Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZimmerZoom

csendes tag

válasz _ZuPa_ #1385 üzenetére

Igazából mrkatona-nak meg kovinak is szól, amit írok. Igen, ennek ez a neve kinnt. Viszont a mérvadó különbség azok között, meg az enyém között az az, hogy én dobozt csináltam neki és az enyém 0 hőt termel, mert 255.000 mcd-s ledeket használok. Aki diavetítőbe szeretne építgetni, annak a púpos lemezárugyáras nem lesz megfelelő! Akkor inkább már válasszon egy nagyobbat pl ilyet: http://www.vatera.hu/diavetito_barkacsolashoz_alkatresznek_40233092.html
    Viszont a gyújtópontok távolságai miatt akkor kell bele 1-2 felülfoncsorozott tükör is. Ezért érdemes inkább egy dobozt csinálni neki. Valóban ki lehet hagyni 1-2 alkatrészt, amit a nagy DiY-ekből ismerünk, de én is már a 3. módosítást hajtom rajta végre, és most kerül bele egy általam csak minifresnelnek hívott lapnagyító a ledek és az lcd közé, hogy jobban oszlassa a ledek amúgy irányzott fényét, hogy telltebb, homogénebb legyen a fény. Egy ilyen proji lényege a kis méret, ezért ebbe az amúgy tökéletes fémhalogént nem tenném bele, mert az egyszerűen túl nagy, sok a cullangja, és hát azért olyan kicsi területen meg igen csak fűt a lámpa, szóval aki kicsit szeretne az inkább ledezzen. A felbontása. Nos igen. Nekem sikerült egy olyat szereznem, ami 61.600 pixellel bír ez ezen a területen egy erős közepes, a még megfizethető kategória. Vaterán írd be a keresőmezőbe hogy "casio tv", nos ezek nagyrésze ilyen méretű de fele ilyen felbontóképességű lcd-vel bír, mint amilyet nekem sikerült beszereznem! Csak szét kell szedni, átvilágítani és mehet a falra a lencsén keresztül. A kép nem nagyítható a végtelenségig, az említett felbontás miatt, és az enyém még olyan méter széles képnél simán élvezhető minőségű volt. Egy ilyen Casio-s cucc ennek soxor a fele, szóval az elképzelhető, hogy már élvezhetetlen lenne. Nekem kijött olyan 10-12 ezer körül, ugye attól függ, mennyiért sikerül megcsippantani a zsebtv-t. Egy db LED ára meg 200 Ft Teszveszen. (10mm átmérőjű led) Kell belőle kb 12-20 db, párhuzamba kötve és mindegyik elé legalább 2 w-os előtétellenállás! Jelenleg előtétellenállásokat cserélek nagyobb teljesítményűre de kisebb ellenállásúra és akkor még jobban fognak világítani a ledek. Az egészet egy ATX-es táp hajtja (dobozban) az 5 voltos körről. Ez esetben az előtétellenállás mértéke 15 ohm. 1 db ellenállás meg kerül 15-20 Ft-ba... :D Ha még van kérdés priviben szívesen segítek :)

Új hozzászólás Aktív témák