- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KunEmber
senior tag
válasz
aquark #55280 üzenetére
Egészen biztosan vonatkozik, tekintve, hogy szabadidős tevékenység és sport. Mivel igazolod magad?
- nálad lévő horgászkártya
- nálad lévő területi jegy, melyen szereplő helyre a lakhelyedtől a legrövidebb, vagy leglogikusabb útvonalon mész
- nálad lévő horgászbotok.Arra figyeljetek, hogy csak egy háztartásban lévők lehetnek együtt, egyszerre.
-
aquark
tag
válasz
aquark #46697 üzenetére
Kis késéssel, de válaszolt a Haltani társaság (nem jász):
Jó szemmel vette észre, hogy a két, látszatra nagyon hasonló hal nem tartozhat egyazon fajhoz, de a kép alapján mi sem tudunk biztosat mondani. Kétségtelen, hogy az alsó példány anális úszójának a szegélye homorú, nyúldomolykó mégsem lehet. Főként azért, mert annak az oldalvonalán legföljebb 53 pikkely lehet, míg ezen a halon 62 számolható. Emiatt jászkeszeg sem lehet, mert annál a maximum 60. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy az anális úszó első sugarának a hossza több mint háromszorosa az utolsó sugárénak, ami a balint jellemzi. Ám balin se lehet, mert annak az oldalvonalán a pikkelyek száma legalább 65, és az anális úszója is hosszabb. Az elmondottak, továbbá az orr formája, a kontúros pikkelyek, az úszók színe, a száj mérete és állása alapján úgy véljük, hogy az alsó hal a domolykó és a balin hibridje lehet (Squalius cephalus x Leuciscus aspius).
-
válasz
aquark #46779 üzenetére
Egyáltalán ne vedd kötekedésnek, de ez a 'Nevisről sok rosszat hallottam' ez elég nehezen értelmezhető.
Nevisről - melyikről is? Van vagy 20 féle. Zsinórról egyáltalán? Kitől? Mert eléggé divat mindent lehúzni látatlanban is, nem általad, hanem a nagytudású fórumokon, amikről a többiek megemlékeznek elég gyakran.Szóval ez így eléggé nehezen értelmezhető tanács, különösen a fentebbi pozitív vélemények tükrében. Biztos van amelyik jobban sikerült, meg olyan is amelyik kevésbé, de ilyen alapon a Nevis helyére bármelyik márka neve behelyettesíthető.
-
twine
veterán
válasz
aquark #46666 üzenetére
Horányban mindenki "10 percre" lakik a víztől
De csak miután kiköltöztünk,cca.11 éve, akkor horgásztam néha néha(itt!),,, sok mindent nekem nem adott a Duna... Egy majd 1,5kg-os 42 centis Dévért "kaptam" a kis Duna ágtol éjszaka kis 0.4 körüli uszoval, világító Bóbita szurva bele, és 1-2 szem csonti az emlékeim szerint 12-14 körüli pici horgon...
Mások fogtak,, de akit láttam a saját szememmel is halat fogni, ők majd minden este lent ültek a parton.... Én meg két három hetente egyszer egyszer
De ezt a finom szerelékes éjszakai úsztatást nagyon szerettem... -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
aquark #46635 üzenetére
Én a múltkor már ott jártam, hogy Döme saját (?) facebookján megosztott saját posztjai alá másol-beillesztettem vagy háromszor, hogy mekkora szar az ügyfélmenedzsmentje. Szépen a messengerről (ahol feltettem a kérdésem) képernyőmentés, amiben egy hetes közökkel ott van a kérdés feltéve vagy négyszer, ott a pipa, hogy látták, meg a nagy büdös lóf..sz a válasz helyett, továbbá leírtam mennyire csalódott vagyok, hogy elémfossa 0-24-ben a reklámot, utána meg le vagyok szarva ha bajom van. Írtam azt is, hogy biztos van pár olyan seggnyaló droid a cégnél, aki a hátán akar felkapaszkodni, meg ingyen cuccokért kuncsorog, fogjon egyet oszt' ültesse a net elé legalább. Na erre másnap megkaptam a választ messengeren egy hónap után.
A fórumot szerettem én is, bár szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor szóltam hozzá, inkább csak olvasgattam. Nem volt még csak közel sem hasonló horgász fórum máshol, kár volt beszántani. vagy legalábbis törölni az egészet. Elég lett volna befagyasztani, ha már. Így legalább megmaradt volna egy csomó hasznos okosság.
-
twine
veterán
válasz
aquark #46588 üzenetére
Köszönöm a válaszokat...
A "miért multit szeretnél" kérdést szívesen elkerültem volna ,mert ésszerű magyarázatom nincs rá
De legyen, vállalom , hogy bohócot csinálok magambólKölyök koromban ezek a "műszerek" elérhetetlenek voltak, és tátott szájjal bámultam őket az újságokban,vagy bárhol ahol megjelentek...elég ritka volt, és nagyon tetszett az alakjuk,a kialakitasuk,hogy "mágnes fék" ,hogy az egész annyira más mint amit eddig a kezemben tartottam peremfutos, "hagyományos" orsók...annyira "műszernek" tűntek ezek a kis csodák...
Mostanra elértem odáig korban ,és anyagilag,hogy akár otthon is megvehetném valamelyik "márkás" minőségi verzióját HA,(és itt jön a lényeg) ha az életem hobbija lenne a horgászat...de ismerve az életemet,a szabadidő hiányát,az egyéb hobbikra költött pénz mennyiségét amik nem csak hobbik ,hanem pénzt is termelnek...a prioritás nem a "horror" áru itthon beszerezhető termekek felé tolódik,hanem az ilyen kínai csodák felé....
A technika "csodálatán" kivul szerepet játszik a pergetes, a csukak,balinok imádta, és ennek a módszernek és orsonak a megismerése...hogy a most 5eves örökmozgó fiammal néha lemenjunk a partra, és dobaljak kicsit,,,hogy még jobban csodálja a természetet, vizet, a halakat, ha sikerül egy egy "Bálintot" kihúzni,majd vissza engedni...
Eközben apa is kielégíti gyermekkori vágyát a multis orsoval,nem ülünk egyhelyben,hanem kalandozunk a parton ...stb...Viszont egyelőre nem akarok erre "százezres" tételben bevásárolni.....
Egy ilyen multis szett a terv,hogy megismerjem....és hadonasszak vele néha néha 1-2orat a parton....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged