Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
"6/12 Zen4 mag meg szintén overkill szinte bárhova ahova APU-t terveznek rakni."
Itt azért el tudnám viselni. Már mióta várok egy nyolmagos APU-ra, amiben izmos IGP van, hogy nyugodt szívvel kikerülhessen a gépből a dedikált VGA (még kevesebb zaj és fogyasztás).
Nagy kár, hogy anno a Kaby Lake-et úgy elkapálták... -
Nagyon jó, de a Zen4 'Raphael' számára a késleltetés fontosabb volt, mint a memória sebesség. Tehát az érdekes kérdés az lesz, hogy az APU-knál mi lesz a hasznosabb?
DDR5-6400 Gear1 alacsony késleltetés, vagy DDR5-7200/-7400/-7600/-8000 Gear2?
Mert nagyon nem mindegy sok szempontból... -
Csupingo
veterán
Így van. Nem az 1070 ereje hiányozna neki, hanem azt várná, hogy azért cpu erőben is ott legyen. Én is ezt a szűk réteget erősítem. Már 5-6 éve nem játszom, ezért a gpu nem olyan lényeges, de cpu erő sose árt, maradjon csak pattogós a rendszer. Abban nem szeretnék visszalépni. Most egy gtx 960-as vga-m van, ha annál erősebb lesz, akkor nekem akár meg is felelne.
-
martonx
veterán
A 3D cache jogos, arra valóban kíváncsi lennék, hogy egy erősebb iGPU-val mit tudna. Bár sejtem ott meg a tranzisztor büdzsével, fogyasztási limitekkel lehet esetleg gond? Nem vagyok egy CPU/GPU architect.
Elméleti szinten akár tök jó is lehet.
Ahogy a sávszélesség hiányon több DRAM csatorna használatával is lehetne segíteni. 2 csatorna helyett mondjuk 4.
Persze gagyi laptopokban mai napig is előfordulnak az egy szál dram lapok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Geekbench adatbázisában bukkant fel két mérés folyománya, amikben az érkező chip fontosabb specifikációi is látszódnak.
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest