Hirdetés
Aktív témák
-
Den
veterán
Ettől féltem, hogy valaki előjön a bontsunk vizet az autóban aztán a hidrogénnel hajtsuk meg... ötlettel.
A fizikának van egy energia megmaradás törvénye. 1 liter víz felbontásához (ideális esetben, a veszteségekkel nem számolva), pont annyi energiára van szükség, mint amennyi a folyamat során keletkezett hidrogén elégetésekor felszabadul.
Más kérdés ha a vizet nem az autóban bontjuk, és az autóba a keletkezett hidrogént tankoljuk, azt pedig elégetjük egy motorban, vagy (én ennek a híve vagyok, szerintem ez a jövő) tüzelőanyag cellában közvetlenül elektromos áramot álítunk elő belőle, a keletkezett égéstermék pedig vízgőz. Ez utóbbi nagyon jó megoldás mert akár 90%-os hatásfokkal is működhet, és az elektromos hajtás miatt az energiafelhasználás számítógéppel nagyon gazdaságos lehet, pl. fékezéskor a mozgási energia egy része vissza nyerhető.
ilyen autók valóbban vannak több gyárnak is van ilyen projektje, pl, a mazdának, a toyotának, fordnak, mercedesznek. Ezek közül a mercedesz a necar 4 nevű tanulmányautóján olyan szinten kicsinyítette az eszközöket hogy egy A mercibe be lehetett építeni úgy hogy az utastér és a csomagtér is megmaradt.
De ez hidrogénhajtású autó, nem vízhajtású. És bár a város környezetszennyezését megoldja, de a fő probléma megmarad: a hidrogén nem fordul elő szabadon a természetben, elő kell álítani. Egyik módja, pl kőolajból, methanolból, vagy más szénhidrogénből vegyi úton, vagy vízbontással elektromos energiával, viszont az elektromos energiát valamivel elő kell álítani.
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest