- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Google Chromecast topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matt-OPT
aktív tag
Klipsch RF-3-al van valakinek tapasztalata?
-
Tuib
aktív tag
válasz
schenker88 #49 üzenetére
A tanulság: kábellel nem szabad spórolni, de ne is essünk túlzásokba! (Hát ez most naggyon okos szólás
). SZVSZ csak akkor költs a fent említett 10-15%-nál többet kábelekre, ha utána mondjuk fejlődni fog a rendszer, és nem akarod a kábeleket is cserélni
Tehát a 200k hoz ha nézem, közel 20e huf jut a kábelekre: kellenek hangfalkábelek, ráadásul sok, mert ugye házimozi, meg mondjuk egy koax v optikai digit kábel.
Ajánlás:
Szalma kollégától:
''Kábel: interkonnektekhez Kácsa Audió (Bővebben: link), hangfalkábelhez pedig a fali ~230-as tömör réz vezetékek 1.5mm-es vagy nagyobb átmérőjű példányait tudnám ajánlani. (30Ft/m) A következő lépés (ami talán jobb) már 2eFt/m minimum
DDL:
Bővebben: link
Tuib -
Tuib
aktív tag
Pedig a Parasound érdekelt volnaNekem mondjuk nincs ilyen láncom, de én is gépről szoktam nyomatni, át egy DAC-on, és teljesen jó, _majdnem_ mint a philips CD304-es.
Kábelek: érdekes kérdés. Általában azt mondják, hogy a rendszer árának 10~15%-a a kábel. Hát nálam mondjuk kb 30% de hát én nem vagyok racionális ezen a téren
Nekem Eichmann eXpress 4-esem van hangfalkábelként Bővebben: link és DNM Reson interconnectként: Bővebben: link
Egyébként sokan szeretik az ezüstöt, habár elég jellegzetes hangja szokott lenni.
Tuib -
schenker88
senior tag
egy upot az uraknak
-
schenker88
senior tag
válasz
Zordkaszás #44 üzenetére
koszi ezt is!
de az LoL, hogy sokaknak nem tetszik az arany hangja -
Zordkaszás
senior tag
válasz
schenker88 #43 üzenetére
A kábeleknek ára van.
Attól függően:
- mi az alapanyag
- mennyire tiszta az alapanyag
- maga a végleges fizikai kialakítás amit a kezedbe fogsz.
- meg amit nem tudok, de biztos számít
És azért fonos mert ettől is másképp szól...
UI: mellesleg az arany is jó, bár sokaknak nem tetszik a hangja
[Szerkesztve] -
schenker88
senior tag
miert ennyire de dragak a centerek???
???
ja es tobbszor volt emlitve a kabelezes!! az miert olyan rohadt draga, es mennyire?? miert lenne par kabel egyaltalan draga
aranybol vannak vagy mi a szosz???
az arany koztudottan nem jo erre a celra, az ezust viszont annal inkabb es a rez is! (ezust legjobb ho es elektromos vezeto, rez ar/teljesitmeny bajnok ugyanebben)
[Szerkesztve] -
schenker88
senior tag
koszi az okossagokat sracok, orommel nyugtazom hogy jol megy a totyi
de az utolso 2 hozzaszolasbol nem lovok semmihez -
Számítógépről. Most jön hozzá a DAC. Természetesen veszteségmentesen tömörítek mindent. A hangkártya kimenete alapban gyengus, de egy alsóközép hangkártya egy DAC-cal rendesen szól - azért kell alsóközép legalább, mert az órajelingadozást csak az igen drága DAC-ok hozzák helyre (reclock).
A Dénes Péter cucc és a Klipsch egyébként eladó, ha nem mondtam volna. :]
A gép meg halk, mivel notebook. -
Tuib
aktív tag
Itt házimoziról volt szó, nem? Vagy csak én olvastam félre?
Egyébként sem hinném, hogy perverzió lenne: egy rendes erősítő v DAC digit kimeneten a gépről is jól szólhat, amihez már nem lenne túlzás a Klipsch. Halk gép, jó digit kimenet, és már nincs is gond
Tuib
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
klipshet szvsz nem számítógépek mellé találták ki, ez csak valami perverzió
-
Tuib
aktív tag
válasz
schenker88 #34 üzenetére
Viszonylag jók, mindenképpen jobbak, mint hasonló áron kapható házimozi hangfal együttesek. Nekem tetszettek, szerintem kb 20 m2-ig bőven elegek. Ja a plusz, ha meg tudod venni, annyival más, hogy a frontok állóak, két középmély van bennük.
Én a Charon sorozatot hallottam, jó volt, igazi házimozi hangulatot tudott teremteni kb 29m2-es szobában...
Ja, zenére mindenképp jobbak, mint a gyufásdoboz - mélynyomó kombók, de ezért itt egy kis komprumisszumot kell kötni. És ami még jó szerintem, hogy magyarok csinálják, jól.
Tuib -
hz hefti
tag
elcsesztem a linket szal: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
hz hefti
tag
helo
erdekes hozzaszolasok...
nekem klipsch -em van egyelore 2db sf-1 -es (120k volt a ketto)
teljesen meg vagyok elegedve veluk
epitem tovabb a cumot majds...
sub -nak egy rw-10 (130k)
center sc-1 (70k)
hatter sb-3 (120k )
mindezt egy yamaha rx-v640 -el hajtanam (130k), ami mar meg van
amint latod 600 lesz kb mire kiepul es akkor kabel meg sehol... ja es en se vagyok nagyon elengedve penzzel, de ezert csak 1x kell fizetni, es nem egyszerre veszem, hanem aprankent. szoval a minoseget fizetni kell, meg a nevet.
itt nezzel szet [l]http://xms.hu]/l]
udv -
User64476
őstag
Egész addig én sem hittem el hogy milyen jól tudnak szólni az ilyen cuccok, amíg fater nem vitt el egy helyre meghallgatni egy audioanalogue cd játszót meg erőlködőt, danish phisics hangsugárzókkal... Lepadlóztam, kiakadtam, nem találtam szavakat. Azóta megértem a kábel mizériát is, mindenesetre költséges, és meglehetősen ''céltalan'' dolgonak tartom az audiofil berendezések vásárlását.
-
Egyébként az enyémet megveheted, ha gondolod, 4 hónapos, 5 év garis.
-
Tuib
aktív tag
válasz
schenker88 #26 üzenetére
Szerintem 2 kilóból csak a hangfalak jönnek ki, ha Klipschben gondolkozunk, erősítő nem igazán fér bele.
Ha viszont mindkettő kellene, akkor a hangfal: Bővebben: link típus: Io 5.1 ~ 96e huf, erősítő: Denon AVR-1905. 92e huf. A maradék a kábelezés.
Szerintem. De csak mert nem szereted a használt cuccokat.
Tuib -
schenker88
senior tag
-
Egyáltalán nem vagyok gazdag, schenker, egyetemista vagyok, diákhitelt veszek föl, satöbbi. Csak ez a hobbim, ebben van a pénzem, ennyi. Nyilván nem 180000-et fizettem ezekért a hangsugárzókért. Ki kell fogni. Mellette van egy kb. 1000 dolcsis erősítő. Természetesen megintcsak nem fizettem érte ennyit, figyelni kell a használtpiacot.
Egyébként olyan sztereo erősítőt+hangfalat, amivel el lehet kezdeni zenét hallgatni, ki lehet hozni 60 ezerből, persze ez nem fogja leüvölteni a fejed, de legalább szépen fog szólni (ennyibe kerül pl. egy Heybrook Heylette akciósan, plusz egy Cambridge Audio erősítő). Ráadásul ez így új. -
pweisz
senior tag
válasz
schenker88 #8 üzenetére
mert? Leírod hogy drágálod a cuccot, de mégis aból akarsz összerakni egy rendszert.
Tulajdonképp mit is akarsz? -
zsiga667
addikt
válasz
schenker88 #22 üzenetére
Én nem vagyok otthon a témában, csak már volt szerencsém hallani 1-2 jobb cuccot. Azóta is néha hangfalakkal álmodom, kár hogy még jópár évig nem lesz pénzem ilyen luxuscikkekre...
Klipsch-ügyben egyébként Emvy az illetékes. -
^grafo
tag
zsiga: Bővebben: link na mi a tökömet csinaljak?
majd irok, csak most melozok...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Egy jótanács:
Menj el valahova ahol ki tudsz próbálni néhány ilyen hangfalat. (Vigyél magaddal valami CD-t, amit előtte halgass meg otthon párszor.) Ha hallassz különbséget, akkor meg fogod érteni, hogy miért 100k+ az ára egy ilyen hangfalnak, ha pedig nem (mert ez is előfordulhat természetesen) akkor meg örülj, mert nem kell többszázezret hifire költened hogy élvezni tud amit hallgatsz. -
schenker88
senior tag
gratulalok, hogy vegre idetalaltal ismet hozzam, es alig vartad az ujra-belemkotes idejet!
szerencsere nem sok hozzad hasonloval taliztam meg PH-n!
kulonben a hozzaszolasodnak total semmi koze a temahoz, akar torolheto is lehetne...
A tovabbiakban nem kivanok itt vitat nyitni, csak ami ide tartozik, tehat szakmai dolgokat kommentalj kerlek!
Kosz... -
LocalNerd
tag
válasz
schenker88 #15 üzenetére
oké, drágálld
én is drágállom a land rovert, oké? nekem pl az tetszik, és nincs rá pénzem. de aki megveszi, az meg gondoljon az éhezőkre!
olvastam, amit írtál. vártam is, hogy írsz köszönetet a hozzászólásokért, de azt nem láttam sehol... a stílusod pedig még mindig nem tetszik, node mind1 is, max többé nem írok neked. -
schenker88
senior tag
válasz
LocalNerd #12 üzenetére
ha a hangnemet felreerted nagyon sajnalom, egyeni problem, mehetsz esetleg az ombudsmanhoz!
Nem pejorativ ertelemben gondolkoztam fokent, ezert nem ertem az elkeseredesedet... de mindenki azt gondol, amit akar, tehat nyugodtan ird meg ezentul is a velemenyedet, megha ez nekem nem is tetszik! ezentul is barmit ugy erthetsz felre, ahogyan akarsz!
idezet #1-bol: ''minden valaszt megkoszonok...''
ezzel megintcsak elszamitottad magad! nem olvastad el rendesen a szavakat!
mas: hasznalt cuccot nem szeretek, nem vagyok hive a hasznaltnak!
es miert ne dragalhatnam, ha en igy latom jonak??? -
faster
nagyúr
válasz
schenker88 #11 üzenetére
Amugy meg az hogy tul van e arazva vagy nem, nem a te jogod eldonteni, hanem azoke az embereke akik egyik naprol masikra elnek es nem biztos, hogy mindig kerul megfelelo etel az asztalra! Nekem ugy tunik, te nem ezek koze tartozol, ha ilyen rendszered van
Hát LOL, talán a te jogod eldönteni, hogy túl van-e árazva vagy sem?
Azok, akik egyik napról a másikra élnek, nem az a legfőbb gondjuk, hogy hány darab Klipsch cuccot vegyenek, és nem is nekik árulja a Klipsch a dolgait. Ezt a hülyeséget.
[Szerkesztve] -
Tuib
aktív tag
Tudtad, hogy ha a google.co.hu-ba beírod, hogy ''Klipsch SF-2'' magyar oldalak közt a Te adatlapod az első?
Schrenker: Envy szerintem csak annyit mondott ,hogy a hasonló minőségi osztályba tartozó B&W drágább, amivel egyetértek.
Nem tudom, most pontosan miről is lenne szó, vegyél Promedia 5.1-et, ha ilyenre gondolsz, vagy nézd meg itt, és válogass! Bővebben: link
Tuib -
LocalNerd
tag
Hát el vagyok keseredve, kedves PH!-s fórumozó társam, schenker88. Szvsz az, aki itt ilyesmi topikot nyit, az kikéri szépen mások véleményét és meghallgatja a tanácsaikat, nem megengedő vagy felszólító hangnemet használ (''beszélhettek'', ''állítsatok nekem össze''). Ráadásul tapasztalatom szerint ebben a kis társaságban illik megköszönni az értelmes hozzászólásokat. Tudod, mit, megteszem helyetted is: today05, olvasóként is köszönöm, hogy írtál a saját építésű cuccosodról. Ha van kedved írni a részletekről, én szívesen olvasom!
Neked meg, tisztelt topiknyitó, még annyit, hogy ha annyira elhatárolódsz azoktól, akik megengedhetik maguknak az ilyen cuccokat, akkor miért akarsz Klipsch-et? Vagy úgy gondolod, minden gyártónak ugyanannyiért kellene adnia az ilyen holmikat, netán az állam vagy egy bizottság szabja meg a maximális piaci árt??? Szerintem már megtudtuk, hogy ez mennyire működik.... És ha valamit túl drágának tartasz, vagy szerinted az ár/érték aránya nem jó, akkor miért pont az kell? Nem értelek, komolyan.
Azért némi tanács is, mert a pusztán negatív kritikát sem szeretem: ha mindenáron ilyet akarsz, olcsóér, akkor nézd meg használtat árusító külföldi szájtokon, még akár mázlid is lehet. Pl: Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
schenker88
senior tag
Meg mindig nem valaszolt senki az epitkezos kerdesemre, azaz: epitsetek nekem konfigokat es arazzatok be! Kivancsi vagyok mik jonnenek ki! Ha ehhez nincs kedvetek, akkor beszelhettek a sajat cuccrol is... (ar/teljesitmeny)
Amugy meg az hogy tul van e arazva vagy nem, nem a te jogod eldonteni, hanem azoke az embereke akik egyik naprol masikra elnek es nem biztos, hogy mindig kerul megfelelo etel az asztalra! Nekem ugy tunik, te nem ezek koze tartozol, ha ilyen rendszered van
100 nak tul van arazva, 1 szerint meg egyaltalan nincsen... mert annak van 1 keves penze -
No, nekem Klipscheim vannak (SF-2). Nincsenek túlárazva, a minőségben hasonló B&W-k pl. sokkal drágábbak (A DM6xx sorozat kilőve).
Ha te akarsz hangfalat építeni, azt is lehet, csak 100 rugó alatt (páronként) abba sem érdemes belekezdeni. 5 db hangszórót nem hozol ki sehogysem 100-ból - legalábbis értelmes minőségben...
arról, hogy kinek mi éri meg, ne vitatkozzunk - egy Lamborghini sem gyorsul 100x jobban, mint egy használt Fiat. -
_Volkovy_
nagyúr
Ha a Klipschet sokallod,meg se nézd hogy a Nautilus cuccok pl mennyibe kerülnek.
-
pweisz
senior tag
Ez a topic miről szól?
-
today05
csendes tag
hi, szvsz akkor is jol jársz, ha te építesz magadnak hangfalat. én 2 db egyenként 140W összteljesítményu 80l es dobozt építettem, és a földbetiporják a közepes kategoriáju warfedale ládákat. az áruk pedig durván 45e volt mindenestul... ebben bennevolt a dóm magas, szőttkevlár membrános mély + közép + hangválto + faanyag + egyebek. (jah, és szerintem még szebbek is
)
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz
schenker88 #3 üzenetére
Ezt mondod Te
Akinek érzékenyebb a füle, vagy zenével foglalkozik, azt nem ezt mondja.
Klipschnél vannak drágább, és jobb cuccok is, pedig már ez sem semmi minőséget, és árat mutat. Akkor képzelheted mit tudhatnak azok. -
Trak
addikt
válasz
schenker88 #1 üzenetére
Mit nem hiszel el ezen? Ez nem Tesco minőség
Amúgy van olyan cég akiknél 50-100k alatt nem találsz hangszórót.
A minőséget meg kell fizetni. -
schenker88
senior tag
Kerlek reagaljatok erre valamit, nem akarom elhinni, hogy egyetlen nyomorult hangszorojuk 40k nal kezdodik??? (RB-10)
Hogyan lehetne ezekbol effektiven osszehozni egy 5.1 es hazimozi szettet? koltsegek???
en nem olyan kisebb muanyagos cuccost akarok, nem muszaly a nagy osszteljesitmeny (400W-500W eleg) de legyen minden fa + allvanyos cumo!
minden valaszt megkoszonok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- GIGABYTE AORUS GAMER LAPTOP /// i7 13700H /// 32 GB DDR5 /// RTX 4080 12 GB /// 1TB NVME
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest