- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Félkörpanorámás mikrotorony érkezett, ezúttal a SilverStone berkeiből
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Bemutatkoztak az ASUS ráncfelvarrott, CR szériás Chromebookjai
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Házi hangfal építés
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Gee_1985
tag
válasz gaborpetrocz #20520 üzenetére
Helló!
Én az LG-mnél tapasztalok ilyet de csak bekapcsoláskor,valszeg az ATI driver a ludas.
HD4850-essel hajtom.
Megoldási javaslat:
Beállítod az 1440*900-as felbontást 60hz-en. Ekkor szép éles lesz a kép. Igen-t nyomsz a kérdésre.
Aztán átállítod 1920*1080-ra és már jónak kell lennie.Ha nem akkor az 1440*1050-essel próbáld.
ATI driver ver.:8.7-es, de lehet frissebbnél már megoldották.üdv.
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
A kérdésekre reagálva:
Még nem néztem rajta TV adást ugyanis nincs összekötve(kábel beszerzése majd talán jővő héten), úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
DVD képe picit fura, de ez a felbontásbeli különbségből fakad.A közeli képek a filmeken nagyon tiszták egyedül a távoli pl nagy tömegre irányuló kamera állásnál lehet észrevenni a pixeleket.
Tegnap kipróbáltam rajta a HD filmeket 720-1080p-ig. Néztem 100Hz-el és a nélkül.Ja igen ezek mkv-s filmek voltak.
Az egyik 1080-asnál tapasztaltam szaggatást a másiknál nem.Ez lehet a film hibája vagy a szétcseszett Vistáé,de szerintem nem a tv a ludas.A kép káprázatos volt.Ültem és államat kerestem.Játékokkal még nem teszteltem,de ha lesz időm rá ezt is megteszem.
Alapjában én ezt a TV-t monitornak vettem és annak is használom. Ha beállítom a kimenet elnevezését PC-re tényleg olyanok is a színek mint más monitoron csak élénkebbek.Szóval ezzel sincs baj.
Összeköttetés: DVI-D-HDMI kábelen van összekötve egy 4850-es karival.Egy kérdés pont ezzel kapcsolatban.
A 4850 hangot is ki tud tolni DVI-I kábel esetén.Nah már most nekem van egy 2.1-es hangrendszerem ami az alaplapi Realtekre van rádugva és szeretném ha a TV is és a 2.1-es is szólna egy időben.Az alaplapomon van HDMI kivezetés(780G).
Szerintetek,hogy célszerú összekötni,hogy minden működjön megfelelően?Még kiemelném az intelligent sensor tökéletességét,kifinomultságát ami a háttérfény automatikus szabályzásáért felel.Féltem először,hogy zavarni fog,de nem így történt.Csendben észrevehetetlenül teszi a dolgát tökéletesen.
A Logik.hu-ról: Én ezt a TV-t tőlük vettem.Szállítással nem volt gond.1 nappal hamarabb jött mint az előirányzott(összesen 6nap alatt ideért).A futár rendes volt felhoztuk,kicsomagoltuk nincs-e sérülés.
Egyedül most a garin vívódok,de erről este vagy holnap lesz bővebb infóm.Remélem sikerült valakinek segíteni.
Ha van kérdés írjatok,de a választ én ide vésem,hogy más is lássa,lehet így hasznosabb.üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
Cifu,ígéretemhez híven meglett a kiválasztott.
Egy LG 37LG7000-es személyében.(már erről írok)
Hogy is mondjam.Nem piskóta.Köszönöm a segítségedet.
Viszont van egy kis üröm az örömben.Van egy alig észrevehető 1pixeles pixelhibám.
Nem tudja valaki,hogy LG-knél hogy működik az ide vonatkozó garancia?Ha esetleg valakit érdekel a TV a kérdésekre is szívesen válaszolok.
Köszi.
sziasztok. -
Gee_1985
tag
Sziasztok!
Cifu
Nem felejtkeztem el a topicról csak volt egy kis időhiány.
Voltam egy-két helyen.Electropont,Electroworld és megnéztem jópár TV-t f2f.
A Phillips 32PFL9603x-as típúsa elég meggyőző képet mutatott.Egyedül ami tán hiányzik belőle az a 100hz.A D verzió MPEG2-es a H végződésű pedig MPEG4-es tunert tartalmaz nyílván mivel 4-es lesz az országban ez lenne a célszerű.Tudom mondtad korábban hogy a 32"-t nem preferálod annyira,de ezt tudnám még elhelyezni itt.
Igazából ami ezen készülék mellet szól az a nagyon magas kontraszt arány: 50000:1 és az alacsony válaszidő: 4ms
Tesztoldalak is a legjobb 32-esnek hírdették ki.Neked mi a véleményed erről a típusról?
Köszi.
üdv.
-
Gee_1985
tag
Helló!
Elkészítettem a megígért listát.
Toshiba 37Z3030D
Samsung LE-37A656
Panasonic TX-32LZD85F
Samsung LE-40F86BD
LG 42LY99
Samsung LE-40A616
Toshiba 42Z3030D
Samsung LE-40A656
Panasonic TX-37LZD85F
Samsung LE-37A616
Sharp Aquos LC-32 XL8E
Philips 42PFL7403D
LG Electronics 42LG6000
PanasonicTX-37LZD800F
Sharp LC-32X20E
Sharp LC-37X20EEzeket gyűjtöttem össze.Alapjában 3kritérium volt:
-fullHD felbontás
-100Hz
-max 40-42"
-Max 300e FT-os értékhatárHa van olyan ezek közül amit ajánlasz vagy pár mondatot írsz mindegyikről nekem8.Természetesen ha ezen típusokon kívül tudsz még mást is ajánlani szívesen fogadom.
ui.ersze voltak azért márkák amiket kiszűrtem(pl:JVC).Nem tudom érdemes-e a fentieken túl mást is belevenni bár a Sony-t hiányolom a listámból őszintén szólva.
Köszi!
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Gee_1985
tag
válasz Gee_1985 #14350 üzenetére
Helló!
Van egy jobb ötletem.Hétvége folyamán inkább kigyűjtöm én azokat a típusokat amelyeknek műszaki paramétere megfelel a számomra és értékeled őket pár szóban/mondatban akkor az úgy talán egyszerübb,meg lehet másoknak is hassznos lesz késöbb.Amennyiben megfelel neked ez így.
üdv.
-
Gee_1985
tag
Helló!
Lemértem én is a mostani monitoromét a módszert inkább nem ismertetném,mert lehet sokan feküdnének meg a röhögéstől.
Szóval nálam a H akkora mint nálad a kis e betü kb,viszont a H alig nagyobb mint az e szvsz mesze van az 5mm-től.Ezt a monitort még 88cm-ről is simán tudom olvasni.
Ennek fejében,tudatában nyugodtan kijelenthető,hogy 40collon nyugodtan tudnám olvasni a szöveget.Lépjünk tovább.Vaktába nem szeretek vásárolni.Márkák és szériák közül melyiket tudnád ajánlani nyugodt szívvel monitornak való használatra?
üdv.
-
Gee_1985
tag
Helló!
Elolvastam az írásodat.Nagyon jó,túl képp kitért minden technikai jellegű dologra.
Lassan kezd körvonalazódni bennem a megfelelő tulajdonságokkal felvértezett LCD képe.
Már csak a méretek és a márkák átgondolása maradt hátra.Itt többen köztük te sem ajánlod a 32"-t.Az asztalom méretei alapján maximum ami szóba jöhet az a 40-42 de ettől feljesebb semmi szin alatt.Igazából jó lenne látni hogy mégis hogy néz ki egy LCD TV-n megjelenő szöveg(vagy mégis mekkora egy betü mm-ben).Márka szempontjából én az LG felé valahogy nem igazán hajlok.
üdv.
-
Gee_1985
tag
Helló!
Igen olvasni.Méghozzá nem 10perceket/nap hanem óra hosszákat jegyzeteket,word dokumentumokat.Az olvashatóságot arra értettem hogy pl nézek egy betüt és a szélein látszódik a pixel,így egyes karakterek esetén nagymértékben romolhat az olvashatóság,de ha azt mondod ettől már nem kell tartani akkor ok.Keretet egyenlőre nem állítottam fel magamban mivel még konkrétan tudás,funkciók meghatározásánál vagyok amire azt mondom ez nekem kell.
Ezek alapján amik eddig felszínre kerültek alapelvárásaim:
-1920*1080-as felbontás
-Kíváló élesség az olvashatóság miatt.
-Kontrasztarány: hát szerintem a dinamikusból ekkora kijelző esetén 10e a minimum
-500-as fényerő
-5ms válaszidő(mellesleg ha lehet itt egy kérdésem akkor ez a válaszidő miben nyílvánul meg? pl megmozdítom az egeret és ennyivel késöbb kúszik el a mutató a képernyőn?És mi az a határ amire még azt lehet mondani,hogy elfogadható?)A 100hz-es technológia ez a képfrissítési frekvenciára vonatkozik?Mert a szemem éppsége azért meg a fentebb felsoroltaknál is elöbbre való.
Köszi a válaszokat előre is!
üdv.
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson töröm a fejemet.Nézegettem a választékot és a lehetőségeket és arra jutottam hogy a full HD TV-k felbontása már elég magas lehet.Azt szeretném végülis kideríteni,hogy alkalmas-e egy LCD-TV monitorként való használatra?Mindennapos használatot értek,szöveg olvasásra,film nézésre,ritkán játékra.
Egyenlőre kb sötétben tapogatózom és a tapasztalt véleményekre adok.
Eddigi elméleteket amiket felállítottam amennyiben megfelel egy ilyen típusú kijelző monitorként:
-32coll bőven elég
-távolság ahonnan nézném olvasás terén 1,5-2m film esetén max 3mNézegettem a modelleket is amiket az egyes gyártók kínálnak.Úgy tudom a Sharp kijelzői messze földön híresek,de javítsatok ki,ha tévedek így 1.körben ezt néztem ki:
SharpHa van benne valami kivetnivalótok ami miatt nem ajánljátok nyugodtan megírhatjátok, illetve szívesen fogadok keresési szempontokat is ami alapján besorolhatók az egyes kijelzők.(pl mennyivel jobb a 100hz-es LCD mint ami nem 100hz-es)
Köszönöm a válaszokat.
üdv.
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RAM topik
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest