Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

Leírok ide én is egy tanúlságos esetet:

Haverommal történt a napokban, hogy beszívott egy gyönyörűséges spywaret, aminek az lett az eredménye, hogy jelenleg egy kiirthatatlan vírus van a gépén.
    A történet ott kezdődött, hogy valahogyan ellátogatott az www.updateyoursystem.com oldalra. Az oldal felhívta a arra figyelmét, hogy a gépe fertőzött. Ő ezt naív módon el is hitte, és letöltötte a linken található spyaxe nevű irtóprogramot.
    És itt kezdődtek a gondok... :(
    A spyaxe írtását nagy nehezen sikerült megcsinálni (remélem), de valami féreg (Win32:Hoaxalarm) egyfolytában bekerül a Windows\System32\1024 mappába.
    Eddig a következőket tettem:
    - rendszervisszaállító pont kikapcs
    - indítás csökkentett módban
    - Avast futtatás (boot idejű kereséssel)
    - Ad-aware SE Personal
    - Spybot Search and Destroy
    - CCleaner
    - Hijack This
    - CWshredder
    - manuális törlés
    Minden a legfrissebb adatbázisokkal. Nagyon sok szemetet kiirtottam, de ezt a valamit hiába találom meg és irtom, a legközelebbi indításnál szintén ott lesz. :(

Az eredmény a következő: amíg a gép nincs net közelben, minden szép és jó. Viszont abban a pillanatban, hogy csatlakoztatom a kábelt a vírus megjelenik a fent említett mappában. Avast természetesen beriaszt és törli is, de ez nem állapot.
    A Hijack This és az Avast az egyetlen, ami képes felisermi ezt az izét, de írtani sehogy sem tudom...
    Egyébként róla lenne szó:
    Avast:
    C:\WINDOWS\system32\1024\ld5EB7.tmp\[UPX]
    Hijack This:
    O2 - BHO: HomepageBHO - {7caf96a2-c556-460a-988e-76fc7895d284} - C:\WINDOWS\system32\hpB3DA.tmp

Rohadtul nem tudom, hogy ez milyen összetett fertőzés lehet, de hogy nem csak sima vírus, az is biztos. :(

Új hozzászólás Aktív témák