Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomitosz

aktív tag

válasz JohnyDeMarco #3677 üzenetére

Én is azon a weblapon számolgattam. Ahogy próbálgattam az derült ki hogy az izzó és F1 közti távolság mindig kisebb mint F2 és az optika között. Persze naphosszat lehet számolgatni. A neten talált legtöbb forrásban azt találtam hogy ez az arányosság működik.
    Persze az érvelésem ellen szóljon hogy sokan az írásvetítőből kibontott lencsével (ami egyforma) tökéletesen tudják használni és fókuszálni.

De azért átszámoltam a 7" kijelződdel én is milyen értékeket ad. Teljesen korrekt és szép értékek jönnek ki. Jobbak az enyémnél is :)
    Szerintem nyugodtan vehetsz egyformát mert ekkora méretnél nem lesz gond.

• Grabovsky2

tag

válasz JohnyDeMarco #3677 üzenetére

Szia! Sziasztok!
    Én a rendelésekkel kapcsolatban kérdeznék. Mégpedig, hogy hogy is megy a csomagküldés?
    Mert gondoltam, hogy rendelek az ebay-ről 50W-os Powerledet. De az ismerősöm elcsigázott a vámmal és az adóval....
    Maga a led 8500.- de erre még rájön az adó 25% é a vámilleték, ha kiszabják....
    Nos, próbáltam rákérdezni, hogy hogy is alakul a vám de nem jutottam semmire. Egy emberke azt írta nekem, hogy a plusz költség elérheti magának a modulnak az árát.
    Tehát így 17000.- ba fájna...

Egyébként a ledről:

Nem drága! Több okból is:
    -maga a fogyasztás: 50W teljes feszültségen hajtva... ekkor 4000Lm fényerőt produkál, de el kel vezetni a hőjét, ellenkező esetben szétég a modul. Olcsóbb CPU hűtők is elboldugúlnak 85W tdp-s processzorokkal. így eléri a 20000 vagy 22000 óra üzemidőt. Tehát a fogyasztása még mindig ok.
    - Nem 100 fokot kell üzemi hőmérsékleten tartani csak 60 fokot. Ergó kevesebb zajkeltő ventilátor kell.
    - Az lcd-nek esélye sincs túlmelegedni.
    És itt jön a trükk:
    - Mi van ha "alulfeszeled" a ledet?
    -1- Még kevesebb hő.
    -2- Nem csökken túlzott mértékben a kibocsájtott Lumen érték.
    -3- Az élettartama a led esetében még több! Egyes számítások szerint majdnem a duplájára nő. Csak legyen aki leücsörgi ezt az időt.
    -4- Logikusan még kevésbé fog a villanyórád ringlispielezni...
    Gondolj bele az össz fogyasztásod az lcd-vel és az alulfeszelt led-del kb 60W...
    -Aki pedig nappal akar vetíteni az:
    -vagy nem dolgozik
    -vagy nem telik sötétítőre...
    Viszább megtalálod a projim teszt példányát. Ott egy 50w os halogén izzó van 150Lm -el beizzítva, ezzel ellentétben a led 4000Lm.... Persze nem 15'' moncsival. Ez az én esetemben 7''. Szerintem ebben az esetben bőven elég.

A led ára kéz alól pedig 9500.- Szerintem ez se egetverő. Az elektronika pedig 500.-ft persze sk elkészítve. A trafó ami ellátja az lcd-t és a ledet táppal az pedig 3500.-
    Ebben a tekintetben teljesen rendben van. Hosszú távon szerintem 1 év használat után meg lehet takarítani a teljes árát a lednek....

Új hozzászólás Aktív témák