Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Viszont clone módban nem állnak le a hdd-k (2db is benne), de a startra csak a folyamatjelző nem indul el, tehát a másolás sem. Bár nem nagyon álltam rá erre a funkcióra. Tehát nem táp, vagyis itt van neki elég delej.
PC állásba a kapcsoló, 7 hdd-ből 1-el nem áll le egyből, viszont semmilyen porton, semelyik gép nem ismeri fel, eszközkezelőben sem jelenik meg semmi új, a dokkoló sem. Nem tudom mi lehet a baja -
havri1
félisten
válasz
King Unique #4973 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
-
King Unique
titán
Egy idő után leállíthatja a HDD-t némelyik típus akár akkor is, ha nincsen a géppel adatkapcsolat, sikertelen a felismerés. De ha korábban nem így működött és most egyáltalán nem ismeri fel semmilyen szinten a Windows úgy, hogy az előző válaszban említettek ki voltak próbálva, akkor az mindenképpen abnormális. Ez esetben esélyes, hogy tényleg a dokkoló ment tönkre.
Az ilyen-olyan nemzetközi online webshopokból, piacterekről rendelve egyébként időnként előfordulhat, hogy gyári hibás, avagy bizonyos esetekben akár fake terméket fog ki a vásárló. De ilyenkor mindenképpen érdemes reklamálni, még ha akár időn túl is történik. Ami az új információk alapján most is megérte és végül eredményes volt. A másik opció esetleg maga a gyártó lehetett volna, azzal online felvenni a kapcsolatot és egy RMA ügyintézést megpróbálni.
-
havri1
félisten
Válaszolt az eladó, rendes, küld egy újat, holott már rég nincs reklamálási időben a termék.
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #4970 üzenetére
Az egyik videón usb kábel nélkül is próbáltam, tehát nincs köze a géphez sajnos. Jól hallod, egyből leáll a hdd amint "felismeri". (mindegyik) Másik hdd is, mindkét slotban. Intézőt mutattam, de sehol sem látszik, sem a dokkoló, sem a hdd sajnos.
Próbáltam 5400rpm 2.5" hdd-vel is, ugyan ez
Leveleztem már az eladóval, kert videót emailban (már nem tudok ügyet nyitni sajnos, ameddig lehetett volna, addig nem derült ki a hiba). Ezek a videók neki készültek, hátha.. Sok reményt nem fűzök már hozzá. -
King Unique
titán
Az a videók alapján látszik, hogy bekapcsol a dokkoló, ég rajta az állapotjelző LED és a HDD-ket is felpörgetni, ki volt próbálva mindkét foglalat (slot). De mintha némelyik videón utána le is állna pl. a Toshiba, viszont a háttérzajok miatt nem lehet teljesen tisztán kivenni. Aztán az is látszik, hogy a Windowsnál csak a fájlkezelő lett lecsekkolva, holott az eleve másodlagos. Ott kizárólag csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. Alap, hogy elsődlegesen az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene nézni, azok a lényegesebbek. Ha azoknál egyáltalán nem jelenik meg az eszköz (dokkoló), illetve a HDD, akkor van a gond. De még ez esetben is lehet akár csatlakozási probléma az oka. Vagyis szükség esetén másik USB-portban, másik USB-kábellel, az OS újraindítása után, sőt lehetőség szerint akár másik gépen is célszerű kipróbálni. A tápegység talán nem lehet rossz, mert akkor valószínűleg nem is működne. De ha van kéznél egy másik, ami megfelelő, akkor biztos ami biztos alapon akár azzal is ki lehetne próbálni. Ha a felsoroltak lecsekkolása és kipróbálása megtörtént, ellenben nem működik rendesen a dokkoló, akkor lehet azt mondani, hogy megadta magát.
Legalábbis én az előbbiek szerint próbálnék biztosra menni, mielőtt pénzvisszafizetést / garanciális cserét kérnék, vagy egy másik dokkolót vennék helyette. Ha valaki nem akar ezzel foglalkozni, akkor persze nem feltétlen kötelező, vehet akár egyből másik dokkolót is, ő tudja.
-
havri1
félisten
Teljesen megadta magát az ORICO külső dokkoló. Már 1 HDD-vel sem működik. Hajnalban lecsatlakoztatta a HDD-t (2 hónapja ment stabilan ezzel). Kimentem, megnéztem helyszínen, ez az eredmény:
Most rendeltem egy UGREEN-t.. vagyis majd rendelek, megvárom a 11-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest