Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandikaq
csendes tag
Sziasztok. Tudja valaki, hogy mi lett az eszpresszo.hu oldallal? Már második napja nem tudok belépni.
-
Bandikaq
csendes tag
Sziasztok. Feljebb lépés miatt kávé daráló csere lenne. Eddig egy Graef cm702-es volt használatban. Mivel ketten használjuk, és mindketten különböző kávét szeretünk, lényeg, hogy adagonként is tudjuk használni. A két különböző kávét ráadásul nem is egyforma fokozaton őröljük, azaz szempont még az egyszerű állíthatóság (és hogy behatárolható legyen a beállítás). A Graef elég hangos (kibírtunk vele eddig 6 évet), de lehetőség szerint ennél azért halkabb a cél. Amiket eddig néztem: Rancilio Rocky, Euréka mignon perfetto, Baratza sette 270wi (ez a mérleg és a finom beállíthatóság miatt, bár elég hangosnak írták), Fiorenzato F4 (bár erre nem tudom, mennyire érvényesül, hogy a beállítások között pontosan lehet ugrálni). Nem feltétlen új gép a cél. Akiknek van tapasztalata az alábbi gépekkel, azok véleményét várnám. Illetve jöhet még alternatíva is. Előre is thx. Kézi őrlő nem játszik, méretben pedig a kompaktabbak előnyben (nincs hely ipari méretnek).
-
Bandikaq
csendes tag
Megoldódott a kartömítés probléma a réz felső szűrő tartóval: gyári 8,5-ös tömítéssel is csak úgy nem ereszt a tömítés, hogy erőből rá van tépve a kar. Úgyhogy lett egy gyári alu felső szűrő tartó véve, azzal tökéletesen működik. Így viszont van egy eladó réz (majd meghirdetésre kerül).
-
Bandikaq
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Rosszul összerakni szerintem nem lehet, egyszerű, mint a legó. A gyári kar meg van kopva, de egy szinte újjal is ezt csinálja. A szűrők IMS the single 20,5 és 21,5 magasak, már évek óta használjuk őket probléma nélkül. Mindkét kart túl lehet húzni a gép tengelyvonalától (nem sokkal, de könnyen megy).
A felső szűrő: 1, a gyári szűrő a gyári alumínium tartóval probléma nélkül üzemel,
2, vettem egy IMS felső szűrőt, amit felrakva a gyári közbetétre és a rögzítő csavart meghúzva a szűrő széle eláll a közbetéttől. A réz közbetétre passzol, arról viszont a kar a nyomás felépülésével lecsavarodik
OPV 9 báron, vakszűrővel nyit a szelep rendesen, úgyhogy nem hiszem, hogy azzal baj lenne. Toló mérőm sajnos nincs, de mérőszalaggal mérve inkább 8,5mm-es a tömítés. -
Bandikaq
csendes tag
Ezek szerint többen használnak utángyártott tömítést probléma nélkül (bár gondolom nem forgalmaznák, ha nem lenne jó), nekem is működik a gyári alkatrészekkel. Ezek szerint logikusnak tűnik a legelső magyarázatom, hogy a felső szűrőt tartó közbetét nem jó. Használ valaki ilyen közbetétet?
-
Bandikaq
csendes tag
Végül is egy próbát megér ha a közbetét már így is megvan. Ha megvan az új tömítés, jelentkezek, hogy mire jutottam. Addig is köszönöm a segítséget.
-
Bandikaq
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Őszintén, nem tudom. Még tavaly év végén vettem, tegnap cseréltem nagytakarítással összekötve. Sajnos sem a számla nincs meg, sem pedig a visszaigazoló mail, hogy melyiket vettem
. Bár nekem továbbra is furcsa, hogy a gyári közbetéttel viszont nincs probléma ugyanezen tömítés mellett. Ne vedd kukacoskodásnak, csak nem akarok ismét valamit fölöslegesen megvenni. -
Bandikaq
csendes tag
A 8mm-essel nem lesz még nagyobb a hézag? (már ha van). A kart így is tovább lehet húzni a gép tengelyére vett merőlegesnél. Illetve összemértem a korábbi tömítéssel, ami 2 éveg működött, az is 9 mm. A forgalmazóknál pedig 8,5mm-es a legkisebb, amit találtam,
-
Bandikaq
csendes tag
Sziasztok. Adott egy 2005-ös GC. Felső szűrő tartóját szerettem volna rézre kicserélni. Részben a jobb hőtartás miatt, részben pedig mert a gyári már eléggé elhasználódott. Meg is érkezett: https://expolygon.hu/webshop/gaggia-cla ... zuro-tarto linken található. Szétszed kitakarít mindent, kartömítés csere (gyári 9mm-es). Az eredmény: a nyomás felépülése közben a kar el kezd lecsavarodni, kézzel ellen kell tartani, majd ha már megindult, ereszt is. Újra szétszed, régi visszarak, működik f...án minden. Valaki ismeri a problémát? Esetleg megoldás? A közbetét nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Bár nekem továbbra is furcsa, hogy a gyári közbetéttel viszont nincs probléma ugyanezen tömítés mellett. Ne vedd kukacoskodásnak, csak nem akarok ismét valamit fölöslegesen megvenni.