- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
Mooka-Miki #33 üzenetére
Amíg van szabvány API, addig sosem lehet teljesen low level
De egyébként tényleg elég nagy előrelépés volt a hw felé, de abba a maradék rétegbe ami van mindig lehet driver oldali optimalizációkat tenni.
-
hapakj
őstag
válasz
Carlos Padre #31 üzenetére
Milyen olyan? Tényleg nem értettem mit akartál mondani? Hogy az AMD-nek tesznek keresztbe? Hogyan tettek keresztbe az AMD-nek a DX12-ben? Nem tudok róla, hogy DXR-ben le lenne folytva az AMD teljesítménye, sőt a Radeon kártyák már a modernebb Tier 1.1-es DXR-t támogatták alapból, amibe van inline Ray Trace is, amit a buta nvidia kártyák első körbe nem is tudtak.
BTW Play Stationon legjobb tudomáson szerint nincs is inline raytracing csak ray trace pipeline-ok (közelmúltban még nem volt). Szóval lényegében butább mint a DX12. (egyébként a inline raytrace lassabb is mint a raytrace pipeline).
Szóval mikor lett keresztbe téve AMD-nek?
-
hapakj
őstag
válasz
Carlos Padre #29 üzenetére
Szóval akkor az AMD nem innoatív és szándékosan szabotálja a új technológiákat (RT)? vagy nem értem
-
hapakj
őstag
Szerintem ez picit ilyen összetettebb, meg az RT is kicsit úgy járt, mint a Mesh Shading. Ha minden kártya támogatná, akkor alapvetően alap dolgokra is tök jól lehetne használni.
Pl mi fejlesztésként tapasztaltuk, hogy Ray Tracelt árnyékok gyorsabbak voltak, mint a hagyományos Shadow Map-es árnyékok.
Csak ugye mivel, sok aktívan támogatott kártya egyiket sem támogatja (túl jól sikerült Geforce 10 / Pascal) széria a Mesh Shading pl nem is nagyon van használva, a RT meg el van lőve erőforrás zabáló, nem túl látványos effektekre, s ezért lett egy rossz visszhangja.
Szerintem most hogy lassan elkezdenek kihullani a DirectX 12.2 előtti kártyák lesz látható, hogy mire lehet ezeket igazán jól alkalmazni
-
hapakj
őstag
válasz
GodGamer5 #14 üzenetére
Már annak is örülnék, ha dobnák Nvidiánál a támogtását az RTX előtti kártyáknak és akkor több Indiana Jones szintű játék jönne.
- öööö, szerintem nem azon múlik, hogy nvidia támogatja a kártyákat. Azért a Maxwell / Pascal generációnak, bár még tényleg van aktív driver supportja, szignifikáns képességeket azért már nem kap.Én nagyobb problémának tartom, hogy a többi gyártó (khm AMD) szokásos több éves fázis késéssel implementálja a featureöket (Ray Trace, Mesh shading)
-
hapakj
őstag
Ez nem teljesen igaz. Szerintem a grafika fejlődésével megjelentek olyan kategóriák amik nagyon jók, s egyszerűen élvezhetetlenek lennének nem megfelelő prezentálással. Story driver játékoknál, ahol a karakterek szerves része azok érzelmi reakciói fapad grafikával nem lehet visszaadni. Kb amikor egy filmben hiteltelen a karakter, mert nem jól játsza a színész.
Erre nekem a Mafia egy példa, az alapjáték nem csak grafikailag, de animáció, színészet szempontjából is borzalmas, a Definitive Edition viszont mindent visz.
Szerintem az utóbbi időbe nagy port kavart Indiana Jones játék is hasonló, láttam belőle részleteket s tényleg egy interaktív mozi.
-
hapakj
őstag
Az persze igaz, hogy a dx12 és vk sem volt képes olyan új szintre emelni a grafikát a dx11 és opengl helyett
- Akkor most ezt a látványt d3d11-el vagy OpenGL-el: [link] Már nem hogy lassabban nem lehet, hanem szerintem egyáltalán nem.Amúgy az új grafikus API-k, még tényleg kinda koraiak. A Vulkan, meg a DX12 még egész jó állapotba vannak, s a featureök jelentős része sincs kihasználva.
De amúgy egy tisztítás tényleg jól jöhetne, kivágni az elavult VGA-kat (Fermi, Kepler) amiknek még a resource binding modellje nem a legjobb. Én mondjuk az DXR képes kártyákat venném alapul, s minden ami elavultabb az API-ban azt kivágni és csak ezekre a képességekre koncentrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest