Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokoltündér
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja találtam rá a fórumra és nagyon jó és sok hasznos tanácsot olvastam.
Mint új tag és nagyon-nagyon kezdő leendő ebook tulajdonos, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Úgy döntöttem a napokban, hogy ideje lenne beruháznom egy olvasóra, mert már lassan nem férek el otthon a könyveimtől és úgy gondoltam egy olvasó mégis csak jobb lenne, mint a mostani tabletem, amin olvasni szoktam és amitől kifolyik a szememSzerintetek melyik lenne jobb választás a két készülék közül?
1. Kindle Glare:
[link]
2. Kindle 6:
[link]Valamint még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha Kindle 6, akkor megéri-e a reklámmentes válozata (ami mondjuk sok ezer forinttal drágább), vagy ahogy olvastam korábban is, ki lehet kapcsolni a reklámokat teljes mértékben?
(Home screenről Menu > Settings > Device Options > Personalize Your Kindle > Recommended Content: OFF)Köszönöm szépen a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz pethYeti #17250 üzenetére
Mások az igényei mindenkinek.
Olvasásnál számomra is bőven elegendő az alap Kindle felbontása, mivel nem az olvasási élményen egyáltalán nem ront egy könyvhöz képest, annyira meg nem figyelem,h recés-e, mivel a könyvet akarom élvezni, nem a kijelzőt bámulni közelről,h látszanak-e pixelek.
Viszont egy telefonnál, ahol a látvány is elég fontos már zavaró számomra, ha 300ppi alatt van a pixelsűrűség.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Pokoltündér #17255 üzenetére
Olyan kindle nincs, hogy Glare, (a címben glare free van, konkrétan az a kindle touch). Ahogy elnézem mindkét linken ugyanazt az eszközt árulják és eltérő néven. Amit a menüben írsz nem a reklámra vonatkozik, hanem az ajánlott tartalmakra a homescreenen. Kikapcsolni nem tudod a reklámot, csak az Amazon supportjával levelezni, hogy vegyék le, mivel nem US-ben használod az eszközt.
Ragnar95: "nem figyelem,h recés-e, mivel a könyvet akarom élvezni,"
Pont ez a bajom, mert folyamatosan látom, normál távolságból, hogy recés. Váltani kéne PW3-ra idővel.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Pokoltündér #17255 üzenetére
A reklámok nem feltétlen zavaróak, mivel olvasás vagy használat közben sosem jönnek elő, csak a lockscreenen nem az Amazon által beállított fotókat látod, hanem egy reklámot. Feloldáskor egy swipe után rögtön eltűnik a reklám és csak akkor jön vissza, ha lezárod a készüléket.
r3dsnake: erre írtam,h nem vagyunk egyformák. Nyilván énis látom,h nem annyira szépek a betűk, mint egy retina kijelzőn, de engem egyáltalán nem zavar a Kindle esetében ez, mert számomra semmit nem ront az olvasási élményen.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Ragnar95 #17249 üzenetére
Ez azért hamis beállítás, mert az e-ink kijelzők fényvisszaverése kevésbé jó, mint a papírkönyveké, ezért van az, hogy picit erősebb megvilágítás ajánlatos hozzájuk!
Hidd el, a többségünk beépített világítás nélküli olvasóval kezdte, így van összehasonlítási alap, tapasztalatból írjuk, h nem térnénk vissza olyanhoz - és nem sötétben használat miatt, normál körülményekhez is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz r3dsnake #17261 üzenetére
Egy telefonnál gyakori a közelről bizgerálás, ott föltűnő.
A többség azonban nem közelről olvas, valahol 40 cm környékén van az átlagos olvasási távolság, és ott érvényes az, amit írtam. Ezért írják annyian, h elfogadható a 800x600 is - mert a többségnek valóban az, teljesen normális, átlagos szemmel. -
Ragnar95
félisten
válasz Degeczi #17262 üzenetére
Elhiszem,h jobb, csak én azt mondom,h számomra fölösleges és legfőképp nem ér 2x annyit a PW, mint a Touch. Ha egy árban lennének, nyilván a PW-t választanám, de ekkora árkülönbség mellett szerintem nem éri meg egyszerűen.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Lmh
őstag
Húha valaki világosítson fel plz, nem követem 1 éve az új verziókat, mióta megvettem a PW2-met.
Ez a kindle6 ez mi? Ez a pw2? Vagy hogy vannak ezek sorba?
Csak a fenti két link miatt érdekel, mert egész jó már Kindle PW2-nek ez a 25k körüli ára. (Ha az a Kindle 6 meg Glare cucc az kb ugyanaz, mint a PW2)
szerk: Jah ezeken nincs háttérvilágítás, azt hiszem közben megfejtettem magamnak a koncepciót Ez az 5 utóda - milyen logikus hehe - csak már érintőijelzővel, ezért néz ki úgy mint a PW-k. Cseles.
Azért itt hagyom a hsz-t másnak még jól jöhet
illetve javítsatok ki ha tévednék...[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
A 6. generációban csak a PW2 jelent meg, így igen, hívhatjuk Kindle6-nak, bár a nem háttérvilágításos verziókat szokták így jelölni simán.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Pokoltündér
csendes tag
válasz r3dsnake #17258 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Akkor maradok a kindle 6 néven futó olvasónál, ár-érték arányban talán az jobban megéri, ha semmi másban nem tér el a két készülék egymástól.
De kedvesek az eladók,hogy így "átverik" a vásárlókat, mert nem mindenki ért ugyebár hozzá, hogy mit is kell észrevenni.
Ha meglesz a kütyü, akkor megpróbálom lelevelezni az Amazonnal a reklámok esetleges kikapcsolását. Remélem kedvesek és megértőek lesznek -
Spy89
aktív tag
válasz Pokoltündér #17267 üzenetére
Általában sokszor maguk az eladók sincsenek tisztában a különbségekkel.
Jön még boardosra lavina! :D
-
gabor_01
senior tag
Sikerült beújítanom a PW3-ra.
A margó állításra (kicsinyítésre) mi a módszer?
Mint kiderült, menüből csak növelni lehet érthetetlen módon. -
válasz gabor_01 #17269 üzenetére
Sajnos csak úgy fogod tudni kisebbre állítani, hogy a könyveket egyesével szerkeszted (mondjuk Calibre-vel PC-n), és negatív margót állítasz be nekik. Ez a Kindle saját könyvformátumával működik (AZW), a Calibre bármit arra tud konvertálni. De persze minden könyvnél meg kell ezt csinálnod egyesével.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Pokoltündér
csendes tag
Még egy kis apró kérdésem lenne, remélem nem köveztek meg érte!
Kinéztem egy nagyon szép tokot, de nem tudom, hogy a Kindle 6-ra jó lenne?
Tok
Bármilyen 6"-os tokot lehet rá venni? Szabványosak?
Köszönöm! -
Lmh
őstag
válasz Pokoltündér #17272 üzenetére
De kis csúnyácska.Szerintem ez tuti jó bele. Bármilyet ne vegyél, csak ami jó rá
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
válasz gabor_01 #17271 üzenetére
Nekem van otthon egy Kindle 5-öm, meg egy PW2-m, és mindkettővel tök ugyanazok a margók állíthatóak be. A PW3-ban ezt módosították volna? Itt megjegyezném, hogy a legkisebb margó is túl nagy szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Egyetértek. Nem is értem, bár biztos van oka.
-
pethYeti
addikt
válasz Pokoltündér #17272 üzenetére
Ha jól tudom nem pont ugyan akkora a kindle 6-os és a PW. Ha tutit akarsz úgy keresel rá a kindle 6-ra ebayen, hogy "kindle 7th generation"
-
Mr. Erikszon
senior tag
A world wise és az enhanced typesetting mit jelentenek pontosan?
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #17284 üzenetére
#17221-ben képet másoltam be, h rögtön látható legyen a javított renderelés két fő jellemzője,
"világ bölcse" ugyan nincsen Kindle-ön, de a word-wise bemutatását könnyű megtalálni az Amazonon: a ritka kifejezések fölé közvetlenül oda tud írni apróbetűvel egy rövid magyarázatot, így nem kell szótárazgatni, ha egyébként a többi, gyakori szót ismered. -
k.kristof
őstag
Tudtok olyan helyet Budapesten, ahol ki lehet próbálni a Paperwhite-ot? Egy ismerősöm szeretne venni, de előtte azért megnézné élőben, és a Westendben lévő Media Marktban csak Kindle Touch volt kirakva.
-
KissQkta
csendes tag
Sziasztok!
Friss pw3 tulaj lettem. Nagyon bejött! Előtte egy Kindle 6 Touch-ot próbáltam, de az nagyon fárasztotta a szemem. Fél óránál tovább nem bírtam rajta olvasni, mivel főleg buszon és este olvasok. PW3-al nincs ilyen gondom.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hova (milyen e-mail címre) írjam a kérésem, hogy levegyék a reklámokat? -
KissQkta
csendes tag
válasz Ragnar95 #17289 üzenetére
Köszi Megtaláltam, csak a hsz-em már nem tudtam szerkeszteni.
Időközben sikerült levetetni, igaz egy kis kitérővel. Az én kindlém az amazon.de-nél van regisztrálva (talán azért, mert itthon vettem?), így az amerikai support átirányított hozzájuk. Ott két perc alatt levették a reklámot. Persze írta a csaj, hogy ez egyébként pénzbe kerül, de most kivételt tesz, és ingyen leveszi -
Lmh
őstag
válasz KissQkta #17290 üzenetére
Nagy szöveg, mindig, mindenkinek ingyenes
-
gabor_01
senior tag
Köszönöm. Nekem amúgy sem szimpatikus egy fólia. Csak gondoltam a felület esetleg kikopik a sok lapozástól.
Tok mindenképp lesz hozzá. -
Ragnar95
félisten
Sajna a tok sem feltétlen védi meg
Nekem tokban volt és úgy ment tönkre a kijelző a rá nehezedő nyomás hatására.
Ettől még persze én is használok tokot -ha végre megérkezik- az új Kindle-ön is, mert nyilván hasznos, csak leírtam, hogy mindentől az sem véd meg.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz gabor_01 #17298 üzenetére
Neoprén tok anyagából adódóan nem igazán tud védeni a nyomás ellen, inkább valami keményebb bőrtokot keress, bár nekem is az volt és kevésnek bizonyult.
Én egy eléggé megpakolt nagy bőröndbe raktam be ~1 órára a Kindle-t,h ne kelljen magammal cipelnem, de biztonságban legyen, meg se mozdult a bőrönd,a szobában pihent, de sajna túlzottan tele volt és a Kindle-t túl nagy nyomás érte.
De ha nem pakolod feszülésig a csomagod, akkor nem lesz baj.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest