- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- SSD kibeszélő
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Attila2019 #15484 üzenetére
Ehhez az MSI hez kimondottan minőségi ventilátorok jártak gumi talpakkal (kb. mint egy jó fajta Gaming X videokártyán) ,pumpának a hangját még meg sem hallottam ,mikor beüzemeltem be sem léptem a biosban ,egyedül a nyikorgó hangot hallottam alkalmanként ,amire rájöttem hogy a házam felső eleme kreálta amin nem jutott ki rendesen a levegő mert fedett plexi az egész:
[kép]Leszedtem a tetejét ,azóta az égvilágon semmi hangja nincs ,full terhelés alatt sem a pumpának:
[kép]Majd a felső gépház elemből kiszedem a plexit (ki lehet pattintani) ,és akkor szabadon áramlik majd minden akadály nélkül a levegő.
Elsőre megszeretném tudni ,ennél a típusnál mi a legkényelmesebb pumpa sebesség ,mert jelenleg bármire rakom nem hallok belőle semmit ,1800rpm alá meg már nem tudok vele menni mert rögtön leáll...[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Attila2019 #15482 üzenetére
Semmilyen hangot nem adott ki 3800 an sem!
1800rpm alá meg nem is tudok lépni ,mert azután rögtön nulla jön és leáll.Most is 2200 on megy ,épp hogy nem áll le a pumpa ,lehet vissza kéne raknom 3000 környékére hogy kényelmes legyen neki.
Van egy sejtésem ,ez egy ilyen fajta termékmegoldás.Próbálok róla videókat nézegetni ,külföldi tesztoldalakat ,csak jókat írnak róla viszont a pumpa rpm -ről nem találok semmit.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #15480 üzenetére
Végül rájöttem a hang okára ,házam felső lemezét mozgatta meg a légáramlás mikor elindultak nagyobb sebességgel a ventik ,most levettem a tetejét és semmi hangja a vízhűtésnek.
Ha már itt vagyok ,azért rákérdezek...
Sikerült levennem a bios ban 1800-2100 rpm re a pumpát ,soknak tartottam a gyárilag beállított 3800rpm et...
Mekkora fordulat az ideális egy ilyen pumpának ,lehetséges ,hogy a 3800 mégsem annyira sok ,vagy ez teljesen természetes?Köszöntem ,
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Lenne egy MSI MAG CORELIQUID 240R vízhűtés ,ami egyre gyakrabban add ki magából nyikorgó hangot...
Most szereltem be nem rég ,nem lehetséges hogy több mint 3800rpm en megy a pumpa és az nagyon sok?MSI Z490-A PRO alaplap biosában sehogy sem tudok rájönni ,hogyan tudjam lejjebb húzni...
Köszöntem előre is skacok ,
-
TechN7ne
nagyúr
Jelenleg elhalkult a kattogás ,de akkor is jelen van csak halkan ,hűteni meg rendesen hűt ,ha rajta van a ház oldala nem is hallani ki ,valószínűleg ez a kattogás nem most jelent meg hanem már egy ideje csinálhatja csak én most takarításnál/szerelgetésnél lettem rá figyelmes.
Mindenesetre adjam le gariztatni abban az esetben is ha engem ez a halk kattogás nem is zavar mert nem hallom ,viszont teszi a dolgát?
Őszintén ,egyik legnehezebb szerelésem volt mikor beraktam a gépbe ,fáradt vagyok megbolygatni ismét mindent most hogy ki is takarítottam stb. ,de ha muszáj és esetlegesen jelenthet veszélyt is a gép alkatrészeire azonnal viszem vissza!Esetleg egy picivel drágább ,de megbízhatóbb alternatíva melyik lenne ha cserélik?
Vagy jobban járok a régi hagyományos megoldásokkal ,sima toronyhűtéssel?
Nem tuningolok ,de fontos a halk gép.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
A lapom hívatalosan még nem támogatta a kompakt vízmegoldásokat ,így a pumpát egy systemfan ra csatlakoztattam ,majd a bios ban behangoltam a pumpának kényelmesen.
Jelen esetben 40% felett van egy picivel ,így pont nem járattam agyon és hűtöt is rendesen ,ami rendben is volt.
Tegnap cseréltem le két darab megfáradt gyári ház ventit újakra ,meg frissítettem az 2 éves ssd m ,lényeg ki is takarítottam rendesen ahogyan kell ,de nem vettem ki az alkatrészeket ,porszívóztam ,törölgettem semmi több.
Aztán beüzemelésnél vettem észre a kattogást a pumpából ,beléptem a biosba adtam neki egy kis feszültséget rendesen elkezdett fröcsögni ,bugyogni ,azonnal visszavettem 40% környékére ,így nem hangosan de kattog ,viszont hűteni hűt ,elég hűvös van a házban ,25 fok alapjáraton a cpu értéke ,terhelésnél meg nehezen üti meg az 50-55 öt ,szóval dolgozni ,dolgozik tovább rendesen.Hivatalosan ez hibának számít ,természetesen holnap már viszem is vissza ,van rá még egy csomó gari ,csak addig nem tudom hogy használom a gépet hűtés nélkül.
SZerk. Lehet veszek egy normál toronyhűtést valami halk ventivel ,semmi értelme ezeknek az olcsó leveseknek.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Ne haragudjatok ,hogy ismét zavarok ,de találtam a furcsa hangra egy videót ,ugyan ez a probléma nálam...
Jelen helyzetben ez valóban hibának számít és érvényes rá a garancia ,vagy ezek ilyenek és le kell nyelnem?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Van egy CM MasterLiquid Lite120 hűtőm és azt vettem észre hogy kattog ,amit már hallani is....
Épp takarítom a gépet és feltűnt hogy mindent leállítva a pumpa kattog.
Bios ba belépve feltolva az rpm et rendesen buggyan benne a víz ,mint ha már mindjárt kifolyna ,azonnal lejjebb vettem a pumpából ,így meg csak kattog.
Ilyenkor mi a teendő ,vihetem vissza (még garanciális)?
Esetleg nem fenyeget valami veszély hogy a benne lévő folyadék kifolyik?
Köszöntem előre is ,Üdv. -
TechN7ne
nagyúr
válasz bandika0626 #9047 üzenetére
System2-re van most dugva a pumpa 1400 rpm ,
nem találok olyan opciot ahol dc lehetőség lenne...
Igazán nem is nagyon vágom ezt a felületetEsetleg ha manuálisan leveszem az rpm et?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Kiratheonly #9044 üzenetére
Gyári CM venti most király ,alapjáraton nincs hangja ,mikor terhelés éri akkor kezd el szépen dolgozni ,azt már hallom de kb. úgy mint az előbb alapjárat végig..,max. hőfok video reder nél max. 61 fok ,játékok terhelésénél meg még nem láttam 55 foknál feljebb ,szóval ezen a részen több mint tökéletes.
Igen ,most picit jobban hallok furcsa hangokat a pumpából ,izaán megfogalmazni sem tudom ,inkább ilyen berregő ,vízfolyó hang ,de ez ritkán van és úgy néz ki nem is nagyon vészes.
Jó lenne tisztába lenni a pumpa helyzetéről ,mennyi a fordulata stb. ,igazán én sem szeretek vakon mászkálni ,na meg szarral sem gurigálok...
Úgy érzem minden rendben ,de azért ezt még szeretném tisztázni ,megtudni ,beállítani stb. -
TechN7ne
nagyúr
Azt nem vágtam hogy van a pumpának is fordulatszáma...
Jelenleg nincs más opcio ,végig néztem a lapot ,van rajta egy darab CPU fan ,2db SystemFan ,2db JME vlmi meg a többi szokásos.Kiratheonly
Megfordítottam a csatlakozást ,most már nem süvít a gyári ventilátor!
Viszont ,azt nem tudtam hogy a pumpának is van forulata ,nem lehet belőle semmi para ha systemfan-on marad?
Jó lenne egy program ami kezeli őket ,mind1 a lényeg hogy sokat javult a helyzet. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Kiratheonly #9038 üzenetére
Szét néztem lámpával az alaplapot ,de nem találok rajta egy 3pin-es megoldást sem ,JME jelölésű 2 pin-es valamit találtam rajta ,de az nem tudom mire szolgál...
Lehetséges ,ha rádugnám a gyári ventit a CPU fanra már nem pörögne sivítósan ,de akkor a pumpát mire dugjam? -
TechN7ne
nagyúr
válasz Kiratheonly #9038 üzenetére
Uhh ,jó hogy mondod nagyon kezdő vagyok...
Pontosan hol találom az OPT csatlakozót ,ezen a lapon?Dejó ,hogy vagytok...
Szerk.: Am ,ha megfogom a ventit kézzel ,elmúlik minden hang a gépből ,így egyértelmű honnan jön a hang...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Na skacok ,már tegnap beépítettem a cuccot ,viszont nem egy halk darab.
Ez elött gyári Intel hűtés volt használatban,5db gyári Zalman házventivel és nem volt ilyen hangos a gép!Jelenleg a CM Master 120 Lite egy darab gyári ventije túl üvőlti a 2 éves maradék 4db Zalman hűtést...
Biosban már levittem 1000rpm alá ,de még így is van egy fütyülős hangja ,ez valami eszméletlen.Azon gondolkodom ,hogy ha a ventit máshova raknám ,teszem azt a venti van belül és a borda kivűl ,vagy valahogy máshogyan rendezném lehet hogy elmenne a hangja?
CPU-ra ráhelyezett pumpát a CPU Fan-ra dugtam ,a gyári CM ventit meg egy System Fan megoldásra csatlakoztattam...
Esetleg van valamilyen ötletetek ,lehet valamit rosszul csináltam ,vagy tényleg ennyire tré a gyári CM venti?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz SoulReaver #9013 üzenetére
Épp most szaladok egy boltba mx4-ért ,van náluk készleten és nyitva vannak még 4- ig ,szerelni akarok ma...
[ Szerkesztve ]
-
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Cooler Master MasterLiquid Lite 120 mennyire vállalható i7 7700-ra?
Köszöntem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Epic Games
- Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest