Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz
feka007 #46592 üzenetére
Olyan, hogy nem túl sötét, de szikrázó napsütésben is jó.. na ilyen NINCS! Erre van a cserélhető lencse.
BBB, UVEX, Fischer, R2, RELAX, XLC és egyebek ezek a könnyen beszerezhető, de már valamilyen minőséget képviselő napszemüvegek. Meg ezeken kívűl van vagy 23 másik márka is. A választék és az árazás hatalmas, érdemes mindenképpen felpróbálni a kiválasztott példányt. Tipp: Legyen cserélhető lencsés(minimum éjszakai és nappali) és járjon hozzá törlőkendő és valamilyen tartó.
Mr.Csizmás: Én jelenleg teljesen(a futófelület minta lekopott) elkoptattam már hátul a Schwalbe XC Comp gumit, elől még a középső szál is rajta van! Következő hátulra valami hasonló mintázatú lesz, csak jobb kopásállósággal, mert az alkalmi földutas kitérőkön nagyon jól kapaszkodott anno.
-
csabi94
őstag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
feka007 #42717 üzenetére
Csak arra vagyok kíváncsi velem van a baj, hogy nem férnek el a kezeim (XL-es kesztyű méret)?
Nálam éppen akkor kényelmes, ha a mutató ujjam a váltótesten pihen és a középső és gyűrűs ujjammal húzom a féket.
Persze így terepezésre alkalmatlan.
Én beljebb tolnám a karokat, csak nálam már ütköznek a fékvezetékek. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #32978 üzenetére
De-de, itt jöttem végig.
A kerékpározásból, kerékpár emelgetés lett végül, mert többet volt a kezemben a bicikli, hogy átemeljem a kidőlt fák miatt, mint a földön. Az átlag 10-15 perces útból lett 1.5 óra kb.
Csak a töredékét fényképeztem le annak, ahány fa van ott. Kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy mindet lefényképezzem
Hát akkor viszonylag jól megúsztad, csoda, hogy vannak még ilyen emberek ma... Én kb. 8-ra értem haza biciklivel a vigalomból, nagyon kicentiztem
De ha út közbe elkap a vihar a bringa úton és 2 méterenként kidőlt volna egy fa, akkor nem biztos, hogy ma itt írnék...
-
Vasinger!
nagyúr
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
feka007 #18025 üzenetére
Csak egy rövid szakaszát használtam ennek (térkép alapján) a Béke és a Jókai utca között, ott az építés 10-20 métert kivéve a sárga festék szintjén mozgott ...
Szobnál készült el új szakasz, most már nem a település elején ér véget a bringaút, hanem a vasútállomás után, nem sokkal a kisvasút átjárójánál lyukadsz ki a 12-es útra.
-
fpeter07
veterán
válasz
feka007 #17826 üzenetére
Én majd nyáron fogom (aktívan) belevetni magam a fizika rejtélyeibe. Látom előre, hogy húzós lesz, nem kettest akarok összeszedni.
Bicajoskönyv II.-t ajánlom mindenkinek. Már kétszer elolvastam, sok érdekességet lehet megtudni belőle. Fent van scannelve is. [link] Én maradok a rendes könyvnél -
runner 125
nagyúr
válasz
feka007 #15996 üzenetére
Faxa továbbra is. ..mennyivel jobban illenek rá ezek a gumik.
Ahogy látom első tárcsát is cseréltél. Mekkora ez, 203-mas?
..ha, jól látom akkor csont ugyanaz a tárcsa, mint az enyém. Hayes Stroker.
A 203-massal nekem is sokkal feltűnőbb lett az eleje.
-
Ariadne
őstag
válasz
feka007 #15989 üzenetére
Nekem azt mondták mindig, hogy ahogy ráhajtod, fehér kell legyen a tenyered tőle (mivel ugye kicsit erőből hajtod rá), szóval ennyire. Érdemes minden indulás előtt rutinná tenni, hogy megrángatod kicsit a kereket.
Erről mindig eszembe jut, amikor tavaly a bringás társaságunkkal Neukirchenben bringáztunk, és a Wildkogelre felvivő felvonó tanulmányozása után rájöttünk, hogy első keréknél akasztják a kabin oldalára a bicókat - annyira röhögtem, ahogy mindenki egyszerre elkezdte a kerekét rángatni, gyorszárat meghúzni, full para volt, hogy ülsz a felvonóban és a bringád huss, leesik a hegyoldalba...
-
venember83
nagyúr
válasz
feka007 #15793 üzenetére
Utánanéztem, nem találtam dokumentumot, ami szerint a gyártó tiltja a 8 colos tárcsa használatát. Mindazonáltal láttam már megcsavarodott 32-es becsúszójú SID telót (kb. ugyanaz a felépítése, mint a Rebának), ami száznyolcvanas tárcsától ment gallyra. Szerintem az elég nyomós érv az 203-as tárcsa ellen, hogy:
-maratonokon szinte senki nem megy ekkora tárcsával,
-ekkora tárcsákat csak jóval masszívabb és átütős enduro és DH gépeken találkozni,
-száz kiló fölötti tapasztalt bringások se használnak gyorszárral száznyolcvan milliméternél nagyobb tárcsát.Ja, a testbike az átütősre írja a max kétszáztízes tárcsaméretet, nem a gyorszárasra, neked pedig gyorszáras van, ha nem tévedek.
Elnézést, ha belegyalogoltam a lelkivilágodba.
Tamoo: Én is úgy emlékszek, de nem találok régebbi használati utasításokat, így meg nem akarom állítani csak az emlékeim alapján.
-
dqdb
nagyúr
válasz
feka007 #15478 üzenetére
Miért lol? A hidrós tárcsafékek elterjedése előtt csak így lehetett jól adagolhatóan nagy fékerőt elérni, ráadásul tetszőleges* vázon. Kérdezz meg egy triálost a Magura HS33-ról. Isteníteni fogja
* gyengébb vázaknál merevítő fékhíd felszerelésére lehet, hogy szükség volt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
feka007 #15145 üzenetére
Ez hülyeség. Öcsém bringája kb. 4évet pihent nagykerben megvétel előtt, de olyan volt mintha akkor jött volna le a futószalagról... Akkor láncot is csak frissen érdemes venni?
Új bringáknál ilyen gond nem lehet amiket leírtál. Az megint más, ha egy használt van elrakva évekre. -
Tamoo
nagyúr
válasz
feka007 #15136 üzenetére
Ja, ezt linkeltem volna én is, vagy 105-ért a V-fékeset.
Teljesen korrektül vannak összeválogatva az alkatrészek... Persze kritikus szemmel bele lehet kötni pl. az agyakba csak hogy egy példát mondjak, de ezért az árért még így is teljesen jó vétel. Nekem feketében még tetszik is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
feka007 #15138 üzenetére
Ha arra kerül a sor, úgy lesz
A tisztán látás végett azért szólok, hogy van kiszemelt, de hát hol lesz ez jövő tavaszra/nyárra, szerintem sehol
-
hoffman_
nagyúr
válasz
feka007 #15136 üzenetére
Ezt a helyet is néztem már, de akkor mintha out-of-stock lett volna. A Caprine-t nem felejtettem el, de jelenleg a februári bringavásárlás egy kicsit kitolódott, még az is lehet, hogy június környékére - más jellegű kiadás is közbe jött
Meg nyár elején fesztiválokra és utazásra is kell pénzt félrerakni, szóval nem egyszerű az élet. De hát az legyen a legnagyobb probléma, hogy júni és nem február. Aztán, amilyennek 2012-őt várom, nem hogy bringa nem lesz, örülök, ha enni tudunk majd
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #14891 üzenetére
Igen Övé.
1-2 hónapja ez volt neki. Nem hinném, hogy megvált volna tőle, max 1-2 változás lehet benne.
Börzsönyből lefele nem kicsit hasított vele, nem semmi bringa. 5 kilóval nehezebb mint az enyém, de úgy dobálta a bringát, mintha 2 kiló lenne.
Én a kép helyének Naszályra tippelnék, de lehet valami külföldi falu.
-
Djuree
félisten
válasz
feka007 #14808 üzenetére
otp nagy kötsög ám. én otthagytam őket szerencsére, most a citinél meg az axa-nál van számlám, 1ft-ot nem fizettem nekik mióta megvan a számlám, pénzfelvét meg minden ingyenes az összes automatából, otp-nél ez 80ft volt (más automatából meg mégtöbb)
plusz kártyadíj, számlavezetési díj stb sok szarság. ott kell őket hagyni a picsába...
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
feka007 #14776 üzenetére
Arra akarok kilyukadni, hogy tömeggyártás
minőséget lehet keresni sőt találni is csak nem ebben az árkategóriában.
Ismerőseim szaki haverom is megmondta hogy meridát kellyst soha
Enyémnek is a papucs keresztbe átrepedt o.O ok cserélik de akkor is v fékkel használtam.
Öcsémé... ő hétvégente ha kimegy veleés keresztbe eltörik ott ahol a hajtás mellett van a forgáspont..
Haver merida váza is.. nem a gagyi, hanem vmi jóféle alu hátsó villa keresztbe átrepedt tárcsafékkel használta.Az elit kategóriára lehet jobban figyelnek meridáéknál de hogy lentebb nem az biztos.
Olyanra, hogy ultrahangos vizsgálat biztos nem adnak
bár mondom ennél az árkategóriánál biztos elfelejtik
-
venember83
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #14704 üzenetére
Az normális, ha ráülsz és besüpped egy kicsit. Ezt hívják negatív rugóútnak, ha jól tévedek.
De ugyanez van az első teleszkópokkal is. A komolyabbaknál mikor ráül az ember a bringára, akkor már benyomódik kicsit, ami teljesen természetes. Nekem már a SR Suntour XCR Lo-nál is volt ilyen.
Viszont próbáld úgy beállítani őket, hogy ne sokat csússzanak be, csak 1-2 centit.
-
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
feka007 #14691 üzenetére
Nah azért álljunk meg, csak a vázat dobnám kukába. Nem merek rá tárcsaféket rakni hátra mert úgy eltörne mint a pinty
hule kocsog kellys ropiváz
Anno egy Kelly's Magnust vettem és ez lett belőle. Stucni, nyeregcső, első váltó ezek maradtak meg belőle.
Hátsó papucs keresztbe átrepedt cserélték a vázat erre, a többi alkatrész cseréjét a versenyzés szép lassan megkövetelte
meg ha lúd legyen kövér.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #14662 üzenetére
Természetesen én sem az a fajta vagyok, aki minden héten tök részeggé issza magát, de néha-néha ki kell ereszteni a gőzt, elmenni a haverokkal kicsit lazulni, ami könnyen az éjszakába nyúlhat, legyen szó bármiről. Akkor azért jól esik egy kicsit több alvás.
Nah de ez már nem ide tartozik, a többi pü.-ben
-
Djuree
félisten
válasz
feka007 #14658 üzenetére
beszélj a magad nevében, én most keltem fel
nekem a 10 óra az ideális. 6-ot 7-et szoktam aludni, nagyon kevés nekem, sokszor hazajövök melóból és le is fekszek még délután is aludni. igaz csak akkor fáradok így le, ha nincs mit csinálni melóban egész nap, szétunom magam, na akkor nagyon le tudok fáradni és a tél sajna ilyen.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #14658 üzenetére
Azért egy átbulizott éjszaka után jól esik egy hosszabb alvás.
Vagy egy húzós hét után a suliban, amikor az ember nem bírja rendesen kialudni magát stb.
Meg az is igaz, hogy fizikai aktivitástól függ ez az alvásidő.
(#14633) fi:zi'k
Hát attól függ, hogy hol veszi az ember. Ezért sem mondtam el még, hogy mit vettem és mennyiért
Jó lesz az majd ha karácsonykor mondom el, akkor készítek képet is, ahogy feltettem a bicóra.
Meg nem csak gumi fog jönni a biciklihez
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
feka007 #14628 üzenetére
Jó külső az, pár napja volt egy ilyen a kezemben, Memének van újonnan 2 ilyenje darabja 3.5k, ha jól emlékszem. Az viszont lehet, hogy Neki csak 2.2-ese van.
Majdnem azt vettem meg, de Meme azt mondta, hogy Ő úgy érezte, hogy nehezebben tekert vele betonon, mint egy Noby Nic-kel attól függetlenül, hogy a Sam-nek a futófelületén ki van alakítva egy csík, amin tud gördülni. Viszont is hozzátette, hogy egy ismerőse akinek ilyen küldője van, meg van vele elégedve.
Egyébként 2.3-2.5-ös külső is simám rámenne a felnire, ez meg bőven. Általában ebben a kategóriában nem a felni szabja a határt, hanem az, hogy a villák között mennyi hely van.
Azt, hogy én mit vettem helyette és mennyiért, majd 24.-én megtudjátok, ugyanis csak akkor kapom meg
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Megújult a PROHARDVER!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Leila teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenWRT topic
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest