- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Elöl nekem is egy NF-A14 van, csak nem az 5 voltos. Hátul meg egy NF-S12B redux-1200 PWM, de majd valamikor váltja egy NF-A12x25.
Azon gondolkodtam, hogy kettő A14 vajon halkabb 25 százalékos PWM jelen, mint egy 35-40-en?
Egyébként a reduxok is guszták, bár szerintem annyival nem olcsóbbak, hogy jobban megérje őket venni a simák helyett (előző genes csapágy, alapból nincsenek rezgéselnyelő gumibetétek a keret sarkaiban, nincsenek gumitüskék alternatív rögzítéshez, plusz a szokásosan igényes Y-/LNA kábeleket sem tartalmazza a doboz).
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #20 üzenetére
Akkor annyira nem sajnálom, hogy kihagytam...
Szerintem a szürke(redux) vagy a fekete-barna is sokkal gusztusosabb a standard bézs-barnánál, de mindegy, a házból úgy se látszanak ki, jó a ronda is.
Először NF-P14s redux-900-t vettem, de az nem tolja eléggé a levegőt, hiába szebb is, halkabb is, olcsóbb is a mostani NF-A14 5V PWM-nél... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
NvidiaRTX #14 üzenetére
A harmadikféle meg időnként nézi az fps-t, illetve a hőfokokat, hogy nem akar-e elszublimálni a vas (hiába, szeretjük nem a halálba főzni a hardvereket a zajszint alacsonyan tartásával), és mindezt a játék élvezete mellett teszi.
Ahogy már más is írta, a konzol nem mindenkinek opció, akkor sem, ha különben volna rá pénze. Vagy a játék(ok) vagy a perifériák, esetleg mindkettő miatt. Arról nem beszélve, hogy ötször hangosabb, mint az asztali gépem, bár ez már szubjektív történet.
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #17 üzenetére
Ja, pár nappal a Noctuák leszállítása után javasolt valaki olyan (asszem talán Arctic) ventit ami hozza kb ugyanazt, harmad áron... de nem volt szívem visszaküldeni ezeket a rondaságokat
-
Dragon3000
nagyúr
Laptopok esetében sokszor előfordult, hogy az i5 jobban teljesített, mint az i7, mert nem akart megfőni használat közben
Viccet félre téve, pl ssd esetében, ha eléri a nem kívánt hőmérsékletet egy pci-e 4-es ssd, akkor akár lassabb is lehet, mint egy 3.0-ás megoldás, ha erre nem figyel az ember, akkor felesleges a drágább gyorsabb megoldás, de cpu esetében is lehet ez, amihez adnak gyári hűtőt és ha valaki azt a szart használja vagy azzal egyenértékű megoldást, akkor vannak esetek, hogy akár az eggyel gyengébb cpu-t is lehetett volna választani..... VGA esetében is találkoztam már olyannal, aki spórolni akart 5-10e-ret és ezért megvette a 3 ventilátoros megoldások helyett a 2 ventis sokkal kisebb bordával rendelkező megoldást 250+W tdp mellett és utána persze sírt, hogy milyen kurva hangos.....
Volt/van noctua ventilátorom egy biztos, nagyon sokáig elmennek gond nélkül, illetve sok minden van mellé csomagolva, de meg is kérik az árát, viszont magasabb fordulaton azoknak is megjön a hangjuk. Leszabályozva lehet olcsón hasonló megoldásokat találni, amik lehet nem mennek el addig, viszont az árat nézve 3-4db is kijön a noctua árából. -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #15 üzenetére
A PS5 hűtése eddig számomra abszolút hallásküszöb alatt mozog, a PS4 Slimem hangosabb volt, a PC pedig aztán extrán hangosabb, cserébe mindkettőre van elég sok olyan játékom, ami a másikra nem jelent meg.
"melegedés miatt lassabb lesz, mint egy lassabb olcsóbb megoldás" Csak nem a Core i9-es Macbook Próra gondolsz?
Én se a zajszintet se a hőmérsékletet nem hajszolom a végsőkig, nagyon durván megkérik mindkettőnek az árát a kasszánál... talán a "legextrémebb" amit ilyenre kiadtam, az pont a két Noctua házventi, de halkabbak is, jobbak is, mint a CoolerMasterek amiknek a helyére kerültek(az áruk is a duplája volt), de még mindig olcsóbb és kevésbé macerás volt így, mint ha másik gépházba lettem volna kénytelen költözni - mert a korábbi ventikkel nagyon meg akarta magát főzni a VGA-m, mert nincs elég hely közte és a PSU-csatorna közt, hogy a VGA ventijei elég levegőt szívhassanak az optimális működéshez.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #14 üzenetére
Aki mindent megtesz a halk hűtésért, mert zavarja a zaj, azt a konzol hűtése is zavarni fogja, illetve nem mindenkinek jó egy konzol, kérdés milyen játékokkal játszik, illetve nem mindenki tudja megszokni a kontrolleres irányítást.....
A melegedés azért is lényeges egy pontig, mert ha a küszöb értéken vagy ahol elkezdi visszavenni a teljesítményt, akkor teljesen felesleges az a hardver, pl sokra mész a gyors ssd-vel, ha közben a melegedés miatt lassabb lesz, mint egy lassabb olcsóbb megoldás. Én se szoktam nézegetni, de amikor bezárom a klienst, akkor látom a hdsentinel értékeket. Egy ideig én is monitoroztam a hardvereket, egy korábbi hiba miatt, így egyből láttam, hogy mivel kell foglalkozni, a gond megoldódása után ki is kapcsoltam a monitorozást. -
NvidiaRTX
őstag
Kétféle ember létezik, aki játék közben az FPS-t meg a hőfokokat nézegeti a másik meg élvezi a játékot mindenféle mellék aggódás nélkül.
A konzolok szerencsére user friendly dolgok amikkel nem kell aggódni egyik miatt sem. Előbb döglik be maga a PS minthogy egy ilyen SSD tönkre menjen benne.
Én is nagy PC .uzi voltam én is lestem az értékeket, hogy a 4080 hogy teljesít aztán rájöttem, hogy nekem a játék élmény fontosabb mint a hőfok meg az FPS ezért szépen megszabadultam a PC-től örökre.
Azóta több 100 órát töltöttem konzolozással és nem érzem úgy hogy nekem újra PC-t kelljen építenem azért hogy aztán az FPS-re meg a hőfokokra élvezkedjek megint. (meg a 3DMark-ra)
Ezek olyan gyors SSD-k hogy passzív hűtéssel egy alig szellőző gépházban nem fogod lehűteni nemhiába a 10000-es olvasásúak már aktív hűtéssel érkeznek, a fizikát nem lehet átverni.
Főleg úgy hogy még a VGA is tolja rá a 75 fokot az alaplapra és annak minden egységére játék közben.Műszakvezetőm pont ilyen folyamatosan monitoroz játék közben... én meg beletoltam úgy a Cyber-be 71 órát hogy a PS5 meg se nyikkant közbe.
Ja meg ilyen hűtő meg olyan hűtő... mind mind zajt tesz hozzá a géphez arról nem is beszélve hogy mennyibe kerülnek ezek a ventik.
Két venti (ha nem egy) árán már új játékot veszek PS-re. -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #11 üzenetére
Ja OK.
A 65-70 fok az tényleg necces, onnan hűteni kell(hivatalos spec 0-70 fok, nem jó a szélét közelíteni egyik oldalon sem).
Nekem a rendszerlemezem van ugyanolyan, csak feleakkora SSD-n, de sose volt baj a melegedésével, igaz, én sose járattam csupaszon - először a fent említett Raidsonic borda volt rajta, most pedig az alaplaphoz járó borda/spreader(meg rendesen meg van fújatva, kap langyos levegőt a VGA-tól, meg frisset pár 14cm-es Noctua házhűtőtől). De már jó ideje nem néztem, mi az aktuális hőmérséklete(általában beszerelés/átszerelés utáni pár napban nézek rá gyakrabban a komponenseimre, nem monitorozásra vannak véve)
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Nyilván, de az a borda gondolom nem úgy néz ki, mint ami ezen van, vagy igen?
-
Cassi
őstag
Látom már, mi történt: a különbség az "Officially Licensed". Lényegében kihoztak egy már meglevő SSD-ből, némi Sony-hoz köthető módosított firmware-rel egy új változatot. Az SSD tehát egy újrakiadás, valószínűleg nem túl fontos, de annak láttatott firmware-szintű módosítással. Persze, hogy meg vagyunk kavarodva, ez volt a cél.
-
Kansas
addikt
PCIe3-ig bezárólag full felesleges bármilyen hűtés, talán még a spreader matrica is.
PCIe4-esek közül van amire kell, mert állatira fűt, másra kevésbé.
A többségre egy heat spreader elég - annak viszont ez a cucc túl vastag, azok általában 1mm alatti vastagságúak. Ezért érdekel, hogy ez mi a franc valójában, mert nem tudom hova tenni...
Nekem 2 db PCIe4-es SSD-n van, egy 512GB-os Corsair MP600, relatíve masszív bordázattal, anno a PS-ben teljesített szolgálatot(azóta átkerült a PC-be) illetve egy 1TB-os Kingston Fury Renegade ami most van a PS5-ben. Utóbbin semmilyen borda nem volt, csak egy heat spreader matrica. A biztonság kedvéért feltettem rá a polcon porosodó Raidsonix Icy Box SSD bordát, ami feleakkora mint a Corsair gyári cucca és még akkor vettem, mikor az volt a közmegegyezés, hogy jó ha van. Kétlem, hogy gamechanger lenne, de azt is, hogy bármit is ártana. De az láthatóan, egyértelműen hűtőborda.
Ez talán látványelem... -
NvidiaRTX
őstag
Aztán marhára kell a hűtő rá.
Nekem laposhűtős 2TB-os szintén 7000-es olvasású SSD van a PS5-be és simán működik mindenféle gond nélkül.
Ez a melegedés dolog talán akkor számít ha az ember a belső és az SSD tárhely között mozgat játékokat... na de azt nem csináljuk 24/7 és egy játék letöltése sem tart örökké hogy annyit kelljen írni az SSD-re, hogy túlmelegedjen.Enyhén szólva túlspilázzátok ezt is mint minden mást itt PH-n.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
emre33
addikt
Ez kb: Firecuda 530 átnevezve.
-
tibaimp
nagyúr
Az a fura, hogy ennek a szériának a 4TB-os változata már jó ideje kapható: [link]
(csak azért tudom, mert egy ideje nézegetem PC-hez). Akkor most lefelé bővült ki a család? -
Kansas
addikt
Fura az a "hűtő" rajta, nem látok lamellákat.... ér ez egyáltalán valamit? Vagy olyan kevés hőt termel, hogy egy ekkora tömb elég eloszlatni? Persze kétségkívül tetszetős, letisztult design...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Game Drive szériás adattár csúcsváltozata 2 TB-os, és lineáris olvasásban megugorja a 7 GB/s-os szintet.
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztalos klub
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Biztonsági kamera
- További aktív témák...
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest