- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Rambovits #405 üzenetére
Számomra túl sokszor villant fel a piros lámpa, miközben ezt olvastam.
Nyilván előítéletes vagyok, de az eddigi tapasztalatok szerint magyar közvetítőhöz nem mész dolgozni, mert lehúznak - átvernek. Túl sok ilyen sztorit hallani, olvasni a külföldi magyar fórumokban, de akár személyesen másoktól is.
Ez az ide-oda kiközvetítős dolog meg teljes bizonytalanság. És addig fenntartasz egy kisebb lakást, ahonnan utazgatsz? Szállodázol? Mit fizetnek? Autó, repülő, napidíj? Vagy állandóan költöznöd kellene?
Ha mindenképpen Németország a cél, akkor szerezz egy helyi (prepaid) SIM kártyát, aktiválj rajta egy ingyenes vagy legalábbis olcsó EU roamingot, és azzal a számmal kezdj el álláshirdetésekre jelentkezni. Közben regisztrálhatsz egy VOIP szolgáltatásra is azzal a számmal, és akkor hívást is fogsz tudni indítani. Ez a lakáskereséshez is szükséges lesz. Külföldi számon nem fognak visszahívni.
(#412) SOAD19
Arra ne vegyél mérget, hogy x év akárhol tartózkodás után megtanulod a nyelvet, ha eddig itthonról nem sikerült. Én nem vagyok rá büszke (mások voltak a prioritások eddig), de jó 4 éve dolgozom német nyelvterületen, és mivel az angollal + minimális némettel tökéletesen elvagyok, ezért kb. ugyanazon a szinten van a némettudásom, mint amikor ideérkeztem. (Ami mondjuk alapfoknál jóval erősebb, de azért pl. nem állnék ki száz ember elé előadást tartani németül, miközben angolul ez álmomból felkeltve is megy.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest