Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Segal

veterán

válasz concret_hp #32683 üzenetére

Én januárban nézelődtem komolyabban vidéken és kivétel nélkül minden eladó arról számolt be hogy csak befektetők érdeklődnek jelenleg. Egész pontosan 2 eladó mondta hogy 1-1 saját használatra érdeklődő volt és elég sokat néztem...
    Márpedig a befektető addig érdeklődik amíg kijön a "matek". Ha emelkedik a beszállási lehetőség mert csökken a kínálat és mindenki emel, de cserébe a kiadhatóság vonalon meg túlkínálat kezd kialakulni ami egyértelműen albérlet ár eséshez vezet akkor tiszavirág életű lesz az érdeklődés. Márpedig ki kell adni a lakást, mert különben nem hogy bevételt nem termel, hanem még a rezsit is a vásárló fizetheti...
    Ahol én nézelődök ott már látszik kb 10% albiár esés és 344-el kezdődő ingatlan.com hirdetések... Mivel jelenleg 345 végénél járunk, magyarul beragadt nem kevés kiadó lakás és szerintem csak idő kérdése hogy ki enged még picit az árból...
    A romló helyzet végett meg a bankok megint tervezik a hitelkamatok emelését, amivel mindent fognak serkenteni csak a saját részre vásárló réteget nem.
    Márpedig, ha a befektetők is eltünnek és a saját részre vásárlók sem jönnek akkor az mindenhez vezet csak lakásárnövekedéshez nem.

Új hozzászólás Aktív témák