.0 ... és valami "EXT.."
a kijelső tipusa: T400HW02 V5
Már túlvagyok egy firmware frissítésen, de akkor sem müxik... ugyanaz. vagyis 1-2 perc alatt kikapcsol. Különösen akkor lesz ez 1 perc alatti idő, ha pl, belépek az "öntesztbe" a menünél, és egy gyári nagyfelbontású képet akar megjeleníteni, akkor pár másodperc, és ki is kapcsolt a gép. Nem tudom, lehet ezt a problémát a szervíz menüben orvosolni???
ahogy láttam, minden jól van ott bekonfigolva.. mármint a kijelző tipus, tuner, stb...
Ha valaki tud segítő választ adni, azt megköszönöm! -
gepetto86
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy 80-100k környékén milyen lcd tv-t ajánlanátok?A monitorom lg 22".Meg vagyok elégedve vele.Ezért gondoltam hogy lehet lg kellene tv-ben is.Eőre is köszönöm a segítséget.
-
tomazin
veterán
Valaki nem tudna nekem adni pár linket ahol lehet letölteni rövid,kicsi fullhd tv-tesztelésre való részleteket?
Meg mit érdemes még a boltban megnézni?
Pixelhibát simán kiszűrőm full fekete/fehér/r/g/b képekkel? -
32"-os tévét keresek a helyhiány miatt. 99%ban csak tv nézésre lesz használva (mindigtv), a maradék 1% pedig film nézés, itt jól jön, ha USBről lejátszik divxet, de ha nem, az sem olyan nagy probléma.
Amiket néztem eddig:
Samsung LE32C450
Samsung LE32C530
Samsung LE32C550Szerintem igazából nincs szükség a HD felbontásra, így a legelső eddig a befutó, valami más alternatíva esetleg?
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok..
Ezt néztem ki, mi a véleményetek róla, tapasztalat?
Sony kdl-40bx400Köszi
-
-
Fidel76
tag
Üdv
Jól látom, hogy csak a samsung, sony lcd tv-kben van PiP?
Ha valaki tudna más gyártótól is mondani készülékeket(amelyikben van PiP) azt megköszönném.(csak lcd érdekelne)
-
gejala
őstag
A LED még nagyon messze van, ezek pont olyan LCD-k, mint eddig, csak fénycső helyett LED fényforrás van hátul (vagy oldalt
). Elvileg van néhány előnye fizikai szemszögből, gyakorlatilag ugyan mindegy. Persze egy csúcs LED-esnek jobb a képminősége, mint egy középkategóriás CCFL-nek, de nem a LED miatt...
"Milyen márkák közül kéne szemezgetni?"
Én elfogult vagyok, nekem az LCD tévé Samsung.
Mondjuk a Sony-k is jók, amikor épp sikerül elkapniuk a fonalat (mint például idén), de mindig túlárazottak kicsit.Kérdés, mennyit szánsz rá, mert egy jó 55" LCD 400k-nál kezdődik...
-
Történt már olyan valakivel olyan csúfság, hogy megkarcolta a saját TV-jét?
Lehet ezzel csinálni valamit? Samsung 40B550 az alany.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Terveim között szerepel a közeljövőben egy LCD TV beszerzése, viszont nagyon régóta nem olvasók róluk, így nem nagyon vagyok képbe.
- Az első kérdés ami felmerül bennem, hogy érdemes-e LCD-t venni mikor már itt a LED?
- Milyen márkák közül kéne szemezgetni?
Ami számomra fontos:
- 50"+
- NEM tv nézésre használnám,hanem legalább 720p-s - de inkább 1080p-s - tartalmak lejátszására
- illetve játékra PC, Wii.Köszi a segítséget
-
tomazin
veterán
válasz
#09634560 #4778 üzenetére
Faluban laknak szüleim,ahol van 1 db kábelszolg,és pont.So ha digitálist akarok akkor upc stbvel,és hdmivel összekötve.
Sajnos 140k a keret,és tényleg ennyi,150 már túl van rajta.
Megnézem majd azt a 2 modellt,h mit tud, és köszönöm az ajánlásokat!Bocaa : Konkrétan a samuk tudják. Ha megnézed a manualt abban ott lesz milyen típusú feliratokat tud kezelni. Srt köztük van.
-
Bocaa
senior tag
ezek a beépített usb-s lejászók amik a tv-kben vannak megbírkoznak az srt- feliratokkal?
-
dabadab
titán
válasz
Forrest Gump #4779 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a Digi nincs kódolva, vagyis minden külön varázslás nélkül lehet használni a TV tunerét - ellenben az is rémlik, hogy ők alacsonyabb bitrate-eket használnak, mint pl. az UPC.
-
törölt tag
válasz
tomazin #4776 üzenetére
Az UPC Direkten én inkább valamilyen kábeles digitális HD-t ajánlok STB nélküli verzióban kérve, mivel a STB helyett a tévé tunerje dolgozva megbizhatóbb és tisztább képet eredményez,mint az STB analóggá és onnan a tévében ujra digitálissá változtatva teljesen feleslegesen a képet.
A Plazmánál és LCD-nél sem "baj" ha ritkán használod. 42-es plazma elérhető lenne fullHD-s 150-ért Panasonic 42U20E és az S20-e 166-ért.ami korrektebb jobb tudású (mivel azt irtad,beleférhet,bővebbet ezekről inkább a a Plazma topicban) Már az U20 is ekvivalens lenne a Samsung 37C530-al,kivéve hogy nincs benne USB médialejátszó,ami neked a vinyó miatt fontos lenne,tehát maradj az LCD-nél ha ez a feature nagyon fontos lenne.200 körüli összeg lenne Samu és LG plazma ami tudná az USB--t,igaz az nagy,50" tehát 127 centis lenne.Node ezt ne vedd ajánlatnak,csak alternatíva... (még megennének miatta az LCD-hívők,pedig itt pártatlan vagyok,sőt,LCD-t ajánlok)
100 hertzet én inkább benevezném a választandó feature-k csoportjába,főleg sportműsoroknál és akciófilmeknél hálálná meg magát. FullHD plazmák viszont tudomásom szerint kizárólag 100Hz-es változaban léteznek. Futó feliratokkal és naygyon gyors mozgásokkal tesztelheted boltban az 50/100Hz különbséget.Ezért ajánlom inkább az 50Hz-es samu helyett az LG 42LD550 és és a Philips 37PFL5405 modelljét. -
tomazin
veterán
válasz
HellGreg #4766 üzenetére
Ha még aktuális a kérdésed akkor azért nem mert ami benne van kártya az össze van rendelve az stb-vel...és máshogy nem fog menni...(azt hiszen sn és mac van nézve,de erre nem mernék mérget venni)
4762 : A wifis cucc 12k körül mozog.
De abban a tvben elvileg van wifi adapter...de lehet én gondolom rosszul -
tomazin
veterán
válasz
#09634560 #4697 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Eddig sajna nem volt időm bakfittyet sem írni,de olvasgattam.4697-4698: Ilyet még nem pipáltam ph-n,hogy nem ajánlott valaki rá egyből 10-20kval drágábbat, so most direkt kevesebbet írtam,mert 140 a keret,és gondoltam,h egyből lesz mondva,h dobj rá ennyit,és máris milyen jó lesz
4699: Köszönöm igazad van,h ledesbe nem éri meg annyira befektetni.
A fogyasztasa tenyleg alacsonyabb, de itt olyan kb 50 W-rol van szo - vagyis olyan 200 ora alatt fogyaszt 1 kWh-val kevesebbet, ami olyan 50 forint.
50*200 = 10000 => 10kwh,és 45forint 1 kwh...de ez éves szinten kb 3000ft ami iszonyat sacc.De akkor sem éri meg...4703: végigolvasva a sok ez a jobb,az a jobbot elgondolkoztam a plazmán.
az az igazság,h az általam leírt kívánságlista nekem felel meg a legjobban,de aztán rájöttem,h én 2hetente 1x ha bekapcsolom a tv-t.
Hely az van szarásig,so ár miatt írtam a 37" limitet. A fullhd-hez nem feltétlenül ragaszkodom, viszont nálunk a tv 20éves beruházás (vagy amíg ki nem hal),így gondoltam akkor már legyen fullhd-s 5 éven belül remélhetőleg otthon is lesz már rendes hd.
Holnap lesz kerekasztal, hogy mit is akar a família, gondolkozunk még upc direkten is,és úgy már digitális lenne az adás.....És ha már így fel lett hozva a plazma,akkor melyik tv lenne ekvivalens ezzel tudásban:
samu lc37c530
az lcd-sektől is várok visszajelzést,hogy ez jó fajta-e,vagy érdemes inkább a c550be befektetni.a 650 azért vetettem el,mert 100hz sem létszükség,sem a net@tv. veszünk 10-15kért egy külső vinyót, és azt rávágjuk a tv-re így az 550esben lévő wifi/lan is szükségtelenné vált. -
dabadab
titán
válasz
Ricco_hun #4771 üzenetére
Amin van analóg tuner, azon van antennacsatlakozó is (mert különben nem lenne mit tunningolnia a tunernek
), analóg tuner meg minden TV-ben van. Monitor TV-t meg ne vegyél, mert nem csak kicsik, hanem drágák is és általában igénytelen panel van bennük, nem nagyon van olyan helyzet, amikor tényleg jó választás lenne.
-
Ricco_hun
senior tag
Helló!
Én azt szeretném kérdezni, hogy az lcd tv-knél hogyan jelölik azt a bemenetet, amin keresztül a sima analóg kábeltv adás jön. Tudom, nagyon láma kérdés. Elvileg az az "Antenna In". Csak azért szeretném tisztázni, mert nézegettem az lcd-tv leírásokat a hivatalos oldalukon és ott nem említenek ilyeneket. Vagy ez annyira alap dolog, hogy mindegyiken rajta van? Még a monitor tv-ken is? Vagy a monitor tv-k csak a digitális adást képesek fogni? Gondolom rendelkeznie kell a cuccnak analóg tunerrel. És ha már van analóg tunere, akkor 100%, hogy rajta van ez az antenna csatlakozó is? Me' értitek, veszek egy olcsó lcd-tv-t, aztán nincs rajta ez a bemenet, amivel az analóg kábeltv adást nézhetném. A káoszt a fejemben végülis az antenna csatlakozó sokféle elnevezése okozza: antenna in, koax, kompozit, av. Most akkor mire kell figyelni lcd-tv vásárláskor? -
HellGreg
őstag
Figyelem! Kérném, ha van itt olyan, aki felvidéki UPC digitális szolgáltatást vesz igénybe, kérem, írjon rám pü-t! Azt kellene tudnom, miért nem tudja az LG 32LH3000 tv (amiben van dvb-c és t tuner) behozni a digitális adást settopbox nélkül! Sürgős lenne!
Köszönöm! -
kovy79
őstag
Tudna valaki egy kis infót esetleg egy teszt linket adni a Samsung LE40C650-ről?
Ami konkrétan érdekel, az az általános minőség/képminőség, milyen és hogy működik az internet tv és esetleg az opcionális wifi beszerezhetősége/ára.
Sógoromék ezt nézték ki, de jelenleg nincs időm az egész topikot/netet átnézni miatta.
Kerestem, de csak a szokásos, nem túl infógazdag oldalakat találtam.Mod: közben találtam egy korrektnek tűnő tesztet, de azért várom, ha van valakinek hasznos tapasztalata (főleg az internet tv-vel kapcsolatban)
-
ooloo
őstag
Üdvözlök Mindenkit !
A következő kérdésem lenne.... van egy HP 2509m Full HD 1080p jelzésű LCD monitorom és azt szeretném az UPC beltéri egységgel összekötve egy VGA - Scart átalakító kábellel . Használható televízióként a monitorom ?
A válaszokat előre is köszönöm !
Kellemes hétvégét mindenkinek...
-
HUTCHDB
nagyúr
ennyit az Elektrovár -ról
-
szucsi
őstag
Sziasztok,
Sony KDL-32EX302-vel kapcsolatos tapasztalataitokra lennék kíváncsi, konkrétan, hogy
1) divx, xvid, mkv fileokkal hogyan boldogul
2) srt feliratot megjeleníti-e
3) külső HDD-t mennyire patentul kezeli az usb-n keresztül.köszi!
-
dabadab
titán
Ez az LCD-s topik, nem az LCD - plazma meccs színhelye.
-
kiskakas
senior tag
LG 42LD420-rol velemeny? van vkinek innen a topikbol?
http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-42LD420.jsp
tecsoban most 149e, ugyhallottam a 420-as szeria picit 'butabb', szallodak reszere keszult, a 450 tobbet tud, de nekem a specifikaciokbol nem tunt ki sok kulonbseg.
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest