Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kexksz
addikt
válasz
cech19960320 #21316 üzenetére
Nyugi, ha ez megvan akkor a bank alig varja, hogy adjon neked hitelt
-
kexksz
addikt
Mar hogyne lenne, a tamogatasok miatt nem csak a csaladalapitasra alkalmas ingatlanok dragultak. Epp ez benne a kibaszas, hogy ha fel tudod venni a tamogatast gyakorlatilag 0-n vagy, mert a dragulast tudod belole kifizetni, ha nem tudsz felvenni semmit akkor meg minuszban vagy. Jobban senki nem jart, csak kivetettunk egy indirekt bachelor tax-ot
-
kexksz
addikt
Vagyonszerzesi illetek utalasakor kell barmit irni a megjegyzes mezobe? A NAV levelben semmi erre utalo dolgot nem lattam, csak a szamlaszamot meg az osszeget.
-
kexksz
addikt
Sajat hrsz-el rendelkezo, de meg cimkepzes alatt allo belteruleti lakasba be lehet jelentkezni mint allando lakcim?
-
kexksz
addikt
válasz
Nehaiu #19812 üzenetére
Eloszor hibazott a dontnok es 16 nap munkanap utan elutasitottak a kerelmem, fellebbeztem, utana meg volt kb 3-4 nap mire elfogadtak. Mindennel egyutt ugy, hogy aprilis 8-an kotottem az adasveteli szerzodest a mai napon tortent meg a birtokbavetel. Mindent instant inteztem, hianypotlast nalam sem kertek, de nagyon lassuak voltak.
-
kexksz
addikt
válasz
Sempronius89 #19693 üzenetére
Jo jo, de mire kiegsz a Marina belvizes lesz
-
kexksz
addikt
-
kexksz
addikt
válasz
woolwich #19500 üzenetére
Corvinnal vettem hasonlo lakast 41-ert (de ez egy fokkal olcsobb kornyek, mint a Vagohid utca kornyeke), ott abszolut semmit nem tudtam alkudni, (ha kp-s vevo lettem volna akkor lett volna benne "minimalis" alku, tippre kb annyi mint amit 1-2 honap alatt hoz az a penz befektetve) a ceg akitol vettem pedig 5-6 hasonlo lakast adott el az epuletben kb 2 het alatt. Szerintem az 1-1.5 alkuval beprobalkozhatsz, max azt mondtjak, hogy nem.
-
-
kexksz
addikt
Mik a tapasztalatok, a NAV a vasarlas utani illetek 12 honapos reszletfizeteset mennyire hajlando megadni, ha keri az ember?
-
kexksz
addikt
válasz
Sempronius89 #19064 üzenetére
En ilyenkor egy fore mar biztosan nem vennek lakast, ha 10 even belul scope-ban van baratno / gyerek az alsohangon 1, de lehet 2 koltozes.
-
kexksz
addikt
Mik most a tapasztalatok, 20% onerore adnak lakashitelt manapsag? Covid miatt ha jol emlekszem nem szivesen hiteleztek ennyire tavaly ilyenkor.
-
kexksz
addikt
válasz
lastmanrel #17924 üzenetére
Teljesen jok ezek a tamogatasok, leveszik rolam a kognitiv terhet, hogy szamolgassam megerne-e ingatlanba rakni a penzem, mert csaladi tamogatasok nelkul ugyse jon ki jol. Eggyel kevesebb dolog, amire figyelni kell befektetesnel.
-
kexksz
addikt
Nyugatitol eszakra fekvo utcak (Szabolcs, Lehel, stb.) milyenek? Eleg lerobbantnak tunnek, de folyik most ott par ujepitesu projekt is. A vonatokat hallani?
-
kexksz
addikt
Tudtok mondani ingatlan hirdetos Facebook csoportokat? Mar tobbszor elojott itt, megneznem, hogy ott mik mennek.
-
kexksz
addikt
En mondjuk epp azon gondolkodom, hogy annyira alacsony a kamatkornyezet, hogy vasarlas eseten inkabb vennek fel hitelt, aminek a havi torlesztoje a fizum ~15%-a, 20 evre, mint hogy a havi torleszto a fizum ~30%-a legyen, de 10 evre. A kulonbozetet befektetem, aztan ha ugy alakul siman elotorlesztem. Viszont igy 6 havi tartalekban joval kevesebbet kell tartanom, ami fedezi a havi torlesztodijakat, ha bevetelkiesesem lenne. Ez szerinted hibas gondolkodas? (Tenyleg erdekel) Nem latok ra okot, hogy minel nagyobb onerot rakjak bele, vagy minel rovidebb hitelt vegyek fel, hiaba tehetnem meg.
-
kexksz
addikt
Mai hirdetesfigyelo arcsokkenesrol, azt hiszem kezd beindulni ez a valsag tema.
https://i.imgur.com/UPhWyR1.png
-
kexksz
addikt
Szerintem Oppenheimer az ember sajat megelhetesere valo vesztartalekra gondolt a par honap alatt. Az mas, ha egy egesz ceget tobb alkalmazottal nem tudsz fenntartani, joval nagyobb felretett osszeg kell hozza. De ez nem a te felretett penzed, hanem a cege. Az siman benne van, hogy valakinek bedol a vallalkozasa. Mint ahogy az is, hogy ha alkalmazott, akkor elveszti a munkahelyet. Ezutan a ket szituacio utan kene lenni annyi penznek, hogy megeljen par honapig.
-
kexksz
addikt
Szerencsere jo arc a tulaj es 3 honapra csokkentettuk is 100k-ra. Oktoberig van szerzodes, utan en nyilvan ujratargyalnam a piaci arak alapjan, mint ahogy velem is mindenki ujratargyalta az elmult 5 alberletemben, amig emelkedes volt.
De itt nem a konkret osszeg a lenyeg, hanem hogy az ingatlanaresesnek kompenzalnia kell az albira kiadott penzt, lehet az 1-2-3-4 millio is.
axioma: Szerintem is, de en ebben az orszagban nem merek 100%-os kovetkezteteseket levonni jozaneszre alapozva.
-
kexksz
addikt
válasz
Oppenheimer #14845 üzenetére
Szeretnek en ennyire bizni a magyar vezetok kovetkezetessegeben, hogy kijelentsek ilyeneket, remelem neked lesz igazad.
-
kexksz
addikt
válasz
Oppenheimer #14843 üzenetére
Hat, a mostani helyzetet elnezve a lakaspiacon talan tenyleg egy fokkal jobban ervenyesul a jozan esz.
A baj, hogy lehet idozitgetni akarhogy, ha jovo honapban a kormany bejelent egy CSOK 2.0-t meg babavarot vagy barmilyen ingyen penzt, ami egybol megdobja megint mindennek az arat. En meg biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo par evben soha nem leszek semmi hasonlo intezkedes kedvezmenyezettje.
-
kexksz
addikt
Kerdes, hogy mennyi lehet a csokkenes. Sajat helyzetemet nezve 130k alberletet fizetek most, ennyivel szamolva ha varok 2 evet, akkor addig tobb mint 3 millio forint elmegy meg alberletre. (Hozama az alternativ befektetesnek gyakorlatilag 0 - inflacio, mert ennyi idore semmi ertelmes helyre nem lehet berakni a toket, kb cash-ben marad.) Ha akkor az ingatlanok mondjuk epp 3 millioval olcsobbak, akkor teljesen felesleges volt. Ez a time the market hozzaallas lakasnal nekem meg egy fokkal macerasabbnak/nehezebbnek tunik mint mondjuk reszvenyeknel, es ott sem egyszeru.
-
kexksz
addikt
válasz
Csabroncka #14837 üzenetére
Nem nagy minta, de amit en figyelek kb 20db, 30-35 millios lakas 2-3 honapja, abbol eddig 2-nel csokkent az ar 1 millioval, 3-at pedig levettek, tehat vagy eladtak vagy megsem akarjak most hirdetni. Ez sajnos egyelore nagyon messze van a 10-15%-kkal olcsobbnal. Masik oldalrol lehet, hogy az uj hirdetesek tenyleg olcsobbak, azt nem neztem, lassan fordul a hajo ilyen teren, mert mindenki ragaszkodik az arak tetejehez, amig tud.
-
kexksz
addikt
válasz
Oppenheimer #14832 üzenetére
Ugy legyen, de szerintem ez max akkor elkepzelheto, ha nagyon sokaig tart a valsag. Amint ujra visszaszabadulnak az airbnb-k a piacra megindulnak felfele az arak. Eladasra meg nem nagyon kenyszerul senki sem a hitelmoratorium miatt.
-
kexksz
addikt
Sziasztok!
Budapest belvaros 20-25p korzeteben akarnek 35-45 m2 lakast venni, 30-35 millio korul. Ti milyen kornyekeken nezelodnetek? Egyelore 13. es 4. kerulet M3 vonala tunik szimpatikus lokacionak. Ujbuda, Belso-Ferencvaros, illetve Palotanegyed is tetszik meg, de ott ennyiert nem igazan kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zyxel NAS326
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Jövedelem
- Revolut
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest