Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Home server / házi szerver építése
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
Csarlee #4991 üzenetére
Ez még annál is durvább (szerintem):
Valentin Dikul -
sinistre
csendes tag
Nem tudom voltak-e már itt, ha ismétlek akkor sorry:
Egy kis demó a hadseregből :-)
https://www.youtube.com/watch?v=CtQMbSSqzo4És az örök kedvenc, (finn??) metálra nyomja az arc a zsonglőr mutatványát :
https://www.youtube.com/watch?v=tOzrUWvGDcMLacika:
Igazad lehet, ez a fickó az egykezes stilusban nyomja: 32kb, 180 snatch egy kézzel. nem semmi....
https://www.youtube.com/watch?v=VdGr5i5CpuM[ Módosította: radi8tor ]
-
sinistre
csendes tag
válasz
Lacika_LP #4994 üzenetére
Jaja... ezek megmaradtak mellékgyakorlatoknak, felkészítőknek, játéknak. Régebben láttam pár archív felvételt, amin nyomásokat csináltak.. hát, azokban volt minden ami el nem szaladt, és segitett még egyszer felvinni a bellt... RKC-s szemmel borzalmasan néztek ki, és tudj isten mennyire lehetett lesérülni közben.
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
sinistre #4993 üzenetére
Hat igen, az mas kerdes, hogy van e ertelme ezeket csinalni a jerk helyett..
ha meg valaki annyira jol nyomja a push presst, kar lenne nem megtanulni azt plusz egy utemet
)
Ja es eloszor kezet sem lehetett cserelni a 10 perc alatt, csak egy kez a szakitasnal. Ha jol emlekszek. Nem tudom mar hol olvastam.
-
sinistre
csendes tag
Régebben versenyeztek nyomásban is... Egy ideig a press, jerk és a snatch volt a verseny három eleme, és nem volt időkorlát sem. 82-ben vették ki a nyomást, és csak 89-ben jött be a 10 perces limit. A szabályok sokáig elég képlékenyek voltak, vagy legalábbis folyamatosan alakultak a mai formájukra... Valery azt hiszem a mai napig elfogadja az online minősítési rendszerében a jerk helyett push press-t, és a sima press-t is. Valahogy vidd a fejed fölé, oszt jó'van alapon :-)
http://www.girevik-online.com/history
kb a “Girevoy Sport” V.A.Polyakov alapján.[ Módosította: radi8tor ]
-
Lacika_LP
csendes tag
Szerintem jo meglatas.
A kecskemeti sulyemelo edzo meselte egyebkent, hogy miert szuntettek be a nyomast.. Mert mar nagyon durvan elment mindenki egy rossz iranyba. Szinte felvenyomtak allva. Es nem igazan lehetett ezt szabalyozni.. Nagy vonalakban ilyesmi, ha jol emlekszek.
Egyebkent nyilvan nem veletlen ment ki o sem amerikaba..
De ezert vannak neki is nagyon jo dolgai. Pl a fixometer. Ez szerintem nagyon kiraly dolog.
( egyebkent ez most a wkc ugye, meg mielott megint azt hiszi valaki, hogy futtatom magam vagy barkit..)
Nekem egyebkent van is egy fixometerem, tavaly az angliai verseny utan rendeltem, annyira megtetszett.[ Módosította: radi8tor ]
-
vojna
csendes tag
Persze az óriási erő mellett legalább annyi a technika is benne, ha jól látom. Olyan mintha ballisztikus gyakorlat lenne, miközben a láb nyújtott, tehát el kell fogadni nyomásnak. Kezdem érteni, hogy miért nem versenyeznek ebben, mint ahogy a súlyemelők sem. De nehogy valaki emiatt nekem essen, ez csak egy vélemény!
-
sinistre
csendes tag
Valery késöbb érkezett, és alapvetően más "terméket" árult, amit önmagában nehezebb volt marketingelni is. De őt sem kell félteni, nagyon tudatosan építette ki a brandjét, folyamatosan fikázva az RKC-t, amit már régebben sem értettem, mivel a másik oldalról akkoriban nyoma sem volt hasonlónak. (most nem tudom hogy elmérgesedett-e a helyzet vagy sem, nem követem a dolgot). Elismerem a tudását, de emberként nem jött be emiatt. Mondjuk pár év alatt ő is rájött, hogy ha népszerű akar lenni akkor neki is el kell mennie abba fitness irányba, amit korábban annyit szapult...
-
vojna
csendes tag
Különben, nincs is nagyon oda ezért a gyakorlatért...
Egy másik helyen a 60-ast is kinyomja, de megjegyzi nem ez a királyság. Mindenesetre elég hiteles embernek tűnik. Valószínűleg nem találkozott olyan jó reklám szakemberrel, mint az a MÁSIK .De azért azt is gondoljuk meg, hogy e MÁSIK nélkül ez a fórum sem lenne, meg senki nem ismerné itt a kettlebellt. Mindennek több oldala van! -
natran
csendes tag
válasz
Lacika_LP #4984 üzenetére
Ez nagyon durva, ha netán valakit érdekel és lusta keresni
-
sinistre
csendes tag
válasz
Integra #4974 üzenetére
Sorry, dehogy a klasszikus görögöket idézzem: LOL, ROTFL!!! Egyrészt senki nem akar téríteni senkit se, se én se Laci. Köszönöm, pontosan tudom mik zajlanak mind az RKC-n, mind a többi sportszervezeten belül. A magam részéről szeretek kimaradni ezekből. Ettől még a GS-t mint sportot imádom, éppúgy ódákat tudnék róla zengeni mint más az RKC-ről, vagy akármiről.
ps: nyugi, ez megy más országban is. move on... ha így élsz a végén még szivrohamot kapsz. -
vojna
csendes tag
válasz
nikol88 #4978 üzenetére
Nekem ennél sokkal rosszabb a nyakam, de nem zavar, a gyakorlatok jó részét csinálhatod. A kérdés, mennyire tudod fordítani a fejed a váll emelése nélkül. Nekem ezzel van problémám, így a szélmalom, és a TGU oktatott változata gondot okoz. Ez utóbbinál a felgördülést használom. A többinél csak figyelni kell, ne feszüljön a nyak.
-
nikol88
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nyaki csigolyáim közti rés beszűkült, ha ez tovább folytatódik, akkor gerincsérv, ezzel a betegséggel is kettlebellezhetek, vagy csak ártana?
Köszönöm!
Nikol -
vojna
csendes tag
http://youtu.be/aT6DqbJhlWM
Nehogy innen tanuljunk[ Módosította: radi8tor ]
-
vojna
csendes tag
válasz
BajzáthA #4975 üzenetére
Konkrétan Steve Cotter egy oktató videóján minden gyakorlat végén bemutatja a GS -t, Fedoenko mester segítségével...
Tehát az egész vita meddő, Cotter is oda jár tanulni, ha a versenyről van szó. Sőt láttam már ott Mike Mahler-t is.
Az SFG pedig egy alapozás kettlebellel. Szerintem ez kell az átlagnak, pl nekem is. -
BajzáthA
csendes tag
Lacit meg kell, hogy védjem. Nem akar ő téríteni csak nagyon tetszik neki a sport változat.
Súlyemelő cipőt én is tudom ajánlani lökéshez, szakításhoz, hosszú ciklushoz. Ez egy másik világ. Anno sokat löktem mezítláb. Egy idő után komoly sarokfájásom lett. Nekem salta súlyemelő cipőm van. Meg vagyok elégedve vele. Természetesen vannak más előnyei is a súlyemelő cipőnek. Sajnos sokan úgy gondolják felveszik a súlyemelő cipőt és rögtön 10-20-30 ismétléssel többet fognak szakítani, lökni. Ez nagy tévedés. Meg kell küzdeni minden ismétlésért. Tény és való mezítláb lenni a természetes. Azonban aki versenyezni akar, annak szinte kötelező a súlyemelő cipő.
Lökés dupla súllyal: Nagyobb súlycsoportban lévők inkább a súlyemelő övre támasztják a könyököt....
Steve Cotter tényleg nem a legjobb példa. Sokkalta jobbak vannak tőle. Ő is nemrég ment el a gs irányba.
A másik dolog. Pl Denisov akár 200-at szakít 32 kg-al egy kézzel, vagy lök dupla 32 kg-al 150 körül... Gondolom senki nem kétli ha akarná kinyomná párszor a 48 kg-os bellt.... ..
Tehát szerintem is a gs a csúcs. -
Integra
titán
válasz
sinistre #4969 üzenetére
mindenki megakar élni valamiből, az orosz sportszervezetek sem kivétel.. mindenkit kétkedve és szekptikusan olvasok, akinek anyagi érdeke fűződik hozzá és ÉN döntöm el, hogy mi helyes és mi nem. ez az ÉN világom és az van, amit ÉN gondolok és ÉN akarok. ez a sikeres élet egykik alap pillére.
cotter is csinált magának egy szervezetet miután kivált/krakták (tök mindegy), mert abból él, amihez ért. sokan, nagyon sokan jó emberek nagy tudással kiváltak már rég az rkc/sfg-ből és ez egyáltalán nem baj, sőt, én kifejezetten üdvözlendőnek tartom. ismerek bőven nem magyar volt rkc/sfg oktatókat, tudnék mesélni róla, mi és hogy megy, de nekem bőven elég, hogy tudom, mi és hogy megy magyarországon. a bólogató jánosokat meg agymosottakat, szemellenzősöket, könyvmolyokat pedig két pillanat alatt kiszűröm. -
d.j
csendes tag
válasz
radi8tor #4959 üzenetére
A két sport nem egyenlő egymással, habár sok gyakorlat megegyezik. Más és más célkitűzések más és más szempontok fontosak a két sportban. Egyébként nagyon sok videón Pavel simán edz cipőben, a könyvében is említi, hogy lapos, sarok nélküli cipő megengedett pl. converse, vagy súlyemelő cipő. Amire felhívja a figyelmet, hogy lehetőleg kerülje az ember az a divatos edzőcipőt. De tiltva ez sincs, csak nem ajánlott.
-
sinistre
csendes tag
válasz
Integra #4966 üzenetére
Cotterrel nincs semmi baj, de a sport vonalat nemrégen szedte fel ő is, talán 4-5 éve. Az oroszok gyerekkoruk óta nyomják, náluk ez nemzeti sport, úgyhogy ha valakik értenek hozzá, akkor ők azok. Az meg hogy az IKFF mennyire profitorientált szervezet... nos, azért Cotter is meg akar élni valamiből.
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Lacika_LP #4964 üzenetére
Egyet biztosan tudok, lokesben es szakitasban jobbak a sportolok. Ez nem is csoda, hisz ez a dolguk. Hogy jol lokjenek es jol szakitsanak. Nem nagyon erosek akarnak lenni es nem akarnak fogyni meg izmosak lenni. Lokni es szakitani akarnak jol es bizony jol is csinaljak.
Nem beszelek az rkc ellen, ott is vannak remek dolgok. Egyszeruen mas a celja a ket vonalnak. Es szerintem nem jo elvakultnak lenni. En mindig keresem a jo dolgokat, fuggetlenul a szervezetektol. -
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Integra #4963 üzenetére
Szerintem nagyon sok hitelesebb van, ez a lokes nem tul jo, amit bemutat.
Mondjuk valoszinunek tartom, hogy nem egyrol beszelunk. En a sportrol beszelek, nem az sfg-rol. Mas vilag a ketto. Lehet a lokesrol vitazni, de erdemes lenne elvalasztani a ket vonalat. Kulonben nem sok ertelme van a beszelgetesnek, ha elbeszelunk egymas mellett..
Van egyebkent rkc, es sfg vizsgam, 4eve. Augusztusban az en termemben lesz az IGSF altal szervezett edzoi vizsga, amit Oleh Ilika tart.Szoval beszelgethetunk mindket fajta lokesrol, tapasztalatbol is tudom a kulonbsegeket. Csak ne beszeljunk el egymas mellett.
-
Integra
titán
jerk-nél elemelkedik a sarok, vádliból nyomod, kukkantsd meg steve papát, ő nála kevesebb hiteles ember van szerintem
nyílván, aki odaveri a sarkát, az nem jól csinálja, mert hagyja visszaesni a súlyt, nem csillapit lábizomzatból, konkrétan nem dolgozik a láb, ahogy kell hozzá.
tök felesleges a cipő itt is, csak kényelmesebb, ami erősen relatív, viszont fals információt bőven ad a testnek. mint ahogy a cipő alapvetően fals, de ez a társadalom a cipőre van kondícionálva, a biznisz, az biznisz. -
harry
veterán
válasz
Lacika_LP #4957 üzenetére
Sarkat odaverni? Nektek elemelkedik a sarkatok lökésnél? Úgy tudom nem emelkedhet el, arra kell terhelni, erre külön figyelünk is. Vagy másra gondolsz?
Zokniban nem szeretek, csúszik, koszos lesz, akkor már inkább mezítláb. Csak abban meg jellemzően fázna (hisz egy helyben állunk, szemben pl. egy karate edzéssel), így én a cipőt preferálom. Most nekem valami leharcolt Tisza az edzőcipőm, elég vékony talpa / oldala is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
radi8tor #4956 üzenetére
Teljesen jó.
Nekem egy adidas adipower van, ez brutál jó cipő. Nem épp olcsó mulatság, de ajánlom.
Előtte a lift trainer volt. Ez is jó cipő nagyon, több tanítványomnak is ilyen van.Ha nincs lehetőség súlyemelő cipőre, akkor sem árt azért valamilyen lapos keménytalpú cipő. Főként lökésnél, nem olyan kényelmes mezitláb a sarkat odaverni. Mondjuk ez is attól függ, milyen padló.
-
Lacika_LP
csendes tag
Jogos a kérdés, bár nem nekem szólt
)
Egy golyóval a kar részt lehet nagyon jól gyakorolni.
Viszont két golyóval más a tartás, nehezebb a könyököt letenni. Tehát ha két golyóval akar valaki lökni, akkor két golyóval kell gyakorolni.
Érdemes egyébként mindkettőt gyakorolni, akár felváltva. Egyik sorozatban lehet a karra koncentrálni, hisz egy golyó könnyű a csípőnek. A másikban pedig a csípőre és a tartásra... Ez csak egy példa. -
sinistre
csendes tag
válasz
Lacika_LP #4948 üzenetére
Köszi a választ! Én 3-4 éve figyeltem fel a sport irányzatra, és azóta változó intenzitással (sok kihagyással :-D ) gyakorlom... végigolvastam amit tudtam a neten, kikockáztam a fontosabb videókat, és egész jól ráéreztem a gyakorlatokra, a jerk lefelé szakasza fogott csak meg. Mondjuk lehet hogy két 24-essel nem célszerü kezdeni, de nem volt más.
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
sinistre #4947 üzenetére
Szia,
mi kecskeméten tevékenykedünk.
Az oldalam..
Az nem jó, nem szabadna érezned. Az első időszakban ugyan előfordulhat, jó lazának kell lenni és sokat kell gyakorolni. Ha megvan a helyes tartás akkor viszont nem szabadna, hogy feszüljön sehol.
-
sinistre
csendes tag
válasz
Lacika_LP #4946 üzenetére
Lacika_LP:
Kár hogy nem látogattam ezt a fórumot, öröm látni hogy itthon is van már kettlebell sport közösség! Kik vagytok, hol csináljátok, hol tartotok edzéseket? A jerk technikájáról szeretnék mindenképpen megkérdezni valaki tapasztaltabbat, mert nekem a fixációból lefelé jövet mindig ráterhel a gerincemre és ennek nem örülök.
Másik kérdés: van valakinek eladó 16kg-os, régi tipusú 360gears elite bellje ? A meglévő mellé keresek egy másikat...
Köszönet!
-
Lacika_LP
csendes tag
Megmutatom lassitva.. Van meg hova fejlodni, de alakul.
A lokesem 2*32
http://youtu.be/3x1NmTNsCnoA szakitasom 32kg:
http://youtu.be/DSu0ehAmJdM -
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Integra #4939 üzenetére
Allóképessége és jó technikája...
32 kg hoz nem kell olyan sok erő...Egyébként biztos durván erős is, de ennek a sportnak nem az a lényege.. Arra ott az olimpiai súlyemelés.
A beggugolós szakítás nagyon jó. Főként kisebb súlyú versenyzőknél és nőknél jön ki az előnye.
Denisov 110 kiló, mas technikával dolgozik, mint egy 70 kilós. Attól függetlenül hasznalja a csípőjet és a combját. Még ha nem is latszik. -
-
Ivan Denisov snatch 32kg 5min 130rep, miből van ez az ember?
-
robekri
addikt
Tegnapi edzés -hát mit mondjak- lazának indult, majd a 12 egymásra épülő gyakorlat után.....
-
radi8tor
MODERÁTOR
Edzőnk mostanában ezt imádja berakni levezető edzésnek.
-
lorcsi
veterán
hoztak 60 kilós bellt a csoportba...pénteken megnézem
-
Lacika_LP
csendes tag
Sziasztok,
Ma ért véget az indiaiak által szervezett 5 perces videóverseny.
A versenyen 89-en indultak, 9 országból.
Mi 3-an indultunk el rajta.Torma Tamás 3.
Hajagos Lilla 2.
Barcsik László 1. helyezést értek el.A verseny pikantériája, hogy elindult rajta Ivan Denisov is.
Ő nyerte a +95kg- ot, 130 szakítással. Nem semmi. -
Sztem letenni sem lehet. Nekem ez a fajta versenyzős dolog nem jön be, valahogy nekem nem erről szól az egész bellezés, persze néha jó kicsit összemérni másokkal az erődet/kitartásodat.
Ma realizálódott bennem, hogy Derek Toshner tényleg egy kiba..ott ufó, 10p alatt lenyomni 24-essel 297db snatchet.
-
crixtm
tag
Azért ma az edzésen felvetem Juditnak, az edzőnek.
Hátha szeptemberre lesz valami felkészülés -
Snatch, 5p 12kg-val is brutál
ill csirke vagyok, 157db
-
Integra
titán
tgu szuper, 15-15, 20-20 kellően nehéz súllyal kicsinál.
ált. én végzek utolsónak a feladattalsajnos nem nagyon megyek bele snatch és hasonló erőpróbákba, mert nem tudnám a box edzéseket végig csinálni, egyszerűen nem megy, hogy ennyi felé szétosszam az energiám.
szóval irígykedve nézem, hogy ki mennyi snatchet csinál... persze pozitívan vagyok irígy
-
harry
veterán
válasz
Lacika_LP #4899 üzenetére
Na király, úgyis kíváncsi voltam már régebben is egy ilyen összejövetelen mennyire tudnék labdába rúgni, de ezek szerint azért lenne értelme kipróbálni
Az esetemben -90kg ff, 24kg játszana, valahol 100-110 között, 5p alatt, tetszőleges pihenő és váltás esetén.
Szóval jó látni, hogy vannak ilyen kezdeményezések, és van is rá igényÉn amúgy most vagy 1.5 hetet kihagytam, vagy programom volt, vagy szerencsétlenkedtem megfázással, lázzal. Még az 1000 swingről is le kellett mondanom, azt fájlalom kicsit. De ma már mindenképp szeretnék menni
-
Lacika_LP
csendes tag
Ez pedig a virtuális lökés kihívás eredménye, amit a giryasporthungary szervezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tippmix
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- BestBuy topik
- LG LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- DJI NEO MotionFly More Combo drón szett - 4 akkuval és kofferrel - alig 2 hónapos
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Egyedi ékszerdobozka
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest