Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- LG LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok Urak!
Van egy kellően öreg gép (Socket478, cerka1.7, 1GB RAM). A tulaj vásárolt hozzá egy HDD, mert a régi tönkrement. Az alaplapon nincs SATA port, de természetesen az új HDD sata-s. Elhozta hozzám, hogy telepítsek neki windows-t. Nagyon nem estem kétségbe, mert volt itthon egy PCI-os SATA kártyám Sil3512-es chippel. Gondoltam készítek egy XP telepítőt, amibe integrálom a SATA kártya driverét, és mennie kell (csináltam már ilyet). Na a gondom az, hogy ha a sata kártya bent van a gépben akkor nem boot-ol be semmilyen windows install lemezről sem a gép. Sem Hiren's lemezről, sem semmiről. Egyedül egy régi Linux Mandrake install indul el. Ha kiveszem a kártyát a gépből, akkor hibátlanul elindul a telepítő. Próbáltam másik PCI slot-ban is, próbáltam azt, hogy én adok neki IRQ-t stb., de semmi változás. Végső elkeseredésemben betettem a HDD-t egy másik gépbe, amiben van alaplapi SATA, ott feltelepítettem az XP-t. Majd átraktam az ominózus masinába, így már elkezd elindulni az XP, de tud teljesen elindulni, mindig újra indul.
Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy mit kellene csinálnom?
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest