- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki akinek valamilyen tapasztalata a strabourgi léttel? Folyamatban van egy interjú process, de nyilván már kértek bérigényt is. Br. 50k € / évet mondtam ami (mint utólag kiderült) pont a sáv közepe. Mire elég havonta nettó 3050€? A kinti árakat csak különböző weboldalak alapján tudom megsaccolni, szeretném tudni mennyire csesznék ki magammal, ha belemennék a dologba.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Rambovits
senior tag
Nem közvetítő, hanem szolgáltató, ami cégeknek szolgáltat. Nézőpont kérdése
Közben az egész a kútba ugrott. Megvolt az interjó 2500-3000 bruttót tudtak ajánlani, ami alapvetően nem rossz, de ha kifizetek egy albérletet, ugyan ott vagyok mint itthon. Volt német interjú is, spass gemacht, szóval nagy gond nem lehetett volna.
Most jön a csavar a sztoriban. Ráírtam haveromra, aki kint él Darmstadtban, ez a cég pedig ott van mellette Losch-ban. Mondtam neki, hogy mekerestek, stb. mondom melyik cég. "Jaj ne! Jaaaaaaaaaaaaj ne!"
Ő is dolgozott náluk, még amikor kiment. A főnök követhetetlen, a főnökasszony meg magyar... gondolom mindenkinek volt igaz iszar magyar főnöke, szóval ezt a részt nem kell részletezni. Volt, hogy kimaradt 2-3 havi fizu, ráadásul 1 éves szerződést alá kellett volna írnom. A drágább helyekre adtak volna plusz pénzt a fizu mellé (albérlet támogatás). De semmilyen más juttatás nem volt. Se relocation bonus, semmi. Szóval ezt a szálat rövid úton lezártam. -
Rambovits
senior tag
Bérkalkulátor alapján inkább nettóban kéne
Most ha adnak 3k bruttót, annyiért nem érdemes kimennem. Kb. amennyivel többet keresnék az el is menne albérletre.
Na igen, nagy kérdés, hogy mennyi kauciót kérnek, meg ahogy itt olvasgattam, nem divat berendezett lakásokat kiadni. Szóval erre a részre is rákérdezek még. -
Rambovits
senior tag
Sziasztok,
megkerestek németországi álláslehetőséggel, és a bérigénynél igencsak semmit nem tudtam mondani nekik.
Hálózati mérnök / Unix admin poziba keresnek embereket. Határozatlan idejű szerződés, nincs bónusz, nincs cafeteria (nem is tudom, hogy ilyen létezik-e külföldön). 1.5 éves szerveres tapasztalatom van, és 1 éves hálózatos, ccna certtel. A munkavégzés helyéről semmit nem tudni, mivel ügyfélhez kellene kitelepülni a projekt idejére, ami 3 hónaptól 3 évig is terjedhet. A kérdésem, hogy szerintetek mi az a reális bér amit erre alapozva benyöghetek? Abból mennyit kell adózni? Odakint van-e TB vagy magamnak kell biztosítást kötni?
Albérletet nekem kell majd fizetnem, de segítenek keresni. A csaj azt mondta, hogy német fizetés, szóval próbálok nem itthoni árakhoz viszonyítani. Egyedül vagyok, kutyám van ugyan, de nem tud németül, így itthon maradna mindenképpenVálaszokat előre is köszi.
Szerk: valahova 3k és 4k euro közé gondoltam.
-
-
Rambovits
senior tag
válasz
Synthwave #217 üzenetére
Persze, ez teljesen tiszta. Norvégiában voltam, 3.5 hónapot erasmuson. Össze nem lehet hasonlítani a kinti életet az itthonival. A különbség a németekhez képest, hogy ott ugyan magasabbak a fizetések, de a megélhetés is sokkal drágább. Ami miatt Németország vonzóbb. 3 hónap alatt összespóróltam annyit, hogy vettem egy 600.000 ft-os autót, kifizettem anyám banki tartozását, 530.000, kifizettem a tandíjamat és még maradt 100k kb.
Itthon se rossz, mert a minimál bérnél sokkal többet kapok, de most ha elkezdek rakni 3 lakáskasszát egyszerre, akkor 4 év múlva ott tartok, hogy fel tudok venni egy lakáshitelt. Ennél többet szeretnék. Szeretném, ha 5 év múlva lenne annyi pénzem, hogy hitel nélkül, vagy minimális hitellel meg tudjak venni egy lakást, legyen egy normális autóm, és legyen egy kis pénzem, bármi történhet. Ez itthon ebből a pénzből lehetetlen, nem is beszélve arról a nélkülözésről, amit ehhez be kellene vállalnom. Tavalyi év szörnyű volt anyagilag, sokszor volt olyan, hogy egy héttel, vagy már 3 nappal fizu után vártam a következő fizetést, (ennek több oka is van, segítettem anyámnak lakást venni, ahhoz kölcsönkapott pénzeket adtam vissza, tandíjat fizettem, meg persze nem várt kiadások is ilyenkor jöttek,)
Emiatt vágyom vissza külföldre, amíg bennem van a vágy, észem magamban az erőt. 30x évesen nem biztos, hogy lesz kedvem külföldre menni. -
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Frissen végzett mérnök informatikusként megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy külföldön dolgozzak. Egyelőre nincs olyan szakirány amiben nagyon mélyen benne lennék, tudok programozni, UNIX szervereket üzemeltetni, és mostani munkahelyemen elkezdtem hálózatokkal foglalkozni. Úgy gondolom bármelyik területen el tudnék helyezkedni, hamar belerázódnék a dologba.
A problémám, hogy 7 éve egy mukkot se beszéltem németül (előtte 12 évig tanultam, érettségiig), így nagyon lecsökkent a szókincsem, szakmai németem szinte 0. Angolom viszont jó. Mit gondoltok, Ausztriában és Németországban mennyire járható út az, hogy munkához az angolt kérik, a németet meg tanulom folyamatosan? Szerintetek lehet egyáltalán találni olyan helyet, ahol ez megoldott?
Vagy inkább válasszak esetleg olyan országot, ahol az angol kell? (brit szigetek kizárva, inkább skandinávia, ott dolgoztam is gyakornokként).Szívesen várok minden építő jellegű kritikát.
Egy másik opció lenne, ha itthon maradnék, és mélyebb szaktudást szereznék a hálózat designolásban, ekkor viszont nem tudnék félretenni, mert az albérlet, és a lakhatás kb. elvinné az egész fizetést.
Jelenleg otthon lakom, de minden nap 1.5-1.5 órát utazok a munkahelyre, ami hosszú távon nem biztos, hogy okos döntés, nem akarom erre pazarolni a fiatalságom, ennek előnye az lenne, hogy tudnék félretenni kb. 1.5 albérlet árát.Nem azt kérem, hogy döntsetek helyettem, csak szeretném látni, hogy ki milyen okok miatt döntött külföld mellett.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Mobil flották
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest