Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrovszky
csendes tag
Lehet, hogy hulyeseg, de az ugrott be, hogy jo minosegu uveglencseket legegyszerubben optikusnal lehetne beszerezni. Regen csinaltattam szemuveget, de ha nincs vele munka, szerintem 2–3eFt-bol kijon egy darab... Egy 0,25 dioptrias lencsenek 4m a fokusztavolsaga, lehet, hogy letezik kisebb is...
-
Gabrovszky
csendes tag
En is a fokusztavolsagra gondoltam. Minap sutott a nap, es a faltol 10-15 cm-re tarva a falon egy pontba fokuszalta a sugarakat. Ez egy erdekes cucc, nem irasvetitos. Kb. akkora a merete, mint egy A4-es lap, es hajlekony PVC. TFT-m meg nincs, Airis M203-M204-gyel szemezek. Egyelore a LED-eket varom, erdemben utana tervezek elkezdeni epiteni...
-
Gabrovszky
csendes tag
A doboz hosszat alapvetoen nem a fresnel-lencsek fokusztavolsaga hatarozza meg?
Ha pl. adott az, hogy 6,5 m-rol szeretnek 2 m-es kepatlot, 7"-os LCD panellel, LED-es megvilagitassal, akkor Ti ki tudjatok szamolni, hogy milyen hosszu dobozra lesz szuksegem, es milyen vetitolencse kell hozza? -
csapos2
addikt
Én arra próbáltam utalni, hogy a gyári vetítőkben, mennyire kicsi a panel azokhoz képest, amiket mi használunk. És, mivel ekkora a mi panelünk, így a kép is nagyobb lesz, ugyanolyan távolságból, ahogy írtad. Így, ha valaki HD felbontásban gondolkodik, akkor vagy olyan szoba kell, ahol megoldható a közelről vetítés, vagy olyan nagy, hogy lehessen megfelelő távolságból vetíteni. Vagy ahogy írtad, játszani kell a fókuszokkal, de ez még nagyobb dobozt eredményez.
Vagy vesz kicsi, ám drága LCD-t. -
o0tomy0o
tag
Én azért akarok diy projektort magamnak, mert egyre több HD film érhető el, mert sima dvd-t tudok nézni nagytv-n is, de HD nak csak így van értelme.
Azért egy 150 rugós projektor árából ami mégcsak nem is HD-s kilehet hozni egy jó diy projektort ami viszont HD-s, és maradékból 5 évig el tudod látni magad égővel. Én úgy számoltam hogy mindennel együtt max 90-e forintba kerül egy 17" monitorból készített proji a legelső hsz-ben lévő külföldi boltokból rendelve alkatrészeket. Ha nem így van kérem világosítsatok fel! (kb mennyi lehet ha az embernek csak egy 17" monitora van elfekvőben, más nincs, faforgács lapokon és csavarokon kívül.)
-
Gabrovszky
csendes tag
Ha a Viewsonic PJ400-re gondolsz, azt en is lattam mar, de a hozza tartozo oldalon 116eFt a legolcsobb projektor. Gyanus nekem, hogy az nem is a projektor ara, hanem a hozza tartozo lampae! (Egyebkent a projektorlampak ara meglepo modon 5eFt es 1,5MFt kozott valtozik, nem mindegy, hogy milyen keszuleket valaszt az ember...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest