Új hozzászólás Aktív témák
-
devpernull
tag
válasz
waverider #25 üzenetére
Nekem 3g nélküli van, de más fórumozók tapasztalata szerint jelenleg ingyen lehet netezni vele a világ nagy részén, persze nem tudni, hogy mikor lövi le/szűri meg az amazon ezt a lehetőséget.
Bővebben:
[index fórum] -
devpernull
tag
Azért a könyvekről is írok, végül is könyvolvasó!
Ingyenes magyar nyelvű legális könyvek:
[Magyar Elektronikus Könyvtár]
[Terebess Ázsia E-tár]
[Project Gutenberg]
[Könyv-e.hu]
[Ebookz.hu]
Illegális forrásból is rengeteg van, aki akarja, megtalálja.
A könyvek átalakítására a Kindle által fogyasztható formátumra a legjobb program a magyarul is tudó
[Calibre],
de van
[online konvertáló is]
Remek angol-magyar szótárt készített nagygabe a Kindle-re
[szótár] -
devpernull
tag
Nekem nem DX-em, csak sima 3. generációs wifis Kindle-m van, de mivel nincsen neki külön fórum, újat nyitni pedig nem akarok, ezért ide írok.
Az Amazontól való rendeléséről itt van egy jó cikk, érdemes elolvasni a vámmal kapcsolatos részeket, meg a hozzászólásokat is:
[vásárlás]
Nekem egy Angliában dolgozó barátom hozta be, ezért a hozzá adott adapter 3 késes UK szabványú, ezt egy 500 Ft-os átalakítóval lehet használni nálunk is. Az USA-ból behozottat is, mert az adapter 110-240V, 50/60 Hz tartományban működik. Persze lehet tölteni USB-ről is.
Itt lehet letölteni az Amazontól a készülékhez a legfrissebb szoftvert
[software]
Be kell másolni a Kindle gyökérkönyvtárába, lehúzni az USB-t, aztán [Home], [Menu], Settings, [Menu], Update Your Kindle. Ezután szöszöl egy darabig, meg újraindul, eltart egy darabig.
Ha már fent van a friss szoft, törjük is fel, erről itt van egy alapos leírás:
[jailbreak]
Persze nem muszáj, de csak így lehet saját háttérképeket és font-okat tenni az olvasóra. Én pár nap után nagyon untam már a halott írók látványát! A saját háttérképeket a /linkss/screensavers könyvtárba kell bemásolni 600x800 méretben, szürkeárnyalatos 8 bites képként. [Home], [Menu], Settings, [Menu], Restart után kezdi használni az új háttérképeket.
Itt van egy Kindle-ra és DX-re optimalizált háttérkép gyűjtemény, több, mint 1000 kép:
[hátterek]
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Egérpad topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Renault, Dacia topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Black & Decker töltőt keresek
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest